Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Roniroosidest

Teema Lisatud
reetpa67: 2016-07-15 20:22:56
Kas keegi oskab öelda mõne sellise hea roniroosi sordi, mis terve suve õitseb, mille õied ei pleeku päikese käes ja mis ei oleks ka haigustele ja külmale väga vastuvõtlik..Mõned aastad tagasi soetasin ühe punase roniroosi. Eelmisel aastal nakatus see jahukastesse, millest sain jagu. Sel aastal näis roos jõudu koguvat ja tal oli palju õisi. Kahjuks on nüüdseks roos õitsenud ja rohkem pungi tulemas ei ole. Näib, nagu oleks muutunud kibuvitsaks. Kas sellest üldse veel asja saab?
kirsilill: 2016-07-18 17:43:57
Mõned roniroosid õitsevadki 1 kord suvel (näiteks Flammentanz - punane). Keset suve ei muutu roos kibuvitsaks, muidugi kui ta pole maapinnani maha lõigatud ja pookekoht asub maapinnast kõrgemal, sealt võivad kibuvitsa võrsed küll välja kasvada. Sinu soovidele vastavat roosisorti ei oska soovitada, tahaks ka ise teada, äkki mõnel on isiklikke kogemusi mida võiks teistega jagada.
reetpa67: 2016-07-24 11:52:29
Tänud vastuse eest. Jah, kibuvitsaks minu roos siis ei ole saanud. On vaid lühikese õitseajaga. Leidsin sellise roniroosi, nagu Paul Scarlet(helepunane). Seal on öeldud, et õitseb mitu korda suve jooksul. On veel nn klassikaline roos Sympathic (veripunane), mis on väga ilus. Kuid ei ole öeldud kui kaua ta õitseb. Otsin veel variante.
theodora: 2016-07-25 11:05:39
Mul on roniroos nimega Grand Hotel.Vastpidav ,ei muuda värvi ja õitseb terve suve.Oksad umbes 3 meetrised.Viimasel talvel sai küll natuke kannatada,aga lõpuks ikka toibus ja see aasta võrsed ainult 1 meetrised.Aga viimane talv oli ka suur katsumus kõikidele roosidele.Flammentanz ei näidanud algul üldse elumärke,oli maani ära külmunud ja seega ei tule temalt ka ühtki õit see aasta(õitseb ainult eelmise aasta okstel)
AnNeljas: 2016-07-25 11:06:26
Kasvatajate kodulehtedel on ka nimekirjad koos tutvustustega, kui ei usalda otsimootoritega tulevaid sordikirjeldusi otsisõnad väänroos, roniroos, korduvõitseja, climbing rose, repeat flowering, all summer flowering, роза климбер, лазящие, Плетистые розы jne. Saab ka mõne rosaariumi kontaktid otsida ja sealt küsida.
AnNeljas: 2016-07-25 11:14:50
Sympathie Polnud aru saada, kus oli või polnud öeldud. Guugeldades on öeldud ehk kirjas näiteks, et kogu suve, juunist sügiseni. https://goo.gl/laAde0
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.