Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti looduskeskused kutsuvad märkama looduse ja tervise seoseid (2018-09-06 07:02:39)


Looduskeskused

8.-9. septembrini toimuvad esimest korda looduskeskuste päevad, kus ligi 40 loodus- ja keskkonnahariduskeskust üle Eesti kutsuvad külla ning pakuvad erinevaid looduse ja tervisega seotud tegevusi.

"Oma argiaskeldustes kipume unustama, kui palju mõjutab looduses viibimine meie tervist. Looduskeskuste päevadel saab igaüks valida endale sobivaima liikumisviisi, olgu selleks siis seenelkäik, kepikõnd, kanuuretk või traditsiooniline loodusmatk," tõi keskkonnaminister Siim Kiisler välja võimalusi, kuidas esimest korda toimuvatest looduskeskuste päevadest osa saada.

Looduskeskuste programmid on tõeliselt mitmekülgsed ja põnevad. "Sügisele iseloomulikult toimuvad seeneretked metsa, targemaks saab nii seeneroogade, seentega lõnga värvimise kui ka puuseente teemadel. Alati on inimesi huvitanud ka mürgised, söödavad ning ravimtaimed. Nüüd saab meelde tuletada, mida veel korjata aiast ja metsast ning kuidas koguda ja kuivatada ravimtaimede juuri, mille varumiseks on just praegu parim aeg," lausus Maris Kivistik, Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja.

Mõeldud on ka väikestele loomasõpradele, kes saavad Nõmme ja Tartu loodusmajas tuttavaks sealsete neljajalgsete elanikega, jõe- ja järvehuntide akadeemia õpetab Lodjakojas tundma kalu, Saadjärvel saab aga ise minna parvega veetaimi uurima ning veeselgrootuid püüdma.

Pernova loodusmajas Pärnus saab õppida tervislike smuutide valmistamist, Lahemaal meisterdada okstest tuulekella, Palupõhjal teha raudosjast küürimisnuustikut ning Soomaal taimepaberit. Eesti südames, Paide tehisjärve juures jagab aga Keskkonnaameti keskkonnahariduse bussi naiskond näpunäiteid looduse kaubamaja külastamiseks, kus ainsaks maksevahendiks on oma aeg.

Kõigi avatud looduskeskuste päevade programmid ja registreerimisinfod on leitavad keskkonnahariduse portaalist. Looduskeskuste päeva korraldab Keskkonnaamet SA KIK toetusel ning tegu on kingitusega Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul.

Keskkonnahariduse portaali septembrikuu alguse andmetel tegutseb Eestis üle 140 loodus- ja keskkonnahariduskeskuse. Neist 17 on Keskkonnaameti keskused, 18 RMK loodushariduskeskused, 19 muuseumid ning 90 mittetulundusühingud, sihtasutused, kohalikele omavalitsustele kuuluvad asutused ja muud keskused. Kokku pakutakse keskustes üle 1000 erineva õppeprogrammi.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.