Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Iileks

Teema Lisatud
Piret: 2005-04-13 17:08:34
Tere, Aed on mul madala koha peal, kunagise järve asemel. Muld on ilus must ja turbane. Eelmine aasta uppus mu aed mitu korda ja ega ma lootnudki enam kevadel sibullilli-roose tärkamas näha. Aga oh sa imet, tundub, et suurt masendust tulemas ei olegi. Küll aga on isas-iileksile veeseis liiast tundunud. Imelikul kombel asub ta emas-iileksist kõrgemalgi. Viimane on aga ilus roheline, mida ei saa teise taime kohta öelda. Mul siit küsimus, et kas iileksid kasutavad oma uinuvaid pungi enda taastamiseks. Mida ma peaks tegema, kas lõikama kuivanud lehtedega maapealse osa ära, või laskma kevadel edeneda, et näha elumärki. Ette tänades
Kalev: 2005-05-18 20:57:37
Paar aastat on iileksid aias kenasti kasvanud. Sel kevadel tõmbuvad aga osa lehti pruuniks, justkui kõrbenud välimusega oleks, mõned ka heledaks, kollakashalliks. Varem pole sellist asja olnud. Koht on pigem varjuline, vaid õhtupäikest saavad. Muld pigem vaene (Nõmme). Millest probleem võib olla ja kuidas sellest lahti saada?
Aino Aaspõllu, dendr: 2005-05-22 16:50:59
Igihaljas iileks, kahjuks pole liiki märgitud, on külmahell liik meie kliimas. Vajab korralikku talvekatet. Praegu oodake ära, kas uued pungad puhkevad. Rikutud oksad lõigake tagasi tervete pungadeni.Ja väetage ja kastke, Nõmme mullad on ka väga kuivad.
Helen: 2005-07-04 21:29:46
Meserva iileksil mingi haigus küljes- lehtedele ilmuvad tumepruunid täpid juba päris alguses peale pungumist; rääkimata vanadest lehtedest, mis sel kevadel lihtsalt pruunistusid ja maha langesid. On tegemist mingi põletiku, mädaniku või seenhaigusega ning kuidas sellest lahti saaks? Sel aastal on ilusad pikad kasvud ning on lootust,et raagu jäänud põõsast asja saaks, kui ka uued lehed püsima jääksid. Iileks ise asub suure puu all pigem varjus kui päikese käes ja niiskust peaks ka parasjagu olema,mitte liiga palju.
Puru: 2006-09-02 09:41:51
Olen teisel katsel iileksiga.Esimene külmus-kuivas kohe peale õue istutamist kevadel.Teine on nüüd lõpuks selle suvega kasvanud mõned lehed, u 15 cm pikk. Igaks juhuks on ta mul olnud potiga õues rodoaia turbapeenras selle suve (talvel oli toas.) Et selline küsimus- kas tuua ta talveks tuppa, kuni mahub, või jätta õue ja katta kinni, või hoopis tuulekotta, kus on ka külm, aga mitte nii külm kui õues.....? (vaabandan ette rumala küsimuse pärast...:)
Helianthus: 2010-01-26 09:44:16
Miks iileksit ehk astelpõõsast KOGU AEG puuvõõrikuga sassi aetakse? Mulle see üldsegi mitte ei meeldi!!
Betula: 2010-01-26 10:09:08
Kust seda "tarkust" lugeda saab? Ise olen leidnud sellise "tarkuse" ühest tõlgitud teatmeteosest, kus astelpõõsas ja astelpaju olid segi aetud ja astelpaju vilju mürgiseks nimetatud!!!! Vaat siis, milliseid huvitavaid teadmisi mõned targad raamatud(tõlgitud!) pakuvad! Aga astelpõõsal e.iileksil on ka külmakindlamaid liike. Nt. võiks katsetada männas iileksiga (Ilex verticillata), kes pärit P-Am. idaosast. Ta on heitlehine ja kahekojaline taim. Tema viljunud oksi müükse meil lillepoodides oranzide viljadega okstena. Viljad ja kogu taim on väga mürgised! On kahekojaline taim-viljumiseks vaja nii emas-kui isastaimi. Omale sain nad Mati Laane käest.Aga olen mõned taimed saanud ka külvates neid müüdavatel okstel olevaid vilju. Taimed pole veel viljunud-ei tegi ju, kas mul mõlemast soost taimi ongi.
Helianthus: 2010-01-26 22:12:31
lahutasin meelt lastekas ristsõna tehes: http://lastekas.ee/index.php?go=web&t=5&id=416
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.