Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Männikooremults

Teema Lisatud
Vapsik12: 2016-04-16 09:56:54
Kas männikooremultsi võib maasikataimede vahele parajalt paksu kihina panna, et puhtaid maasikaid saada või soodustab see kooremults rohkem igasuguste haiguste teket?
karusmari8: 2016-04-16 13:17:29
Mina katsin maasikapeenrad musta materjaliga,mida K-rauas müüakse .Tegin augud 25 cm vahedega ja istutasin auku maasikaistikud. Peenravahedele panin kooremultsi. Peenralõppudele panin kinnitamiseks kivid peale. See materjal on hea, sest ta laseb vett läbi. Marjad ei saa ka mullaseks
Neeme: 2016-04-17 10:10:18
minul meeldis männikoore multš sipelgatele niiet igale poole kuhu panin olid varsti pesad sees, aga ma tegin multši ise ka
sinirebane: 2016-04-17 21:59:43
See must materjal muutus mul aastaga täiesti rabedaks ja lipendavaks... Pean plaani uuega asendada, aga olemasolevate taimede peale on paha panna.
Vapsik12: 2016-04-18 13:49:47
Ma seda musta katet olen kah maasikate kasvatamisel kasutanud. Panin katte maha, tegin augud sisse, istutasin taimed ja rõõmsalt pidas see kate kaks hooaega vastu ka. Siis olid maasikapuhmad nii suured, et uut katet ju neile peale ei saa eriti panna, kindlasti on see igavene nikerdamine, kuid väga hea tahtmise juures teeks ära ka muidugi. Seepärast mõtlesingi, et proovin kergemat varianti - männikooremultši parajalt paksu kihina maasikapeenardele panna. Igatahes ostsin ma laari männikooremultši suured kotid ära, nüüd puhastan maasikapeenrad ära, siis ootan, kui maasikapuhmad õitsevad ja seejärel panen multši, et puhtaid maasikaid saada. On jah nii, et sipelgad võivad sinna alla elama tulla, aga ma millegipärast arvan, et sipelgad pole nii hull variant, kui poriseks pekstud maasikad. Igatahes, mina katsetan. Ja kui meelde tuleb, siis kirjutan suve lõpul tulemusest.
karusmari8: 2016-04-23 10:21:36
Jõgevamaa Tammeka marjatalu on katnud maasikapõllud musta värvi kilematerjaliga ja kile alla on pandud kastmisvoolikud. Peenravahel on mullariba, mida suve jooksul umbrohu tõrjumiseks mürgitatakse.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.