Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kompost

Teema Lisatud
Ilmar: 2020-05-29 07:47:28
Kas kompostiergutist on kasu kui kompost koosneb ainult mullast ja umbrohust.Minu probleem on see et kui järgmisel kevadel komposti laiali kannan siis tärkab peenardel varsti palju uut umbrohtu.Kas seda on võimalik vältida.Kas kompostierguti võiks surmata ka umbrohujuured.
ViinaMuri: 2020-06-10 14:36:45
Kindlasti ei saa 'komposti-erguti' olla taimemürk. Nn. umbrohust saab vabaks vaid sagedase ümberpööramisega (kaevamisega, kündmisega). Koduaiandusel on vaid siis mõte, kui seda lisa-aineid (ka väetisi, aga kindlasti mürkaineid) kasutamata teha.
Sipsik77: 2020-06-11 11:34:15
Kompostil peaks minu teada laskma valmida rohkem kui üks aasta, siis hävivad ka vintskemad umbrohujuured ära. Umbrohuseemet (nt võililleõisikuid sisaldavat muruniidust) aga ei tohikski komposti panna, sest seemned nii lihtsalt ei hävi.
liisa2: 2022-07-13 11:10:53
Umbrohuseemned ning taimehaigusi tekitavad kahjulikud seened ja bakterid hävivad kuumkompostimisel, mille puhul temperatuur peaks tõusma kunni 70 kraadini (rohkem ei ole soovitatav). Selle kohta leiab infot ka netist, aga 2022 juulikuu Maakodu numbris on antud teemat hästi käsitletud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.