Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister: astume olulisi samme põllumehe abistamiseks keerulisel ajal (2018-08-03 12:43:36)


Maaeluminister kohtus Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametiga (PRIA), et arutleda võimalusi, kuidas põuakahjustustest tingitud probleemid toetustingimuste täitmisel saaksid põllumeestele soodsal viisil lahendatud.

"Alustuseks tahan tänada koalitsioonipartnereid täna tehtud otsuse eest eraldada Maaelu Edendamise Sihtasutusele sihtkapitali suurendamiseks 20 miljonit eurot," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Otsus võimaldab sihtasutusel põllumeestele käibelaene väljastada ning seeläbi neil keerulise aja üle elada. Lisaks oleme teinud tihedat koostööd PRIA-ga, et põuast tekkinud probleemid toetuste nõuete täitmisel saaksid võimalikult põllumehesõbralikult lahendatud."

Kuna selleaastane põud on mõjutanud ka mitme toetuse nõuete täitmist, siis peaksid kõik põllumajandustootjad, kellel ei ole võimalik taotletud toetuste kohustusi täita, pöörduma PRIA poole hiljemalt 15 tööpäeva jooksul alates hetkest, mil vääramatu jõud või erandlik asjaolu ilmnes ja taotlejal oli võimalik selle kohta teavitus esitada. PRIA hindab, kuivõrd on tegemist vääramatu jõu ja erakorralise asjaoluga, ning arvestab seda toetuste maksmisel.

"Julgustan kõiki põllumehi PRIA poole pöörduma, kui esineb ükskõik milliseid probleeme toetuste nõuete täitmisel. Üheskoos leitakse lahendus igale probleemile," kinnitas minister Tamm.

Taust

Täna, 2. augustil toimunud valitsuskabineti nõupidamisel arutati põllumajandussektori olukorda seoses põuaga. Vabariigi Valitsus otsustas eraldada Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) sihtkapitali suurendamiseks 20 miljonit eurot. Maaeluminister esitab Rahandusministeeriumile valitsuse reservfondist raha eraldamise taotluse, et luua võimalus anda põllumeestele soodsat laenu põuast tingitud käibevahendite puuduse leevendamiseks ning toetada käendusi.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.