Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
"Tori Hobusekasvandus 160" raamatu esitlus ja talli nr 6 sarikapidu (2018-10-09 08:49:34)

9. oktoobril kell 12 esitletakse Tori rahvamajas raamatut "Tori Hobusekasvandus 160" ning kell 14 toimub Tori Hobusekasvanduse talli nr 6 sarikapidu.

SA Eesti Maaelumuuseumid direktrissi Merli Silla sõnul antakse raamatus "Tori hobusekasvandus 160" ülevaade Tori hobusekasvanduse üle 160-aastasest ajaloost, selle asutamise eeldustest, põhjustest ja eesmärkidest ning tori tõu kujunemisest. "Olulisel kohal on kahekümne kolme hobusekasvataja kirjutatud lood, milles nad tutvustavad oma elu ja tööd hobusekasvataja ja/või tõuaretajana ning räägivad oma otsestest või kaudsetest kokkupuudetest Tori hobusekasvandusega," lisas Sild.

Töövõtuleping Tori hobusekasvanduse esimese tallihoone restaureerimise ja üldehitustöödega alustamiseks sõlmiti 10. juulil 2018. Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul oli sihtasutuse Maaelumuuseumid loomise eesmärk, et säiliks 160 aastat hobumajanduse ajalugu Toris ning Tori hobusekasvandus taastataks oma endises hiilguses. "Esimese suurema ehituslepinguni jõudmine on oluline samm selles suunas. Lähiaastatel on plaanis korda teha kogu Tori hobusekasvanduse kompleks ning sellest peaks saama rahvusvaheliselt tuntud hobumajanduskeskus," sõnas minister Tamm.

Ajakava:

11.30 kogunemine Tori rahvamajas

12.00 Raamatu "Tori Hobusekasvandus 160" esitlus. Sõna võtavad Tarmo Tamm, Marko Gorban, Olev Saveli, Andres Kallaste, Kaarel Vissel, Krista Sepp ja Merli Sild

14.00 Tori Hobusekasvanduse talli nr 6 sarikapidu ja pärja mahavõtmine. Sõna võtavad Tarmo Tamm, Marko Gorban, Alar Jürisson ja Romek Kašulin.

Allikas: Maaeluministeeriumi ja SA Maaelumuuseumid pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.