Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-08-07 07:55:25)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 159 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kaks röövimist, kolm avaliku korra rasket rikkumist, 58 varavastast kuritegu, sealhulgas 41 vargust (kuus eluruumidest ja kolm sõidukitest) ja kolm sõidukivargust ning omavolilist kasutamist. Registreeriti 21 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja sai viga 23 inimest. Tabati viis narkojoobes ja 54 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 428 väärtegu.

Piiril väljastati 13 sisenemiskeeldu ning riigist saadeti välja üks isik. Registreeriti kaks riigipiiri ebaseaduslikku ületust, kaks salakaubavedamise juhtumit ning neli piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Arvutikelmus
Sideettevõtte poolt politseile laekunud avalduse alusel on alustatud kriminaalmenetlust kunstlikult genereeritud massilise kõneliikluse kelmusejuhtumi uurimiseks. Ajavahemikul 22.juuli -23.juuli 2018 on avaldaja klientidele laekunud suur hulk kõnesid Samoa suunakoodiga numbritelt. Olemasolevatel andmetel ca 2400 avaldaja klienti on numbrile tagasi helistanud, mis tõi kaasa eritariifiga arveid. Esialgsetel andmetel on avaldaja klientidele tekitatud kahju ligi 2700 eurot. Kuna on käimas võimaliku kelmusejuhtumi uurimine, siis sellisel viisil saadud raha petukõnede korraldajateni ei jõua, kuna sideettevõte ei pea nimetatud raha operaatorile üle kandma. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kelmuste ja küberkuritegude talitus ning juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
3. augustil teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval lõid tundmatud meesterahvad 42-aastast meest ja tekitasid talle kehavigastusi.

3. augustil teatati, et Kesklinnas F. R. Faehlmanni tänaval lõi naisterahvas 42-aastast meest.

3. augustil teatati, et Lasnamäel Linnamäe tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane mees oma abikaasat, 53-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. augustil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval lõi alkoholijoobes 39-aastane mees oma elukaaslast, 32-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval lõi 43-aastane mees 42-aastast naist.

4. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 50-aastane mees oma elukaaslast, 61-aastast naist.

4. augustil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval tõukas 35-aastane mees 38-aastast meest ning tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 35-aastase mehe kinni.

4. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas korteris toimus konflikt 32- ja 25-aastase naise vahel.

4. augustil teatati, et Kesklinnas Narva maanteel asuvast hotellist varastati isiklikke esemeid. Esialgne kahju on 1121 eurot.

4. augustil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi tundmatu inimene 61-aastast meest.

4. augustil teatati, et Kesklinnas Aia tänaval lõi tundmatu meesterahvas 37-aastast meest.

4. augustil teatati, et Kesklinnas Narva maanteel toimus konflikt 54- ja 34-aastase mehe vahel.

5. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval toimus konflikt 59- ja 20-aastase naise vahel.

5. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris lõi 53-aastane mees 23-aastast meest. Politseinikud pidasid 53-aastase mehe kinni.

5. augustil teatati, et Kesklinnas Roseni tänaval asuvas restoranis lõi 59-aastane mees 24-aastast meest. Politseinikud pidasid 59-aastase mehe kinni.


Avaliku korra raske rikkumine
3. augustil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval lasi 25-aastane mees õhkrelvast 47-aastast meest. Politseinikud pidasid 25-aastase mehe kinni.


Vargus
3. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Vibu tänaval asuvast keldrist varastati 105 pudelit veini. Esialgne kahju on 4515 eurot.

Röövimine

3. augusti esimestel minutitel teatati röövimisest Aia tänaval, kus 18-aastasele noormehele tungis kallale grupp kannatanule tundmatuid noormehi. Kannatanult võeti vägivalda kasutades ära sularaha 200 eurot. Kannatanu vajas esmaabi. Kahtlustatavate isikud on tuvastamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. augustil teatati, et Metsanurme külas Annekese teel asuvas majas lõi alkoholijoobes 44-aastane mees 68-aastast naist.

5. augustil teatati, et Maardus Keemikute tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 43-aastane mees oma 16-aastast tütart. Politseinikud pidasid mehe kinni.


Juhtumid piiril

4. augustil saabus Kiiveist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lahkus tagasi Kiievisse.

