Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Nartsissidest

Teema Lisatud
reetpa67: 2019-05-08 14:34:48
Juba teist aastat ei õitse mul aias nartsissid. Mida teha? Kas oleks abi sellest, kui võtaksin nad üles ja paneksin uuesti maha, võibolla sügavamale. Kas neist üldse enam asja saab, kui juba teist aastat nii viletsalt õit näitavad.Oleksin tänulik, kui keegi "nartsissitark" natuke nõu annaks.
ViinaMuri: 2019-05-14 11:58:15
Nartsissitark ei ole, minul on põlised (nii u. 100-aastased, selsamal kohal), kes on alati õitsenud. Võibolla on viimaste aastate põuad pinnase liigselt kuivatanud? Võibolla on nad jäänud varjulisse kohta? Mõni juure- konkurent võtab pinnasest nartsissidele kuuluva? Hoolas lumelükkaja aitab pinnase sügavalt ja karmilt läbi külmutada? Mõtle sellele, mis on viimase mõne aasta vältel olnud teisiti, kui varem oli. Kui välja mõtled, ütle rahvale kah. Tänan ette!
reetpa67: 2019-05-18 12:53:07
Tänud "viinaMuri". Võibolla on tõesti mõistlik neid mitte puutuda.Ehk järgmisel aastal õitsevad.Varjulises kohas nad ei ole.Ainus mõte, mis pähe tuli on see, et ehk olen pealsed liiga ruttu ära lõiganud. Või siis paar aastat tagasi, kui need uude kohta panin said äkki liiga kõrgele pandud. Sellepärast mõtlesin, et võiks ju uuesti üles võtta ja uuesti sügavamale panna. Kuid seda saab vist teha peale seda, kui pealsed on kolletama hakanud.
Neeme: 2019-05-21 09:02:42
Mul sama jama aastakümneid kasvatavad ainult lehti ja vahel ka õis mis ei avane, ise mõtlesin et võibolla neid sibulaid niipalju juure kasvanud et kellegile ei jätku enam ruumi, samas mingi rohimisega on ilmselt paar sibulat sattunud kõrval asuva männi alla ja seal õitseb ilusti, iga aasta rohkem
ViinaMuri: 2019-05-21 12:43:34
Ruumipuudus/liigne tihedus kahandab õitsemist kindlasti, saan seda nähtust ka oma põlistel märgata. Ka varajane mahalõikamine võtab sibulatelt jõudu. Kuid ma arvan, et kõva põud (mida on juba aastaid järjest meil olnud) võib sibuleid pinnases kuivatada - ega me sel ajal pole ju ka pinnase temperatuuri sibula sügavusel mõõtnud.
Km1: 2019-06-11 16:43:56
Mul ka ei õitse viimasel ajal paar aastat. Kas peaks sibulad üles võtma ja uuesti panema?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.