Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Huvilised saavad registreeruda Tartu valguskunstifestivali töötubadesse (2018-05-29 07:50:11)

Registreerimine oktoobris toimuva Tartu valguskunstifestivali TAVA2018 töötubadesse ning valguskonverentsile on avatud. Soodushinnad mai lõpuni!


Valgusharidusel​ on TAVA2018 programmis traditsiooniliselt suur rõhk, huvilisi oodatakse kolme erinevasse töötuppa. Jätkatakse
​IALD arhitektuurse valgustuse töötubadega​, mida juhendavad konkursi raames valitud kogemustega professionaalid laiast maailmast: Dr. Amardeep M. Dugar (India), Johan Röklander (Rootsi) ning Ruta Palionyte & Simas Rinkevicius (Leedu).

"Sellised "käed külge" lähenemisega valgustusdisaini töötoad on maailmas üsna haruldased ja seetõttu ootame rohket osavõttu​,​"​ sõnas töötubade kuraator Sabine De Schutter. Kõik osalejad saavad ainulaadse võimaluse töötada koos valgustusdisaini professionaalidega välja uus valguslahendus kolmele Tartu tuntud hoone fassaadile: Jaani kirikule, mänguasjamuuseumile ning Haridus- ja teadusministeeriumile.

Teiseks valgushariduse huviorbiidiks on sellel aastal​ ​
mapping​u töötuba​, mida juhendab isikupäraste projektidega ja Eurovisioonil ​Elina Nechayeva​ ​kleidiprojektsiooniga​ hullutanud videokunstnik Alyona Movko.

Mõlema töötoa raames valminud lahendused on linnarahvale ja festivali külalistele nähtavad 25.-28. oktoobrini, kui Tartu südalinnas on avatud TAVA2018 valgusrada.

Jätkatakse ka ​interaktiivse kunsti​ ​arendamisega ja huvilistele pakutakse ühepäevast töötuba 27. oktoobril, mida juhendavad väliruumi installatsioonide kuraatorid ja ühed aktiivsemad kohaliku interaktiivse kunsti viljelejad Varvara&Mar.

Kohe peale töötubade nädalat (25.-26. oktoobril) toimub kahepäevane ​valgustusdisaini ja valguskunsti konverents. ​Konverentsil astuvad üles kogemustega valgustuse spetsialistid üle maailma, kelle töö ja/või akadeemiline uurimisteema on seotud valguse, taju ja avaliku ruumiga. Konverentsi esimene päev on pühendatud täielikult valgustusdisainile, ettekandeid ühendab teema "Püsiv disain muutuvas maailmas". Esimese päevaga samaaegselt toimub erinevaid valgustusfirmasid, teenusepakkujaid ning tootjaid ühendav Valgusmess.

Konverentsi teine päev, mis kannab pealkirja "​ArtistTalk about LIGHTart​"​, on vabam ja performatiivsem ning pühendatud valguskunstile.

Kõiki töötubades ja konverentsil osalejaid toetab enamus Tartu majutusasutusi, kes pakuvad öömaja soodushindadega. Kasuta ainulaadset võimalust enesetäiendamiseks ja kontaktide loomiseks TAVA2018 töötubades ning konverentsil. Registreeri varakult, sest kohtade arv on piiratud ja soodushinnad kehtivad ainult kuni maikuu lõpuni.

Tartu Valgus 2018 ehk TAVA2018 on rahvusvaheline, valdkondi ühendav arhitektuurse valgustuse ja valguskunsti festival.

Rohkem infot
https://www.tartuvalgus.ee/et/


Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.