Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kuusk ajab vaiku ja oksad surevad

Teema Lisatud
Aimla: 2019-06-10 14:44:20
Tegemist torkava kuusega (hõbekuusk), u 10 a vana, seni kasvanud ilusti, aga nüüd tüvi on vaigust lausa valge, oksad on hakanud kärbuma, osaliselt, kas tegemist võib olla paljukõneldud üraskiga, kes koorealust tüve hävitab? Kuna kõrval ka plaju nooremaid kuuseistikuid, kas oleks abi kui likvideerin haigestunud puu ja profülaktilistelt pritsin noori puid millegagi, et kaitsta neid üraski eest?
ViinaMuri: 2019-06-11 17:14:25
Üraski kahjustuse puhul leiad koorelt pisikesi auke. Loe edasi: https://www.eramets.ee/putukkahjurid/ Märka feromoonpüüniste kasutamise võimalust. Üldjoontes aga toimetab loodus ka nendega, massiivset mürgipritsimist ei tasu ette võtta: kahjustajad on koore all ja ei tunne sellest midagi.
huhuu: 2019-10-22 22:20:24
Kas peaks midagi ette võtma hõbekuusega,mille oksad tüve poolt kuivanud (okasteta)ja heleda samblaga kaetud,okste välimised osad ilusad.Mõnes kohas on okkad lillad.Puu ise umbes 13a. vanune ja 4m kõrgune?
ViinaMuri: 2019-10-29 15:10:02
Vaata 'hõbekuuski' mujal, sellised nad ongi. Samblikud puude tüvel on tavalised, kui mõni seen tüvest kasvama hakkab, siis on sees mädanik; need on aga niisked kehad. Kui selline puu ei meeldi (ja paremaks 'hõbekuusk' ei muutu), siis vali mõni teine kuuse/nululiik, kõige õigem on aga valida nende sortide hulgast. Raamat on abiks.
Neeme: 2020-01-27 11:19:03
Mul on metsa alla elektrikapp ja otse selle kõrval kuused mida kõrgeks ei saaks nagunii lasta kasvada seega olen neid aastaid ümaraks püganud, väga ilusad pallikesed, öeldakse küll et neil puuduvad uinuvad pungad, aga ilusad tihedad kõik imetlevad
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.