Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pühapäeval toimuvad mereperepäev ja merepäästeoskuste võistlused (2018-05-19 09:08:57)

20. mail toimuvad Tallinnas Lennusadamas merepäästeoskuste võistlused ja perepäev, kuhu on oodatud kõik huvilised pealt vaatama ja ise tegevustest osa saama.

Politsei- ja Piirivalveameti valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla selgitas, et perepäeval tutvustatakse merepäästjate igapäevatööd ja varustust, samuti räägitakse sellest, kuidas vee peal ohutult käituda ning õnnetusi vältida. "Mereperepäevaga tähistame ühtlasi Euroopa merepäeva, millega juhime tähelepanu mere olulisusele meie igapäevaelus. Me tahame olla kindlad, et kõik vee peal liiklejad jõuavad sealt ka turvaliselt koju tagasi," sõnas Kohtla.

Perepäeva raames saab Lennusadama välialal kuulata PPA orkestrit, tutvuda veepääste- ja politsei teenistuskoertega ning tehnikaga. Laste rõõmuks on kohal Lõvi Leo ja Eesti Mereakadeemia maskott Triibert.

Samaaegselt toimuvad merepäästeoskuste võistlused, kus tuleb lahendada ülesandeid alates navigeerimisest kuni pinnaltpäästmiseni. Kokku osaleb15 võistkonda PPAst, Päästeametist ja vabatahtlikest merepäästeühingutest. Kohtla sõnul annavad merepäästeoskuste võistlused võimaluse testida ja hinnata merepäästeüksuste valmisolekut ja oskusi läbi võistluslike momentide, samuti saavad üksused seeläbi õppida, mõtteid vahetada ja head seltskonda nautida.

Perepäeva korraldavad Politsei- ja Piirivalveamet ja Meremuuseum koostöös TTÜ Eesti Mereakadeemia ja Eesti Laevaomanike Liiduga. Võistlusi korraldab PPA koostöös Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste, Tehnilise Järelevalve Ameti, TTÜ Eesti Mereakadeemia, Põhja Päästekeskuse, Naiskodukaitse ja Veeteede Ametiga.

MereperepäevLennusadama välialal:
12.00 Politsei- ja Piirivalveameti orkestri tervitus
14.00 Lõuna-Eesti veepäästekoerte grupp "Märjad käpad" demonstratsioon
15.30 PPA kopteri demonstratsioon

Päästejeti demonstratsioonid
Osalemine tasuta.

Kell 12.00 kuni 19.00 merepäästeoskuste võistlused.

Muuseumis (vesilennukite angaaris):
12.00-16.00 avatud meisterdamisala
12.30 ekskursioon lastele koos Lõvi Leoga
13.00 Eesti Laevaomanike Liit esitleb Laevanduse aastaraamatut 2018 ning Meremuuseum tutvustab juubelinäituse väljaannet "100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades"
14.00 avatud vestlusring kaugsõidukaptenitega: Ants Raud, Tõnu Tiivel, Viljar Viil, Uno Välbe ja Peeter Veegen
Sissepääs muuseumipiletiga.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti ja Eesti Meremuuseumi pressiteade




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.