Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Luigekonverents võtab kursi väikeluige kaitsele (2018-10-18 07:42:00)

Eesti Maaülikooli ja Rahvusvahelise Luigegrupi kokku kutsutud uurimisalane konverents "6th International Swan Symposium" keskendub sel korral luikede kaitsele.

Kuuendat korda peetaval kokkusaamisel on olulisema teemana vaatluse väikeluik, kuna Eesti on langenud arvukusega liigile üks olulisemaid rändepeatuskohti pesitsusalade ja talvitusalade vahel. "Võib öelda, et väikeluik on justkui Eesti vastutusliik, kuna see, kuidas me liiki kaitseme, mõjutab otseselt väikeluige eluolu ja-käiku," selgitas tänavuse konverentsi suunda maaülikooli teadur Leho Luigujõe.

Juhtivatele luigeuurijatele tutvustatakse ka Eesti väikeluige kaitse tegevuskava, mis on ainulaadne kogu Euroopas ning eeskujuks teiste riiklike tegevuskavade koostamisele. "Lisaks arutleme pliihaavlite kasutamise keelustamisest, räägime luikede seirest ning satelliitjälgimisest," lisas Luigujõe. Kokku osaleb konverentsil 80 inimest 18 riigist üle kogu maailma.

Konverents toimub 16.-19. oktoobril Eesti Maaülikooli aulas. Varasemad konverentsid on toimunud Suurbritannias (1971 ja 1989), Jaapanis (1980) ja Ameerika Ühendriikides (2001 ja 2014). Partneriteks on Eesti Ornitoloogiaühing, Wildfowl and Wetland Trust (Inglismaa), Wetlands International (Holland), UNEP/AEWA Secretariat (Saksamaa) ja IUCN Species Survival Commission, Swan Specialist Group (Suurbritannia).

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.