Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kohtus Hiiumaal põllumajandustootjatega (2018-09-06 07:28:50)

Maaeluminister Tarmo Tamm viibis 4.‒5. septembrini visiidil Hiiumaal, kus tutvus uuemate Leaderi toetuste abil valminud projektidega ning külastas Anno talu, Hiiu Villa ja Harju talu.

"Hiiumaa on üks eriline paik ja mul on hea meel, et sain kohtuda sealsete tublide põllumajandustootjatega ning kuulata nii nende rõõme kui ka muresid - eriti pärast tänavust keerulist suve," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Hiiumaal on ellu viidud mitmeid uuenduslikke Leaderi projekte, mis loovad piirkonda uusi töökohti, väärindavad kohalikku ressurssi või on suunatud taastuvenergiaallikate kasutuselevõtule."

Leaderi toetuste abil valminud projektide hulka, mida minister külastas, kuulusid Hiiumaa Pagari uus tootmishoone Kärdlas, Hiiumaa Loomakliinik Kärdlas, mahetootja Kaire Vannase projekt "Päikeseelektrisüsteem" ja Sulev Matto piimatalu projekt "Piimatöötlemisseadmete soetamine".

"Sel suvel toimunud Hiiumaa eelarvamusfestivalil arutati ühe teemana, millist majandust ja millist ettevõtlust hiidlased oma saarele soovivad. Ühe ideena on välja pakutud Hiiumaa spetsialiseerumine mahemajandusele. Minu arvates on see huvitav mõte, mida tasub kaaluda. Lõpliku otsuse saavad aga teha kohalikud ettevõtjad ja elanikud," ütles maaeluminister.

Taust

Leader on Euroopa Liidu ühenduse algatusprogramm. Programmi eesmärk on edendada kohalikku elu maapiirkonnas läbi kohaliku tasandi koostöö, aidates luua kohalikel partnerlustel põhinevaid maaelu arengustrateegiaid.

Pildigalerii külastustest



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.