Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartlaste rahulolu oma linnaga on kasvanud (2018-10-08 09:02:47)


Esmaspäeval tutvustatakse arvamusuuringu tulemusi, mis näitab tartlaste järjest kasvavat rahulolu oma elukohaga.


Küsitlusuuringu "Tartu ja tartlased 2018" tulemuste esitlus toimub Tartu O. Lutsu nim Linnaraamatukogu saalis (Kompanii 3/5 IV korrusel) esmaspäeval, 8. oktoobril kell 13.

Tartu linnas on kujunenud traditsiooniks küsida regulaarselt linlaste arvamust erinevate linnaelu valdkondade kohta, et saada ülevaade sellest, milliste valdkondade arendamisele järgnevatel aastatel rohkem tähelepanu pöörata. Viimane sarnane uuring toimus käesoleva aasta suvel.

Kui viis aastat tagasi toimunud küsitluse tulemused näitasid, et Tartu kui elukohaga oli rahul 92 protsenti elanikkonnast, siis praegune uuring näitab rahulolu tõusu - oma linnaga on rahul 96 protsenti tartlastest. Linnapea Urmas Klaasi sõnul on parema elukeskkonna loomise nimel Tartus kõvasti pingutatud. "Rõõm on tõdeda, et need jõupingutused on vilja kandnud ja et Tartut peetakse jätkuvalt meeldivaks ja turvaliseks elupaigaks," sõnas Klaas.

Arvamusuuringu peamiseks eesmärgiks oli välja selgitada tartlaste rahulolu oma eluaseme ja selle lähiümbrusega, teenuste kättesaadavuse ja kvaliteediga ning võimalustega kaasa rääkida linnaarengu küsimustes. Tänavuse küsitluse korraldas Eesti Uuringukeskus OÜ, kelle esindaja tuleb ka tulemusi tutvustama.

Traditsioon linnaelanike arvamust küsida sai Tartus alguse juba 1986. aastal TRÜ linnalabori teadlaste eestvedamisel ning alates 1998. aastast korraldatakse uuringut iga viie aasta tagant. Nii pika ajalooga regulaarseid elanikeküsitlusi ei korraldata üheski teises Eesti linnas. Kuigi uuringu ajalugu ulatub enam kui 30 aasta tagusesse aega, siis tulemuste analüüsil on piirdutud 10 viimase aasta võrdlusega.

Linnavalitsus tänab kõiki küsitlusvalimisse sattunud tartlasi, kes olid nõus sellele üsna mahukale küsimustikule vastama!

Uuringu tulemuste esitlusele on oodatud kõik huvilised.
Peatselt on uuringu aruandega võimalik tutvuda ka Tartu linna veebilehel asuvas uurimistööde registris.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.