Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsusliidu eelarve kokkulepe tähendab päästjale järgmisel aastal tuntavat palgatõusu (2018-09-24 08:27:33)

Eelarve läbirääkimistel jõudis valitsusliit kokkuleppele ning see tähendab Päästeameti jaoks 2019 aasta palgafondi suurenemist 7,9 miljoni euro võrra ehk kogu Päästeameti palgaeelarve tõusu pea 20%. Eelkõige tõuseb selle arvelt päästjate palk - päästja keskmine põhipalk kasvab 1000 euroni. Täna on päästja keskmine põhipalk 808 eurot.

Keskmise põhipalga tõus 1000 euroni tähendab päästjatele palgakasvu keskmiselt 23,6%. Päästjate põhipalgale lisandub 11% lisatasu öösel ja pühade ajal töötamise eest. Päästeameti teiste valdkondade teenistujate palk tõuseb keskmiselt 15,4%.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul on Päästeameti teenistujate palgataseme mahajäämuse vähendamine olnud juhtkonna prioriteet juba aastaid. "Heameel on, et sellel aastal oleme suutnud koostöös siseministri, päästeala ametiühingu ja valitsusega saavutada palgatõusu, mis on tuntav päästja ja teenistuja rahakotis," lisas Kuno Tammearu.

Päästjate palga mahajäämuse vähendamine võrreldes Eesti keskmise palgaga on oluline pakkumaks ühiskonnale kvaliteetset päästeteenust, mille ootus ühiskonnal selgelt Päästeametile on.

"Hoidmaks organisatsioonilist võimekust, peab Päästeamet olema tööjõuturul konkurentsivõimeline, mille tagab füüsiliselt raske, tervisele ohtliku ning keerulise töö eest õiglase ja konkurentsivõimelise töötasu maksmine päästjatele ja teenistujatele," lisas Kuno Tammearu.



Allikas: Päästeameti 24.09.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID