Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 26.11.2018 (2018-11-27 06:51:25)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 184 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks raske tervisekahjustuse tekitamist, kolm avaliku korra rasket rikkumist ja 93 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 18 inimest. Tabati 64 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 333 väärtegu.

Nädalavahetuse vältel väljastati piiril 19 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja viis inimest. Piiril registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist, neli piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist, kolm salakauba vedamisjuhtumit ja üks ebaseaduslik riigipiiri ületamine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

23. novembril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval lõi 23-aastane mees 34-aastast meest. Politseinikud pidasid 23-aastase mehe kinni.

23. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval lõi tundmatu meesterahvas 49-aastast meest.

23. novembril teatati, et Lasnamäel Meeliku tänaval asuvas korteris lõi 54-aastane mees oma abikaasat, 54-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 58-aastane mees oma abikaasat, 59-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. novembril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel tõukas 22-aastane mees oma elukaaslast, 20-aastast naist.

23. novembril teatati, et Mustamäel Mustamäe teel asuvas korteris lõi 36-aastane naine oma ema, 58-aastast naist. Politseinikud pidasid 36-aastase naise kinni.

23. novembril teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel asuvas kortermajas lõi 54-aastane naine 28-aastast naist.

24. novembril teatati, et Kesklinna Pärnu maanteel lõi tundmatu meesterahvas 43-aastast meest.

24. novembril teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel lõi 24-aastane mees 31-aastast meest.

24. novembril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris toimus konflikt 44-aastase mehe ja 45-aastase naise vahel.

24. novembril teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval asuvas klubis lõi tundmatu meesterahvas 43-aastas meest.

24. novembril teatati, et Pirital Padriku teel asuvas korteris lõi 23-aastane mees oma abikaasat, 22-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. novembril teatati, et Kesklinnas Viru väljakul lõi 33-aastane mees 24-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. novembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvas korteris lõi 34-aastane mees oma endist abikaasat, 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. novembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi tundmatu meesterahvas 26-aastast meest.

25. novembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval lõi 33-aastane mees naabrit, 43-aastast meest. Politseinikud pidasid 33-aastase mehe kinni.

25. novembril teatati, et Kesklinnas Sauna tänaval lõi 20-aastane mees 21-aastast meest.

25. novembril teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuvas korteris lõi 21-aastane mees oma elukaaslast, 25-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris lõi 33-aastane mees 34-aastat meest.

25. novembril teatati, et Kesklinnas Filtri teel asuvas korteris lõi 19-aastane mees 20-aastast meest.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

22. novembril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel asuvas korteris löödi noaga alkoholijoobes 47-aastast meest. Politseinikud pidasid kinni 37-aastase mehe ja 46-aastase mehe. Kohtu loal on kahtlustatavana kinnipeetud mehed vahistatud.

Juhtumid piiril

23. novembril saabus Moskvast Tallinna lennujaama Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudus õigus Schengeni alale sisenemiseks. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lahkus tagasi Moskvasse.

23. novembril saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Nigeeria Liitvabariigi kodanik, kellel puudus õigus Schengeni alale sisenemiseks. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas järgmisel päeval tagasi Istanbuli.

23. novembril saabusid Istanbulist Tallinna lennujaama kaks Usbekistani Vabariigi kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Neile väljastati sisenemiskeelud ja nad lendasid järgmisel päeval tagasi Istanbuli.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Asja omavoliline kasutamine

Ööl vastu 24. novembrit ärandati Jõgeva vallas Kaude külas eramu õuelt sõiduauto Mazda 626, mis mõni aeg hiljem avariilisena ning põlevana Ulvi-Lilastvere-Torma tee 10. kilomeetril kraavist leiti. Masina juurest kedagi ei leitud. Päästjad kustutasid põleva sõiduki ning juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaaluurimise.

Tartumaa

Ähvardamine

25. novembri keskpäeval sai politsei väljakutse Tartus Risti tänavale, kus joobes 48-aastane mees laamendas naabri ukse taga. Teatele reageerinud politseinikud pidasid naabrit ähvardanud joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viisid esmalt arestikambrisse peatäit välja magama. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud.

