Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-10-16 08:55:30)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 183 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, neli röövimist ja 69 varavastast kuritegu, sealhulgas 48 vargust. Registreeriti üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Tabati 76 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 402 väärtegu.

Piirilt väljastati 15 sisenemiskeeldu, registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine, kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Eestist saadeti välja viis inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
12. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopliranna tänaval asuvas korteris lõi 29-aastane mees oma elukaaslast, 33-aastast naist.

12. oktoobril teatati, et Kesklinnas Endla tänaval asuvas asutuses lõi 44-aastane mees oma endist abikaasat, 39-aastast naist.

12. oktoobril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel lõi tundmatu meesterahvas 26-aastast meest.

13. oktoobril teatati, et Kesklinnas Rüütli tänaval löödi 19-aastast meest.

13. oktoobril teatati, Põhja-Tallinnas Kopli tänaval löödi 33-aastast naist.

13. oktoobril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris lõi 34-aastane mees oma endist elukaaslast, 25-aastast naist.

13. oktoobril teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval lõi tundmatu meesterahvas 26-aastast meest.

14. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel lõi alkoholijoobes 41-aastane mees oma elukaalsats, 38-aastast naist.

14. oktoobril teatati, et Kesklinnas tatari tänaval lõi tundmatu meesterahvas 44-aastast meest.


Vargus

12. oktoobril teatati, et Kesklinnas Narva maanteel asuvast salongist on varastatud sülearvuti. Esialgne kahju on 200 eurot.

Harjumaa

Vargus

13. oktoobril teatati, et Suurupi külas Kallaku teel asuvast majast varastati tehnikat. Esialgne kahju on 1000 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Röövimised

Ööl vastu 15. oktoobrit tungisid kaks noorukit Tartu kesklinnas jalakäijate sillal kallale neile vastu liikunud 18-aastasele noormehele ja temaga koos olnud sama vanale neiule ning võtsid vägivalda kasutades võõrastelt ära tagi, rahakoti, mobiiltelefoni ja võtmed. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavad alaealised noormehed kinni ning toimetas arestimajja. Nende juurest leitud kannatanute isiklikud asjad tagastati omanikele.

13. oktoobri hommikul ähvardati Tartus Anne tänava korrusmaja ees noaga 38-aastast meest ning nõuti sularaha. Ohvrilt 25 eurot saanud kaks noorukit jooksid seepeale korrusmajade vahele ning kadusid. Politseil noorukeid korrusmajade vahelt ega piirkonnast sel hommikul tabada ei õnnestunud ning juhtunu üksikasju ning isikuid selgitatakse kriminaalmenetluses.

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobri öösel löödi Tartus Riia tänaval 46-aastast meest, kes pöördus esmaabiks traumapunkti.

Vargused

12. oktoobril teatati, et Peipsiääre vallas Koosa külas varastati ehitusjärgus eramust ketassaag. Kahju on selgitamisel.

11. oktoobri õhtul avastati, et Peipsiääre vallas Pala külas on eramu ruumidest varastatud erinevaid tööriistu. Kahju on 5000 eurot.

Valgamaa

Vargus

Ööl vastu 14. oktoobrit varastati Valgas Perve tänava eramu õuelt robotmuruniiduk koos laadimisalusega. Kahju on 2098 eurot.

Ähvardamine

12. oktoobril ähvardas joobes 58-aastane mees Valgas Köie tänava eramus 25- ja 26-aastast meest. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud.

Kehaline väärkohtlemine

12. oktoobri õhtul tungis 51-aastane mees Valga vallas Hargla külas kallale 63-aastasele naisele, kes sai viga ning pöördus tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu üksikasju uurib politsei alustatud uurimises.

Juhtumid piiril

12. oktoobril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiriametnikud Jõgevamaal asuvaid ettevõtteid selgitamaks, kas sealsetel töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja siin töötamiseks. Kontrolliti kahte juriidilist ja seitset füüsilist isikut eri rahvusest. Kontrollkäigul rikkumisi ei tuvastatud.

14. oktoobri pealelõunal kella 13.15 ajal pidasid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestisse saabumisel kinni Venemaa registreerimismärgiga sõiduk Dodge Caravan, mida juhtis 44-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Tollikontrolli käigus avastati sõidukist peidetuna 200 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Juhil määrati tolliseaduse rikkumise eest rahaline karistus, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

14. oktoobril kella 16 paiku avastas piirivalve radarivaatleja, et Peipsi järvel on mootorpaat piirirežiimi alas. Sündmusele reageerinud piirivalvepatrull pidas aluse kinni ning juhile anti korraldus ühes kaassõitjatega asjaolude selgitamiseks kordonisse tulla. Kiirmenetluses määrati alust juhtinud mehele piirirežiimi rikkumise eest rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

12. oktoobril teatati, et Narvast Tallinna suunas liikunud bussis varastati bussijuhi taskust mobiiltelefon. Bussijuht kahtlustas, et teo võis toime panna üks reisijatest. Rakvere linnas kontrollis politsei reisijat, 49-aastast meest, kelle valdusest varastatud telefon leiti.