5. augustil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Moldova Vabariigi kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. augusti varahommikul sai politsei väljakutse Tartus Anne tänava korterisse, kus olid omavahel riidu läinud alkoholi tarvitanud elukaaslased. Sõnavahetuse käigus lõi 38-aastane mees oma 33-aastast naist sedavõrd ägedalt, et naisel oli tarvis meedikute abi. Politsei pidas agressiivse mehe kinni ning toimetas ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

4. augusti varahommikul võttis 64-aastane taksojuht Tartus Vabaduse puiesteelt peale kliendi, kes soovis sõita Jaama tänavale. Arveldamise hetkel muutus kunde aga ootamatult agressiivseks, ründas taksojuhti ning põgenes. Kundet teenindanud taksojuht helistas mõni hetk peale vahejuhtumit küll hädaabisse, ent sündmuspaigale saabunud korrakaitsjad siis enam kirjeldatud meest lähedusest ei leidnud. Et 64-aastane sohver sai kallaletungis viga, viisid meedikud mehe traumapunkti. Juhtunu üksikasju ning taksojuhti rünnanud isikut selgitab politsei alustatud menetluses.

Vargus

Ööl vastu 6. augustit teatati politseile, et Kambja vallas Külitse alevikus on lõhutud tankla aken ning tanklakauplusest on varastatud 150 eurot vahetusraha ning sigarette. Kahju on veel selgitamisel.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

5. augustil teatati, et Valgas Tööstuse tänava kortermajas läksid omavahel tülli naabrid. Jageluse käigus lõi alkoholi tarvitanud 59-aastane mees 52-aastast naabrinaist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning paigutas ta esmalt arestikambrisse kainenema. Viga saanud naise viisid meedikud tervisekontrolliks traumapunkti.

Avaliku korra raske rikkumine

5. augusti keskpäeval sai politsei väljakutse Tõrva valda Ala külla, kus joobes 56-aastane mees oli ehitusnoaga ähvardanud tuttavat 46-aastast meest. Sündmuspaigale saabunud politseipatrull pidas ähvardaja kinni ning ta viidi ühes terariistaga politseijaoskonda. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud.

Asja omavoliline kasutamine

Politseile laekus teade, et ööl vastu 3. augustit ärandati Valgas Sepa tänava maja eest Baotiani roller, mis avastati mõni aeg hiljem Sõpruse puiesteel asuva korrusmaja juurest. Juhtunu üksikasjad ning masina ärandanud isik on selgitamisel.

Viljandimaa

Vargused

3. augustil teatati, et möödunud nädala vältel varastati Põhja-Sakala vallas Metskülas talu lukustamata kõrvalhoonest CFMoto ATV. Omanik hindas talle põhjustatud kahju 6000-eurole.

3. augustil varastati Viljandis Turu tänava kaupluses kassa juurde riiulile unustatud iPhone mobiiltelefon. Kahju on 475 eurot.

Juhtumid piiril

Möödunud nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Kagu piiripunktis sõidukite kontrollimisel 12 antiradarit, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud. Lisaks avastati sõidukite kontrollimisel üks gaasi- ja üks elektrišokirelv, mis on tsiviilkäibes keelatud.

4. augustil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Vene numbrimärgiga Fiati väikekaubikul, millel esiklaasi läbis ohtlik mõra. Lisaks ei põlenud masina numbrituled ning ka selle registreerimismärk oli loetamatu.

4. augusti keskpäeva paiku kontrollisid piirivalvurid Peipsi järvel liikunud mootorpaati ning avastasid, et selle kapten ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Piirivalvurid määrasid juhile rikkumise eest 40-eurose rahatrahvi.

5. augustil kella 13 ajal kontrollisid piirivalvurid Lämmijärvel liikunud alust ning tõdesid, et ka selle juht ei olnud enda veekogule väljumist nõuetekohaselt registreerinud ning lisaks puudus paadist ka nõutav päästevarustus. Juhile määrati rikkumiste ees 80-eurone rahatrahv.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

3. augustil lõi 47-aastane mees Rakveres Arkna teel asuvas korteris 67-aastast naist, mille tagajärjel viimane kukkus. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

4. augustil tungis 23-aastane mees Muuga külas Allee teel kallale 32-aastasele mehele.

