Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Weekend festivalil tagavad turvalisust nii Eesti kui naaberriikide politseinikud (2018-08-16 09:13:31)

Neljapäevast pühapäevani neljandat korda Pärnus toimuva muusikafestivali turvalisusesse panustab mitusada politseinikku.

Üritus toob linna mitukümmend tuhat külalist ja nagu ka eelmistel aastatel, näeb Pärnus sel ajal rohkem korrakaitsjaid, kes aitavad festivali turvaliselt mööda saata nii pidulistel kui ka linnaelanikel. Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri rääkis, et kohalikele korrakaitsjatele tulevad festivali ajaks appi politseinikud, kadetid ja abipolitseinikud üle Eesti, aga ka kolleegid Lätist, Leedust ja Soomest.

"Mundrikandjaid võib patrullimas näha nii jalgsi kui ka jalgrattail. Lisaks patrullivad koerajuhid koos teenistuskoertega. Turvalisust tagame ka merel ja võrreldes eelmiste aastatega suurendame festivali ajal veepealset kontrolli. Kindlasti jälgime aluste turvavarustuse nõuetekohasust ja teeme ka joobekontrolli," rääkis Sinimeri. Lisaks Pärnu merepäästepatrullile on kohal ka PPA piirivalvelaev Valve. "Loomulikult teeme tihedat koostööd ka festivali korraldaja ja teiste partneritega," lisas politseijaoskonna juht.

Sinimeri sõnul toob festival kaasa suuri ümberkorraldusi linnaliikluses ja sellega tuleb arvestada nii külastajail kui kohalikel elanikel. "Osa tänavaid on kinni või on liiklus ümber suunatud. Mitmel pool on väljas liiklusreguleerijad ja nende korraldusi tuleb järgida. Maanteedel on patrullid väljas liiklust rahustamas nii festivali eel, ajal kui ka selle lõppedes ja seda kõike ikka selleks, et festival meile kõigile turvalise ja rõõmsana meelde jääks," ütles Sinimeri. "Soovitame festivalile mitte tulla autoga ja kasutada selleks ühistransporti. Linnatänavad on kitsad ja rahvast on palju, valesti pargitud autod võivad hakata takistama liiklust või operatiivsõidukite läbipääsu. Varasemad aastad on näidanud, et oleme festivali ajal pidanud sõidukeid ka teisaldama," lisas ta.

Politseijuht tõi välja, et festivalikülastajatelt ootab ta eelkõige üksteisega arvestamist. "Festivalirõõmu säilitamiseks olge hoolivad ja hoidke silm peal oma sõpradel. Kui olete peole tulnud koos seltskonnaga, siis pärast festivalipäeva lõppu ka lahkuge sealt koos. Arvestage võimalusega, et mobiilside võib rahvarohkuse tõttu olla häiritud, mistõttu tasub sõpradega eelnevalt kokkusaamise kohad ja kellaajad kokku leppida. Telkijatele tuletame meelde, et politsei soovitab telkida festivali ametlikul telkimisalal, mis on selleks spetsiaalselt ette valmistatud ja turvatud. Meeles tuleb pidada, et linna haljasalad ega pargid ei ole telkimiseks ette nähtud," sõnas Sinimeri.

"Pärnusse saabujail soovitame koju jätta kõiksugu väärisesemed ja kallid tehnikavahendid. Võtke kaasa nii vähe asju kui võimalik. Ka suures koguses sularaha pole mõtet endaga kaasas kanda. Festivali korraldajad on sel aastal kasutusele võtnud käepaela, kuhu saab juba enne festivali raha peale kanda ja kõik ostud festivalialal sooritada seda käepaela kasutades," andis Sinimeri juhiseid, kuidas festival võimalikult turvaliselt mööda saata.

Pidulistelt ootame heatahtlikku suhtumist ka kohalikesse elanikesse. "Politsei pöörab omalt poolt kindlasti tähelepanu sellele, et ei kogunetaks kohtadesse, kus koosviibimine võib häirida linnaelanike öörahu," ütles ta. "Samas palume mõistvat suhtumist ka linnaelanikelt, nii mastaapset üritust peetakse linnas korra aastas."

Selgi aastal aitab politsei kaotatud ja leitud asju omanikele tagastada. "Festivalialalt leitud väärtuslikumaid esemeid saab tuua festivalialal paiknevasse politseitelki. Seal on tööl klienditeenindajad, kes inimesi oma esemete tagasisaamisel abistavad," ütles Sinimeri. Kaotatud ja leitud asjade kättesaamiseks on avatud eraldi telefoninumbrid 444 6500 või 5331 2118. Facebookis anname jooksvalt infot kaotatud/leitud asjade ürituse lehel.

"Möödunud aastate festivalid on näidanud, et enamik külastajaid on sõbralikud ja teistega arvestavad. Samuti on väga positiivne, et eelmisel aastal oli festivalil võrreldes varasemate aastatega vähem alkoholi tarvitanud alaealisi. Loodan, et noored näitavad ka seekord, et pidutseda saab ka ilma alkoholita. Politsei pöörab kindlasti tähelepanu sellele, et alkohol ei oleks alaealistele kättesaadav. Samuti pöörame eraldi tähelepanu teiste sõltuvusainete tarbimisega seotud rikkumistele," sõnas Sinimeri. "Soovin kõigile turvalist festivali!"

Kaotatud ja leitud asjade ürituse link Facebookis: https://www.facebook.com/events/1767095986709583/.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.