Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-10-02 08:01:45)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 166 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 53 varavastast kuritegu, sealhulgas 40 vargust (kolm eluruumidest, kaks sõidukist). Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest. Tabati 43 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 444 väärtegu.

Piiril väljastati 13 sisenemiskeeldu ning tuvastati neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist. Eestist saadeti välja kolm inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
28. septembril teatati, et Lasnamäel Paasiku tänaval asuvas korteris lõi 46-aastane mees oma elukaaslast, 56-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

28. septembril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris toimus konflikt 58-aastase mehe ja 55-aastase naise vahel.

29. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kaluri tänaval asuvas korteris lõi 27-aastane mees oma ema, 48-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. septembril toimus Kesklinnas Rävala puiesteel konflikt 21- ja 33-aastase mehe vahel.

29. septembril teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul lõi 21-aastane meesterahvas 21-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

29. septembril teatati, et Kesklinnas Suur-Ameerika tänaval asuva korteris lõi 78-aastane mees oma abikaasat, 77-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval lõi tundmatu inimene 66-aastast meest.

30. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Mahtra tänaval asuvas korteris lõi 51-aastane naine oma elukaaslast.

Avaliku korra raske rikkumine

28. septembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval lõi 47-aastane mees 30-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.


Vargus

29. septembril teatati, et Vanamõisa küla Vahtra teel asuvast majast varastati õhk-vesi küttesüsteemid. Esialgne kahju on 10 000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. septembril teatati, et Maardus Langu tänaval asuvas korteris lõi 43-aastane mees oma ema, 67-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. septembril teatati, et Saku vallas Kiisa alevikus lõi alkoholijoobes 44-aastane mees oma elukaaslast, 47-aastast naist.


Juhtumid piiril
29. septembril saabus Moskvast Tallinna lennujaama India Vabariigi kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lahkus tagasi Moskvasse.

29. septembril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kolm Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja ta ootab Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. septembril kella 15 paiku sai politsei väljakutse Tartus Tähe tänava korterisse, kus joobes 45-aastane mees oli tüli käigus löönud terava esemega tuttavat 49-aastast naist. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks haiglasse. Politsei pidas purjus mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

Vargused

30. septembril varastati Tartus Õpetajate tänaval seisnud Volkswageni kaubikust tööriistu. Kahju on 1000 eurot.

29. septembril teatati, et Tartus Aleksandri tänava kortermaja keldrist varastati Scott jalgratas ja kaitsekiiver. Kahju on umbes 1000 eurot.

Viljandimaa

Asja omavoliline kasutamine

Ööl vastu 30. septembrit ärandati Viljandi vallas Jämejala külas Pargi tee eramu eest hõbedane Opel Vectra, mis leiti pühapäeva pealelõunal mahajäetuna Viljandi linnas Turu tänavalt. Kuriteos kahtlustatavana pidas politsei kinni 16-aastase noormehe. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

29. septembri hommikul kella 5.40 paiku pidasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel kinni Läti registreerimismärkidega sõiduk Mercedes-Benz, mida juhtis 44-aastane lätlane. Tollikontrolli käigus avastati sõidukist peidetuna 800 Venemaa Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti. Juhil määrati tolliseaduse rikkumise eest rahaline karistus ning seejärel lubati tal oma teekonda jätkata.

Ajavahemikul 28.-30. september avastasid piirivalvurid Kagu piiripunktis sõidukite kontrollimisel kolm elektrišokirelva, ühe teleskoopnuia ja vedrujõul avaneva noa, mis kõik on tsiviilkäibes keelatud. Eesti seaduse vastu eksinud sõidukijuhid ühes keelatud esemetega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. septembril tuli Rakveres Narva tänaval asuva maja korteris 40-aastane mees kallale oma 44-aastasele elukaaslasele.

29. septembril lõi Rakveres Kreutzwaldi tänaval asuva meelelahutusasutuse juures 45-aastane mees 21-aastast naist.

30. septembril tuli Tapal 35-aastane mees kodu juures oma 28-aastasele abikaasale kallale. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

30. septembril tuli Rakvere vallas korteris 39-aastane mees oma endisele abikaasale, 32-aastasele naisele, kallale.

30. septembril lõi Tapal 29-aastane mees korduvalt oma endist elukaaslast, 40-aastast naist.

Vargus

29. septembril varastati Rakveres Piiri tänaval spordivõistluse ajal muruplatsilt helipult, mikrofon, stardipüstol ja padrunid. Kahju on 800 eurot.