5. augustil tõukas 47-aastane mees Rakveres Tartu tänaval oma elukaaslast, 42-aastast naist, mille tagajärjel viimane kukkus ja sai viga.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine ja raske tervisekahjustuse tekitamine

Ööl vastu 3. augustit tekkis Ahtmes Estonia puiesteel konflikt kahe seltskonna vahel, mille käigus sai viga 25-aastane mees. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 18-aastase mehe. Õues tekkinud lärm ärritas läheduses elavat meesterahvast, kes seltskonna hirmutamiseks pneumaatilisest relvast tulistas. Lask tabas seltskonnas olnud 54-aastast meest, kelle kiirabi haiglasse toimetas.

Röövimine

Ööl vastu 5. augustit tungisid kaks seni tuvastamata noormeest Sillamäel Viru puiesteel kallale 18-aastasele mehele ja varastasid viimaselt mobiiltelefoni ning kõrvarõngad. Kahju on 220 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

3. augustil tekitas alkoholijoobes 26-aastane mees Narvas A-A. Tiimanni tänaval asuvas korteris füüsilist valu ja kehavigastusi 27-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kinni.

3. augustil lõi 31-aastane mees Kohtla-Järvel Virmalise tänaval 18-aastast ja 46-aastast naist.

4. augustil löödi Kohtla-Järvel Ravi tänaval asuvas korteris 51-aastast naist.

Ähvardamine

4. augustil ähvardas 72-aastane mees Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris tapmisega oma 83-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

3. augustil varastati Vokas Narva maanteel asuva kortermaja keldrist jalgratas TREK. Kahju on 359 eurot.

4. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval on sisse visatud korteriaken ja varastatud sülearvuti. Kahju on 450 eurot.

Juhtumid piiril

3. augustil kontrolliti Narva-1 piiripunktis riigist väljuval suunal Eesti Vabariigi registreerimismärgiga veoautot Scania. Veoki roolis olnud 1981. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik esitas ametnikele kontrolliks võltsitud rahvusvahelise kaubaveo tunnistuse. Täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

3. augustil saabus Narva-1 piiripunktis riiki sisenevale suunale 1984. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik. Kontrolli käigus selgus, et tal puuduvad asjakohased dokumendid ning tema ütlused reisi eesmäragi kohta olid ebaselged. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

3. augustil kontrolliti Narva raudtee piiripunktis riiki siseneval suunal 1982. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi ja tema ütlused olid ebaselged. Talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Vene föderatsiooni.

3. augustil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1986. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tal puuduvad asjakohased dokumendid ning tema ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene föderatsiooni.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

3. augustil sai politsei teate, et Haapsalus Lossiplatsi tänaval varastati mobiiltelefon Iphone SE. Vargusega tekitati varalist kahju 309 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

4. augustil sai politsei teate, et Haapsalus Mulla tänaval lõi 39-aastane mees 45-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Vargus

4. augustil sai politsei teate, et Sauga alevikus Roolinnu tänaval asuva elamu juures on seni tuvastamata isiku poolt avatud küljeklaasi kaudu tehtud lahti sõiduauto Opel Corsa uks. Autost varastati sülearvutikott koos selle sees olnud sülearvuti ja tahvelarvutiga Samsung ning aktiivkõlariga JBL. Samuti varastati sülearvutikott, milles olid mobiiltelefon BlackBerry, sülearvuti HP ja GPS-seade. Tekitatud varaline kahju on ligi 2115 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

5. augustil sai politsei teate, et Pärnus Riia maanteel asuvas korteris lõi 31-aastane naine noaga oma 32-aastast elukaaslast, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

5. augustil sai politsei teate, et Pärnus Riia maanteel asuvas korteris ühise alkoholi tarvitamise käigus lõi 31-aastane mees oma 30-aastast elukaaslast, kes sai viga. Mees peeti kahtlustatavana kinni ja toimetati esialgu kainenema.

6. augusti öösel sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Tootsi alevis Ehitajate teel asuvas korteris löödi 51-aastast meest noaga, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. augustil sai politsei teate, et Häädemeeste vallas Krundiküla külas lõi 53-aastane mees rusikaga talle tuttavat 53-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Vargus

4. augusti hommikul sai politsei teate, et Laadjala külas asuva talu juurest on varastatud lukustamata sõiduauto Hyundai Getz. Vargusega tekitati varalist kahju 3000 eurot.


Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.