Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Üleujutusega seotud riskide ajakohastatud hinnang ootab ettepanekuid (2018-06-04 07:37:12)


1. juunist kuni novembrini on kõigil võimalik esitada oma ettepanekuid üleujutusega seotud riskide ajakohastatud hinnangule.

Alates 2009. aastast on Eestil kohustus koostada üleujutusega seotud riskide hinnang, ohu- ja riskikaardid ning maandamiskavad ning neid siis iga kuue aasta tagant uuendada.

Esimene üleujutustega seotud riskide hinnang valmis 2011. aastal ning eelmisel aastal alustati selle ajakohastamist. Selleks koguti kohalikelt omavalitsustelt infot aastatel 2011-2017 Eestis toimunud üleujutuste kohta, eristati neist olulised üleujutused ja hinnati tulevaste üleujutuste võimalikke kahjulikke tagajärgesid. Üleujutusega seotud riskide hindamise ajakohastamisel liideti osa kehtivaid riskipiirkondasid üheks (nt Pärnu linn ja Audru valla Papsaare tiheasutusala) ning määrati kaks uut riskipiirkonda (Sindi linn ja Raasiku alevik). Kokku tuvastati 17 olulist riskipiirkonda.

Üleujutused on looduslikud nähtused, mida alati ei saa ära hoida, aga on võimalik planeerimisega ennetada. Üleujutuste riskijuhtimist korraldatakse Eestis kolmes etapis: üleujutusega seotud riskide hindamine, üleujutusohupiirkonna ja üleujutusega seotud riskipiirkondade kaartide koostamine ning üleujutusega seotud riskide maandamise kavade väljatöötamine ja rakendamine.

Eesmärk on vähendada üleujutuste esinemise tõenäosust ning nende mõju inimeste tervisele, keskkonnale, kultuuripärandile ja majandustegevusele. Üleujutusega seotud riskide hindamine ja maandamine on osa veemajanduskavade koostamisest ja rakendamisest.

Üleujutusega seotud riskide ajakohastatud hinnang on avalikkusele kättesaadav Keskkonnaministeeriumi kodulehel aadressil: https://www.envir.ee/et/uleujutusega-seotud-riskide-hinnang.

Töö avalik väljapanek kestab 6 kuud. Avaliku väljapaneku käigus saavad kõik esitada hinnangu kohta kirjalikke ettepanekuid kuni 30. novembrini 2018.

Ettepanekuid saab esitada veebivormi kaudu (https://www.envir.ee/et/node/12360) või e-posti teel aadressile agne.aruvali@envir.ee. Keskkonnaministeerium vastab ettepanekutele hiljemalt kuu jooksul pärast avaliku väljapaneku lõppemist.

Keskkonnaministeerium korraldab ka kolm avalikku arutelu. Neist kaks on kavas septembris ja üks oktoobris. Täpsem teave arutelude kuupäevade ja toimumise kohtade kohta lisatakse kodulehele augustiks.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.