Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 37. nädala eelinfo (2018-09-10 08:07:25)


Teisipäev, 11. september

11.-12. septembril korraldab Keskkonnaamet Nelijärvel ja 12.-13. septembril Tartus IV koolitusmooduli kohalike omavalitsuste keskkonnaspetsialistidele. Seekord on teemadeks planeeringud ja keskkonnamõjud.

Keskkonnaamet korraldab maakondlikud keskkonnahariduse infopäevad Põlvas, Võrus, Tallinnas ja Valgas, kus piirkondlikud keskkonnahariduse pakkujad tutvustavad oma 2018/2019. õppeaasta tegemisi ning vahetatakse infot keskkonnahariduse tegevuskavast.

Kolmapäev, 12. september

12. septembril korraldab SA Erametsakeskus koostöös Riigimetsa Majandamise Keskuse ja Eesti Taastuvenergia Kojaga seminari "Puit Energiaks 2018".



Neljapäev, 13. september

Palmse mõisa parkmetsas toimub Keskkonnaameti eestvedamisel juba neljas Lahemaa looduse päev, kus osaleb ligi 200 õpilast 6-st koolist. Maastikumängus osalejad läbivad parkmetsas kontrollpunkte, kus neid ootavad ees loodushariduslikud ja kultuuripärandiga seotud ülesanded. Kontrollpunktides tegutsevad nii KeA kui ka koostööpartneritest keskkonnaorganisatsioonid Lahemaalt ja Lääne-Virumaalt.


Laupäev, 15. september

Keskkonnaminister Siim Kiisler osaleb enam kui 150 riigi osalusega maailmakoristuspäeval. Keskkonnaministeeriumi meeskond koristab sel päeval Ämaris. Lisaks on keskkonnaminister ja ÜRO keskkonnaassamblee president Kiisler ka Tallinna Ülikoolis asuvas koristusstaabis, jälgides eri riikide koristamiste tulemusi ning võttes vastu koristusraportid nii mõnestki riigist. Kiisler saatis mõni aeg tagasi maailma keskkonnaministritele ka pöördumise, milles kutsus üles koristustalgutest veelgi enam oma riikides rääkima ning jäätmeprobleemidele laiemalt kaasa mõtlema.



Laupäeval, 15. septembril toimub Maailmakoristuspäev koostöös RMK-ga. RMK hooldab metsamaid ja matkaradade ümbrusi aastaringselt, kuid Maailmakoristuspäeva raames kaardistatakse ning kraamitakse vabatahtlike abiga ka need paigad, mis jäävad käidavamatest radadest eemale ja koristatakse üle Eesti riigimetsas suuremad prügihunnikud. Eelmisel aastal koristas RMK riigimetsast 281 tonni prügi. Koristuspäev saab teoks koostöös EV100, kohalike omavalitsuste, RMK, maanteeameti, maaomanike, jäätmekäitlusettevõtete, heade toetajate, sadade vabatahtlike, partnerite ja tuhandete puhtast loodusest hoolivate Eesti inimestega.
Lisainfo:
http://www.maailmakoristus.ee/

Laupäeval, 15. septembril algusega kell 11.00 toimub Tõrvaaugul XXV traditsiooniline metsa- ja matkapäev. Metsapäeval näeb, kuidas aeti vanasti tõrva, saab osaleda metsanduslikel võistlustel ja metsamatkadel. Avatud on seenenäitus ning seeneteadja Külli Kalamees-Pani annab nõu, milliseid seeni korjata. Lisaks matkadele ja õpitubadele on kavas mitmed võistlused nagu silmateritamine, raievõistlus, traktoristide mitmevõistlus, viktoriin ja veel mõndagi huvitavat. Üritus on osalejatele tasuta. Oodatud on nii suured kui väikesed. Osavõtust palutakse teada anda hiljemalt 11. septembriks telefonil 505 3401 või e-posti aadressil elor.ilmet@rmk.ee. Metsapäeva korraldab Rassi Külaselts ja toetab RMK. Projekti rahastab Siseministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest, Türi vallavalitsus ja Rassi Külaselts.


Laupäeval, 15. septembril kell 10.00-13.00 kutsub RMK Kabli külastuskeskus kõiki seenehuvilisi koos perega Rae järve matkarajale seeneretkele. Seenelistel on võimalik tundma õppida kodupaiga seeni, nautida varasügisest loodust ning tutvuda piirkonna puhkealaga. Võta kaasa piknikukorv. Osalemiseks tuleb teavitada telefonil 5302 0833; 526 1924 või e-posti aadressil info.kabli@rmk.ee

Muhu saarel Koguval toimub Natura 2000 parima sotsiaalmajandusliku mõjuga projekti auhinna võidu tänuüritus. Kohale tulevad Euroopa Komisjoni esindajad, kohalikud poollooduslike koosluste taastajad ja hooldajad ning Keskkonnaameti esindajad. Keskkonnaamet tutvustab taastatavat projektiala ja tulemusi ning tehakse ka taastamisdemonstratsioon.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.