Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ministeeriumidel valmis ühine plaan keskkonnateadlikkuse ja -hariduse suunamiseks (2018-10-24 19:55:27)

 

Keskkonnaministeeriumi ning Haridus- ja Teadusministeeriumi koostöös valmis aastateks 2019-2022 keskkonnateadlikkuse ja -hariduse tegevuskava, mille allkirjastasid keskkonnaminister Siim Kiisler ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

 

Täna Pärnus peetaval keskkonnahariduse konverentsil "Terve keskkond - terve inimene?" tutvustas Keskkonnaministeerium õpetajatele, loodus- ja keskkonnahariduskeskuste spetsialistidele, loodusretkede juhendajatele ja kõikidele teistele huvilisistele värskelt valminud keskkonnateadlikkuse ja -hariduse tegevuskava, mille eesmärk on suurendada elanike keskkonnateadlikkust, edendada süsteemset keskkonnaharidust ja kirjeldada alavaldkondade prioriteedid.

 

"Sõna keskkonnaharidus koosneb kahest poolest - keskkond ja haridus. Mõlema jaoks on Eestis eraldi ministeerium. Selleks aga, et täita ühist eesmärki inimeste keskkonnateadlikkuse suurendamisel, tuleb kahel ministeeriumil siin koos tegutseda. Selleks me koostasimegi ühise plaani, aitamaks inimestel paremini mõista, kuidas loodus on meie kultuuri ja majanduse alus ning et sellesse tuleb suhtuda vastutustundlikult," ütles keskkonnaminister Siim Kiisler kahe ministeeriumi koostöös valminud tegevuskava kohta.

 

"Puhas elukeskkond ja kestlik areng on meie püsimajäämise alused," märkis haridus- ja teadusminister Mailis Reps. "Uues keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskavas pöörame tähelepanu sellele, et loodushoiu ja jätkusuutlikkuse teemad oleksid esindatud igal haridustasemel ja jõuaksid parimal viisil kõigi laste ja noorteni."

 

Keskkonnateadlikkuse ja -hariduse tegevuskava koostamiseks on peetud juba möödunud aasta sügisest mitmeid arutelusid, milles on osalenud keskkonnahariduskeskuste, koolide ja paljude teiste organisatsioonide esindajad. Tegevuskava koostamise koordineerimiseks, esitatud seisukohtade analüüsimiseks, põhimõtteliste otsuste vastuvõtmiseks ja tulemuste kokkuvõtmiseks moodustas keskkonnaminister Siim Kiisler tänavu veebruaris juhtrühma, kes juuni alguses sõnastas eesmärgid ja tegevused. "Juhtrühma töö on olnud väga sisukas ja tempokas," tõdes juhtrühma tööd koordineerinud Keskkonnaministeeriumi keskkonnateadlikkuse nõunik Asta Tuusti. "Protsessis osalejatelt on kindlasti nõudnud suurt pingutust, et oma igapäevase põhitöö kõrvalt keskkonnateadlikkuse arendamisse niivõrd palju panustada, kuid me oleme selle suure töö eest väga tänulikud. Usume, et tänu ühisele pingutusele saime valmis väga mitmekülgse ja hästi rakendatava tegevuskavaga."

 

Keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskava on 31. märtsil 2017 keskkonnaministri ning haridus- ja teadusministri allkirjastatud ühise tegevuse memorandumi rakenduskava.

 

Haridus- ja Teadusministeerium ning Keskkonnaministeerium kinnitavad memorandumis ühist tahet töötada välja keskkonnateadlikkuse ja -hariduse tegevuskava ning korraldada selle elluviimise perioodilist analüüsi ning uuendamist, kaasates kõiki siht- ja huvirühmi.

 

Keskkonnateadlikkuse ja -hariduse tegevuskavale kirjutasid keskkonnaminister Siim Kiisler ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps alla 17. oktoobril. Tähtsast sündmusest on võimalik videojäädvustust näha siit lingilt.

 

Keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskava ja muu lisainfo tegevuskava koostamise käigu kohta on leitav Keskkonnaministeeriumi kodulehelt siit:

www.envir.ee/et/keskkonnahariduse-ja-teadlikkuse-tegevuskava-2019-2022

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 24.10.18 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.