Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-06-04 16:10:41)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 127 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, neli avaliku korra rasket rikkumist, 57 varavastast kuritegu, sealhulgas 41 vargust ja kolm sõidukivargut ning omavolilist kasutamist. Registreeriti 22 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kolm ja sai vigastada 29 inimest. Tabati kolm narkojoobes ja 56 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 329 väärtegu.

Piiril väljastati 11 sisenemiskeeldu, kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist, neli salakaubavedamise juhtumit ning üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine. Eestist saadeti välja kolm inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
1. juunil teatati, et Pirital Lõosilma teel löödi 38-aastast meest ja tekitati talle füüsilist valu.


1. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris lõi 45-aastane mees oma ema, 69-aastast naist ja tekitas talle füüsilist valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.


1. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris läks 46-aastane mees kallale oma elukaaslasele, 59-aastasele naisele ja tekitas talle füüsilist valu.


1. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Põhja puiesteel löödi 20-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

2. juunil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval löödi 35-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.


2. juunil teatati, et Lasnamäel Valgel tänaval tõukas 57-aastane naine oma isa, 87-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


2. juunil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval lõi 36-aastane mees kõva esemega oma elukaaslast, 26-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Raske tervisekahjustuse tekitamine
2. juunil teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval lõi 29-aastane mees noaga 23-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Kannatanu viidi raskes seisundis haiglasse. Politseinikud pidasid 29-aastase mehe sündmuskohal kinni ning kohus andis loa kahtlustatava vahistamiseks.


Avaliku korra raske rikkumine
2. juunil teatati, et Lasnamäel Narva maanteel toimus konflikt 40-aastase mehe, 57-aastase mehe ja 61-aastase naise vahel. Naisele tekitati kehavigastusi.


Vargus
1. juunil teatati, et Kesklinnas Mere puiesteel varastati kohver isiklike asjadega. Kogukahju on üle 5000 euro.


2. juunil teatati, et Kesklinnas Raekoja platsil varastati käekott isiklike asjade ja sularahaga. Kogukahju on üle 3200 euro.


Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
1. juunil teatati, et Lagedi alevikus Jaama tänaval läks 62-aastane mees kallale oma endisele abikaasale, 56-aastasele naisele ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


3. juunil teatati, et Lagedi alevikus Liiva teel asuvas majas lõi 55-aastane naine oma abikaasat, 56-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.


Avaliku korra raske rikkumine

2. juunil teatati, et Kiiu alevikus Mõisa teel asuvas meelelahutusasutuses toimus kaklus 29-aastase naise, 18-aastase naise, 39-aastase mehe, 29-aastase mehe, 24-aastase mehe ja 33-aastase mehe osalusel. Kakluse kõik osapooled olid alkoholijoobes ja said kakluse käigus kehavigastusi.


Juhtum piiril
1. juunil saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Filipiini Vabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta lendas 2. juunil tagasi Istanbuli.


3. juunil saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Kahele naisele koostati sisenemiskeeld nad lendasid samal päeval tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

3. juunil teatati, et Tartus Lutsu tänava toitlustusasutusest varastati kassaaparaat ja seif. Kahju on selgitamisel.

2. juunil teatati, et Tartus Ringtee tänava kaupluses pidas turvatöötaja kinnimehe, kes varastas Bosch akutrelli. Tööriista varastanud 31-aastane mees anti koos akutrelliga üle sündmuskohale saabunud korrakaitsjatele.

Kehalised väärkohtlemised

2. juunil teatati, et Tabivere alevikus Hariduse tänava koolimaja juures löödi 21-aastast meest. Mees meedikute abi ei vajanud. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

2. juuni varahommikul löödi Tartus Ülikooli tänaval 31-aastast meest. Juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Asja rikkumine ja hävitamine

2. juuni öösel kella 1.30 ajal teatati häirekeskusele, et Tartus Lääne tänava garaažide juures on puhkenud tulekahju. Teatele reageerinud päästjad avastasid, et garaažibokside juures põleb kolm sõiduautot. Päästetöötajad kustutasid tulekahju, põlengu tekkepõhjuseid ja juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Vargused

3. juunil kella 15 ajal teatati, et Valgas Transpordi tänava ettevõtte ruumidest on varastatud 500 eurot sularaha.

2. juuni hommikul avastati, et Valga vallas Väheru küla lähistel metsas seisnud ekskavaatorilt on varastatud kaks akut, kütusepump ja kanister. Varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju on 1550 eurot.

Juhtumid piiril

Perioodil 31. mai kuni 4. juuni avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis viiest sõidukist antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

1. juuni hommikul kella 6 ajal kontrollisid piirivalvurid Venemaalt liinibussiga Luhamaa piiripunkti saabunud reisijaid ning avastasid ühe reisija isiklike asjade hulgast 460 Kõrgõstani maksumärkidega sigaretti. Piirivalvurid andsid 47-aastase mehe menetlustoiminguteks üle tolliametnikele, kes isikule 80-eurose rahatrahvi määrasid. Peale menetlustoiminguid lubati isikul riiki siseneda.

1. juunil kella 8 ajal peatasid piirivalvurid Mustvee linnas Narva maanteel liikunud sõiduauto, mille liikluskindlustusleping oli päev varem lõppenud. Masina roolis olnud meest teavitati puudulikust liikluskindlustusest, mispeale lubas juht otsemaid kehtiva poliisi sõlmida.

