Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valgus Kõnnib 2018 (2018-09-10 11:42:38)

Pealinna suurim valgusfestival Valgus Kõnnib saab käesoleval aastal sisse uue hoo ja hingamise ning laieneb ka Tallinna Vanalinna. Festival on juba tosin aastat pakkunud silmarõõmu, muusikaelamusi ja fantastilisi valgusinstallatsioone kümnetele tuhandetele Tallinna elanikele ja festivali külalistele üle maailma.

Valgus Kõnnib festival toob fookusesse Tallinna linna pargid ja rohealad ja neid ümbritseva linnaruumi. Tänavune, juba kolmeteistkümnes kolmepäevane festival saab alguse Kadrioru pargist ja kulgeb valgusinstallatsioonide ning kontsertide saatel vanalinna erinevatesse paikadesse. Üle 60 installatsioonist koosnev valguskett on kui särav teekond linnasüdames, andes võimaluse avastada uudseid objekte ja seni märkamata jäänud linnaruumi põnevaid elemente.

Väga palju erinevaid valgusetendusi saab nautida 19. ja 20. septembril Kadriorus ning 20. ja 21. septembril vanalinnas. Kadrioru Lossi ja Raekoja peal saab näha kodumaiste ja Norra video-ning valguskunstnike videomappingu showsid, festivali muusikaelamust pakuvad Tanel Padar bändiga, Vaiko Eplik ja Eliit, Tiit Kikas, Indrek Kalda, Jäääär ja Bonzo. Kadrioru Luigetiigil saab 19. ja 20. septembri õhtul nautida muusikasse sünkroniseeritud purskkaevu etendusi ning 20. septembri õhtul ei jää olemata ka traditsiooniline muusikaline ilutulestik.

Numbritest rääkides läheb selle aasta festivalil kasutusse üle 12 000 küünla ja tõrviku, üle 32 kilomeetri valguskette, 3000 valgustatud roosi, üle 60 installatsiooni ja palju muud. Festivali valmistab ette koos põhimeeskonnaga üle 100 inimese ja abistava käe annavad üle 20 vabatahtliku.

Palume taas kõigil festivali külalistel tulla võimalusel Kadriorgu ja vanalinna ühistranspordiga ja austada kohalike elanike rahu. Kadrioru alale, mis jääb J. Poska, Narva mnt. ja Vesivärava tänava vahele saavad 19. ja 20. septembril alates kella 17.00 sisse sõita ainult kohalikud elanikud.

Seoses parkimiskorra muutusega festivali ajal Kadriorus ja heanaaberlike suhetega Tallinna Lauluväljakuga, saab taas mugavalt parkida Lauluväljaku Tiigi parklas nii neljarattalise kui ka kaherattalise sõbraga. Lauluväljakul korraldavad parkimist parkimiskorraldajad ja on väljas ka suunavad viidad. Parkimine autodele on tasuline. Samuti on Lauluväljakult väga mugav Kadrioru parki jalutada ja juba teel nautida linnaloodust ja valguse mänge.

2018. aasta festival on pühendatud Kadriorg 300 ning EV100 juubelitele.

Allikas: Valgus Kõnnib 2018 korraldaja teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.