Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Soovitage ilupõõsast v püsikut

Teema Lisatud
Keit: 2020-03-21 16:20:24
Tere! Kas keegi oskab anda soovitusi vähenõudliku ilupõõsa või vähemalt meetri kõrguse püsiku valimisel? Meil kõrge heledam puitplank (ca 2 m kõrge), mille ees selline ca 3-4 m pikkune riba (päikest vähemalt kl 12- 18), mis tahaks enda ette mingit kõrgemat vähenõudlikku püsikut või ilupõõsast. Olen mõelnud isegi roniroosile, aga need on nii tülikad kasvatada. Oluline oleks ka, et ei meelitaks nälkjaid (meil lusitaania teetigude nuhtlus). Olen mõelnud astilbele, aga need jälle õitsevad üsna lühikest aega ja kõrgete valik on kesine. Põõsasmaran on pikalt õitsev, kuid madal ja ei tea, kuidas temal nende nälkjate meelitamisega lood on? Jutt tuli segane, aga kui keegi aru sai ja mõni mõte tuli, andke julgelt teada, olen väga tänulik!
Keit: 2020-03-21 16:22:58
Seda ka, et väga pontsakas ei tohiks olla, nii 1 m läbimõõt oleks ideaalne.
doomino: 2020-03-23 14:56:04
Põõsastest soovitaks hortensiat.Ta on kõige kauem õitsev põõsas,õied on kas valged või osadel sortidel lähevad õied sügiseks kas roosaks või punaseks.4meetri peale üle 2 põõsa mõtet panna ei ole ja vali kõrgemad sordid kui 1m näiteks-.Vanilla fraise on väga ilus ja jääb alla 2m.Tigusid peaksid nende pealt ikka ära korjama.Püsikuid ei tahaks nendele tigudele koduks pakkuda.Aga kas okaspuude peale ei ole mõelnud-midadi püramiid elupuud-neid on nii kollase,kui ka rohelise värviga aga teod roomavad ka mõõda neid ringi.
Keit: 2020-03-25 11:38:35
Aitäh soovitamast, ei olnudki hortensiatele mõelnud. See teie poolt pakutud sort on ikka imeilus. Selle muretsen kindlasti, aga ei tea, kas just sellele kohale, mida eespool kirjeldasin - tundub läbimõõdult natukene liiga paksuke. Uurisin eile õhtul erinevaid hortensia sorte ja avastasin seeläbi, et on nii palju uusi aretusi - näiteks korduvõitsevad minisirelid!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.