1. juunil kella 12.50 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eesti numbrimärgiga Scania veokit ning avastasid, et autorongi haagise kaks rehvi on sedavõrd kulunud, et neil on traadid väljas. Piirivalvurid suunasid ohtlike vigadega raskeveoki erakorralisele ülevaatusele.

Läinud nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kaht sõidukit, mille salongist avastati tsiviilkäibes keelatud külmrelv. Mõlemast masinast avastatud külmrelvad võeti ära ning juhtide suhtes alustati menetlust.

2. juuni õhtul peatasid piirivalvurid Tartumaal Peipsiääre vallas kaks sõidukit, millel puudus korraline tehnoülevaatus. Juhtidele koostati väärteoprotokollid ja neile määrati rikkumise eest rahalised karistused.

3. juunil kella 13 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot Volkswagen ning avastasid, et sõiduki esiklaas ning juhipoolne esituli on katki. Kuna juht ei suutnud kohapeal viga kõrvaldada, tõkestati sõiduki sisenemine Eestisse ning juht ühes tehniliselt mittekorras masinaga suunati tagasi Venemaale.

3. juunil kella 13.40 ajal saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli Läti numbrimärgiga sõiduauto Volkswagen, mida juhtis 64-aastane lätlane. Tolliametnikud avastasid kontrolli käigus sõidukist 120 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Masina juhile määrati rikkumise eest rahaline karistus ning peale menetlustoiminguid lubati tal teekonda jätkata.

3. juunil kella 21 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaalt saabunud naist ning avastasid, et tal puudub kehtiv viisa või elamisluba. Talle koostati sisenemiskeeld ning naine saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. juunil lõi 25-aastane naine Tapal Koidu tänaval 27-aastast naist.

3. juunil lõi seni tuvastamata meesterahvas Väike-Maarjas Pikk tänaval asuva meelelahutusasutuse juures 40-aastast meest.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. juunil tungis 27-aastane naine Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris kallale oma õele, 23-aastasele naisele.

3. juunil lõi alkoholijoobes 38-aastane mees Narvas Oru tänaval asuvas korteris tekkinud tüli käigus oma abikaasat, 39-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

3. juuni varahommikul lõi 39-aastane mees Kohtla-Järvel Uus tänaval 47-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

3. juunil teatati, et ajavahemikul 31.mai kuni käesoleva ajahetkeni varastati Kohtla-Järvel Toome puiesteel asuvast kortermaja keldrist mootorpaat Grand, paadimootor Yamaha ja kalastusvahendid. Kahju on 3220 eurot.

Asja omavoliline kasutamine

1. juunil varastati Rannapungerjal paat Flipper, mis leiti samal päeval 600 meetrit algsest asukohast eemal. Paadilt oli varastatud paadimootor, paadikate ja ankruköis ja lõhutud mootorikinnitused, juhtmestik, hüdraulika, paadipõhi, kajutiuks ning istmekatted. Paat tagastati omanikule. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Omastamine

1. juunil omastati Sillamäel I. Pavlovi tänaval asuvas kaupluses 23-aastasele mehele kuuluv rahakott. Kahju on 400 eurot. 18233000667

Juhtumid piiril

1. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1979. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud kümme kalendripäeva, neist ühe päeva eestis. Isikule määrati rahatrahv.

1. juunil kontrolliti Narva-1 piiripunktis riigist väljuval suunal 1994. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud 36 kalendripäeva, neist kõik päevad Eesti Vabariigis. Isikule koostati ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks.

3. juunil saabusid Narva raudteepiiripunkti riiki sisenevale suunale 1981. aastal sündinud Moldova Vabariigi ja 1992. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mõlema mehe ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja samuti puudusid neil asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Isikutele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni. Sama päeva õhtul saabusid mõlemad kodanikud Narva-1 piiripunkti, kus nende ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ning puudusid ka vajalikud dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Ähvardamine

2. juunil sai politsei teate Türi linna, kus seal asuvas korteris ähvardas 70-aastane mees kööginoaga enda 34-aastast poega. Politsei pidas 70-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Avaliku korra raske rikkumine

3. juunil teatati politseile, et Haapsalus Tallinna maanteel löödi 35-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

1. juunil teatati politseile, et Pärnus Liiva tänaval asuva korterelamu juures kaklevad omavahel 18-aastane mees ja 33-aastane naine.

Asja omavoliline kasutamine

Ajavahemikul 31. mai - 1. juuni on Sindis linnas Kooli tänaval asuvast parklast üritatud ärandad sõiduautot Škoda. Tegu jäi lõpuni viimata, sest teo toimepanijal ei õnnestunud kõrvaldada sõiduki roolilukku ega autot käivitada.

Vargused

Öö vastu 2. juunit on tabaluku lõhkumise teel sisse tungitud Kilingi-Nõmmes Eha tänaval asuvasse kõrvalhoonesse. Sealt varastati trimmer, akutrell Clint, elektritrell Makita ja muid esemeid. Esialgne vargusega tekitatud varaline kahju on 275 eurot.

3. juunil teatati politseile, et Pärnus Lille tänaval asuvalt territooriumilt on varastatud rohelist värvi paat C440A maksumusega 1500 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 04.06.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.