Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Västriku Loomakliinik kinkis Põhja prefektuurile belgia lambakoera kutsika (2018-05-19 09:32:27)


Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo vanemkoerajuht Tõnis Land sai täna Västriku Loomakliinikult erilise kingituse - peatselt kaheksanädalaks saava belgia lambakoera kutsika hüüdnimega Ats.

Passi järgi kannab uus vahva teenistuja Soome kennelist saadud nime Tuulikuuma AC-DC, kuid peremees Tõnis kutsub uut sõpra Atsiks. Kooliõpingutega alustab noor teenistuja järgmisel nädalal.

"Õpetan Atsi patrullikoeraks, õppesse lisame kindlasti ka jälje- ja narkootiliste ainete otsimist," räägib Tõnis Land. Praegu on Tõnis Landi neljajalgseks paariliseks samast kennelist pärit 7-aastane Niki, kes on Atsi onu.

Västriku Loomakliinik on eelnevatel aastatel kinkinud Põhja prefektuurile viis kutsikat, kellest on saanud teenistuskoerad.

"Me näeme, kui hästi on kutsikad Politsei- ja Piirivalveametis hoitud ja kasvatatud, koerad toovad oma tööga riigile kasu, see on meile väga oluline. Oleme saanud väga head tagasisidet kingitud koerte kohta ja nüüd on sellest saanud ka traditsioon. Ats on kingitus politseile, kuid see on ka meie kingitus riigile Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul," ütles Västriku Loomakliiniku juhataja Jüri Kasper.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põdra sõnul saavad inimesed panustada Eesti turvalisusse erinevalt, näiteks olles abipolitseinik, vabatahtlik merepäästja, naabrivalve liige. "Västriku Loomakliinik on leidnud oma vahva niši turvalisusse panustamiseks ja kinkides meile kutsikaid. Oleme neile väga tänulikud," ütles Põder.

Praegu on PPA ridades 64 koerajuhti ja 75 teenistuskoera, neist kaheksa on alles sel aastal teenistusse tulnud ja teenistuskoerteks õppivad kutsikad. Enim on PPA teenistuskoerte seas saksa lambakoeri- 42 koera. Samuti on populaarseks tõuks belgia lambakoerad ehk malinois - 23 koera. Lisaks on PPA teenistuskoerte ridades tööl spanjelid ja labradorid.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.