14. oktoobril teatati, et Haljala vallas Võle külas tungiti sisse talumajja ja varastati televiisor Samsung. Kahju on 300 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimised

13. oktoobril teatati, et Kohtla-Järve linnas Põhja alleel asuva ühiselamu toas lõi 36-aastast naist tema endine elukaaslane. Mees võttis naiselt 40 eurot sularaha ja lahkus. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

14. oktoobril teatati, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval ähvardati ja löödi 17-aastast noormeest ning rööviti tema seljakott. Materiaalne kahju on 600 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

12. oktoobril teatati, et Narva linnas tungis 18-aastasele neiule kallale tema poiss-sõber, 21-aastane mees. Seejärel lõi ta neiu 34-aastast venda.

13. oktoobril teatati, et Jõhvi linnas Keskväljakul asuvas söögikohas lõi 16-aastast noormeest võõras mees. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 58-aastase mehe.

13. oktoobril teatati, et Kiviõli linnas Soo tänaval löödi 14-aastast noormeest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 32-aastase mehe.

13. oktoobril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Puru teel asuvas korteris lõi 33-aastast naist tema endise elukaaslase ema, 61-aastane naine.

13. oktoobril teatati, et Kohtla-Järvel Sakala tänaval asuvas korteris tungis 47-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 49-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

13. oktoobril teatati, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Puru teel tungis 32-aastasele naisele kallale tuttav naisterahvas.

13. oktoobril teatati, et Sillamäel Ranna tänaval asuvas korteris tungis 35-aastasele naisele kallale tema 29-aastane endine abikaasa.

13. oktoobril teatati, et Narva linnas Rüütli tänaval asuvas korteris tungis 30-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 39-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

13. oktoobril teatati, et Narvas Võidu tänaval asuva korterelamu juures lõi 31-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 27-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

14. oktoobril teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel lõi 38-aastast naist 74-aastane naine.

14. oktoobril teatati, et Narvas Mõisa tänaval asuvas meelelahutusasutuses löödi pudeliga 62-aastast meest.

14. oktoobril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi alkoholijoobes 36-aastane mees oma alaealist poega. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

14. oktoobril teatati, et Narvas Haigla tänaval asuvas korteris tungis 30-aastasele naisele kallale tema 43-aastane elukaaslane.

14. oktoobril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 56-aastast naist tema endine abikaasa. Politsei pidas 56-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamised

12. oktoobril teatati, et Kiviõli linnas Uuel tänaval ähvardas 42-aastast naist tema poja sõber, 16-aastane noormees.

14. oktoobril teatati, et Narvas A-A. Tiimanni tänaval ähvardas 36-aastast naist tapmisega tema endine elukaaslane, 39-aastane mees.

Vargused

12. oktoobril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuva kaupluse eest varastati jalgratas Cross ning jalgrattalukk. Kahju on 309 eurot.

14. oktoobril teatati, et Narvas Kose tänaval tungiti akna kaudu sisse ettevõtte ruumi ja varastati sülearvuti. Kahju on 200 eurot.

Juhtumid piiril

12. oktoobril saabusid Narva-1 piiripunkti riikisisenevale suunale 1956. aastal ja 1945. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodanikud ning 1994. aastal ja 1966. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikud, kes olid oma viisa lubatud piires Schengeni territooriumil juba viibinud. Piiril väljastati sisenemiskeelud.

13. oktoobril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1980. aastal sündinud Ukraina kodanik ja 1995. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaale.

13. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1978. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes esitas kontrolliks täielikult võltsitud Vene Föderatsiooni juhiloa. Isikule määrati rahaline karistus, ta leidis asendusjuhi ning neil lubati Venemaale lahkuda.

14. oktoobril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1984. aastal ja 1990. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

11. oktoobril teatati, et Viisu külas asuvalt ristmikult on tänavavalgustusposti küljest varastatud kaks valvekaamerat. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligi 990 eurot.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril sai politsei teate, et Taebla alevikus lõi ja tõukas 55-aastane mees 27-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Vargus

12. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus Papiniidu tänaval on lukustamata uste avamise teel sisenetud sõiduautosse Volvo V70 ja varastatud sõiduki kindalaekast ligi 3600 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

12. oktoobril sai politsei teate, et Lääneranna vallas Paatsalu külas asuvas puhkekeskuses lõi seni tuvastamata mees 27-aastast meest.

Kehalised väärkohtlemised

12. oktoobril sai politsei teate, et Kaevu tänaval lõi 59-aastane mees 18-aastast naist, põhjustades naisele valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

14. oktoobril sai politsei teate, et Lääneranna vallas lõi 51-aastane mees oma 46-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

14. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus Riia maanteel asuvas korteris tungis 32-aastane mees kallale oma 51-aastasele emale.

15. oktoobril sai politsei teate, et Pikal tänaval asuvas korteris lõi 32-aastane mees 47-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Asja omavoliline kasutamine

13. ja 14. oktoobril sai politsei teate, et Paikuse alevikus Tehnika tänaval on omavoliliselt sisenetud ettevõttele kuuluvale territooriumile ja sõidetud ringi seal parkinud veoautoga. Lisaks teatati, et kahjustada on saanud territooriumi sissesõiduvärav ja metallaia paneelid.

Raplamaa

Vargus

14. oktoobril sai politsei teate, et Kohila alevis varastati sõiduauto VAZ. Esialgne varaline kahju on 2500 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.