Ida-Virumaa

Tapmiskatse

30. septembril löödi Narvas Pähklimäe tänaval asuvas meelelahutusasutuses 32-aastast meest noaga.

Ähvardamine

29. septembril ähvardas 26-aastane mees Narvas Mõisa tänaval meelelahutusasutuses oma endist elukaaslast, 39-aastast naist. Mees peeti kinni.

Kehalised väärkohtlemised

28. septembril tuli Kohtla-Järvel 20-aastane mees kallale oma elukaaslasele, 23-aastasele naisele ja hammustas teda, põhjustades valu ja kehalisi vigastusi. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

28. septembril lõi Narvas 46-aastane mees oma 80-aastast ema. Mees toimetati arestimajja.

29. septembril lõi Sillamäel 58-aastane mees oma 58-aastast naabrinaist.

29. septembril lasi Narvas Kosmonaudi tänava maja trepikojas tundmatu mees 32-aastasele mehele näkku pipragaasi.

30. septembril tuli Narvas 43-aastane mees kodus kallale oma 48-aastasele elukaaslasele.

30. septembril lõi Kohtla-Järvel kodus 55-aastane mees korduvalt oma elukaaslast, 59-aastast naist. Mees peeti kinni.

Vargused

28. septembril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil asuva kaubanduskeskuse parkimisplatsil varastati pargitud sõiduautost kaks mobiiltelefon Huawei. Kahju on 225 eurot.

30. septembril varastati Narvas Tallinna maanteel asuva kaubanduskeskuse külastaja jope taskust rahakott koos sularaha, dokumentide ja kaartidega. Kahju on 235 eurot.

30. septembril teatati politseile, et Alutaguse vallas varastati suvilast aialambid ja aiakujud. Kahju on 270 eurot.

30. septembril teatati politseile, et Viivikonna külas varastati garaažist rattad ja bensiini. Kahju on 455 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu

28. septembril lõi Kohta-Järve linnas Järveküla teel 23-aastane mees ametikohuseid täitvat politseinikku, 24-aastast meest. 23-aastane mees on kahtlustavana kinni peetud.

Looma julm kohtlemine

29. septembril teatati politseile, et Narvas viskas 32-aastane naine Energia tänaval maja viiendal korrusel asuva korteri aknast välja kassi. Naine peeti kinni. Kass on toimetatud varjupaika.

Juhtumid piiril

29. septembril tuvastasid Narva-1 piiripunkti piirivalvurid kontrollides 1971. aastal sündinud Moldova kodanikku, et naine viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta kokku kaheksa päeva, kõik päevad Eesti Vabariigis. Naisele määrati rahatrahv summas 80 eurot ja ta suundus Venemaa Föderatsiooni.

29. septembril saabus Narva-1 piiripunkti Venemaa Föderatsioonist 1970. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel polnud kehtivat viisat. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

29. septembril saabus Venemaa Föderatsioonist Narva-1 piiripunkti 1975. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes on juba ära kasutanud viisaga lubatud viibimisaja. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suundus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

29. septembril saabus Venemaa Föderatsioonist Narva-1 piiripunkti 1981. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanik, kes on juba ära kasutanud viisaga lubatud viibimisaja. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehalised väärkohtlemised

29. septembril sai politsei teate, et Koigil külas Aasa tänaval asuva maja juures lõi tekkinud konflikti käigus 36-aastane mees noaga 40-aastast meest ja vigastas sellega ka vahele astunud 27-aastase naise kätt.

29. septembril sai politsei teate, et Paides Soo tänaval asuvas korteris lõi 44-aastane mees oma 49-aastast abikaasat, põhjustades naisele valu.

Pärnumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

27. septembri õhtul sai politsei teate, et Pärnus Laial tänaval asuvas kaubanduskeskuses lõi 25-aastane mees 40-aastast meest, kes sai viga.

30. septembril sai politsei teate, et Pärnus Oja tänaval asuva maja juures lõi 31-aastane mees 37-aastast meest. Politsei pidas 31-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

29. septembril sai politsei teate, et Lääneranna vallas Võitra külas on välisukse lukustuse lõhkumise teel tungitud sisse majja ja varastatud sealt erinevaid tööriistu. Tekitatud varaline kahju on 631 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

29. septembril sai politsei teate, et Tori vallas Jõesuu külas lõi 22-aastane naine noaga oma 28-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Ähvardamine

30. septembril sai politsei teate, et Märjamaa alevis ähvardas 82-aastane mees oma 81-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

29. septembril sai politsei teate, et Kuressaares Marientali teel asuvas korteris lõi 33-aastane mees 21-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 33-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.