Kehalised väärkohtlemised

25. novembri öösel sai politsei väljakutse Elvas Pika tänava korterisse, kus 40-aastane joobes mees oli tüli käigus löönud tuttavat 42-aastast meest. Meedikud viisid kähmluses viga saanud mehe TÜ kliinikumi ravile. Politsei pidas lööja kinni ning toimetas ta jaoskonda.

Vargused

21. novembril avastati, et Tartu vallas Kõrveküla aleviku eramust on varastatud kell ja kuldehteid. Kahju on umbes 3000 eurot.

Politseile teatati, et 20. novembril varastati Tartus Vitamiini tänava kaupluse parklas 52-aastase mehe rahakotist 250 eurot.

Politseile laekus teade, et 16. novembril varastati Tartus Ülikooli tänaval asuvast meelelahutusasutusest külastaja jope koos korterivõtmetega. Kahju on 800 eurot.

Valgamaa

Avaliku korra raske rikkumine

24. novembril sai politsei väljakutse Valgas J. Kuperjanovi tänavale meelelahutusasutuse ette, mille ees viibinud meeste vahel oli puhkenud tüli ja kähmlus. Kella kolme paiku öösel tekkinud kähmluse käigus löödi 37-aastast alkoholi tarvitanud meest, kes kaotas löögi tagajärjel teadvuse ja toimetati haiglasse, kus ta hiljem suri. Politsei pidas vahetult pärast juhtunut kuriteos kahtlustatavana kinni 17-aastase noormehe.

Juhtumid piiril

23. novembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kahte Venemaa ja ühte Läti registreerimismärgiga sõidukit ning avastasid neist Eestis keelatud külmrelva. Eesti seaduse vastu eksinud sõidukijuht ühes keelatud esemetega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

23. novembril teatati, et Tapa linnas Õhtu puiesteel tungis 36-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 37-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Tööõnnetus

23. novembril kella 13 paiku teatati politseile tööõnnetusest Vinni vallas asuvas ettevõttes, kus umbes 5 meetri kõrguselt kukkus tõstukilt alla 64-aastane mees, kes sai raskelt viga. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

Vargused
Ajavahemikul 9. november kuni 24. november varastati Rakvere linnas Narva tänaval asuvast garaažist murutraktor John Deere, paadimootor Evinrude, tasakaaluliikur Segway, murutrimmer Stihl ja neli suverehvi Pirelli. Kahju kokku on 5900 eurot.

23. novembril teatati, et Rakvere linnas Kastani puiesteel asuvas spordihallis varastati riietusruumist mobiiltelefon Huawei. Kahju on 220 eurot.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

24. novembril teatati, et Sillamäel Kesk tänaval tulistati 13-aastast neiut õhupüstolist. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 14-aastase noormehe.

Kehalised väärkohtlemised

23. novembril teatati, et Narvas A. Puškini tänaval pihustati 21-aastasele noormehele näkku pipragaasi.

24. novembril teatati, et Mäetaguse alevikus asuvas korteris lõi 30-aastane mees on 40-aastast elukaaslast.

24. novembril teatati, et Kiviõli linnas Piiri tänaval asuvas korteris lõi 55-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 57-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

24. novembril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 39-aastast meest tema poeg. Politsei pidas 22-aastase mehe kinni.

24. novembril teatati, et Narva-Jõesuu linnas Aia tänaval tungiti kallale 33-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 16-aastase noormehe.

25. novembril teatati, et Jõhvis Veski tänaval asuvas korteris tungis 34-aastasele naisele kallale tema 31-aastane elukaaslane.

Ähvardamine

24. novembril teatati, et Kohtla-Järve Sompa linnaosas Timuti tänaval ähvardas 45-aastast naist õhkrelvast. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 35-aastase mehe.

Vargused

23. novembril teatati, et Sillamäel Geoloogia tänaval asuvas korteris varastati jope, mille taskutes olid võtmed, dokumendid ja 10 eurot sularaha.

23. novembril teatati, et Narvas A-A. Tiimanni tänavale pargitud sõiduautost varastati jalatsid ja rõivad. Kahju on 1900 eurot.

23. novembril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvast korterist varastati televiisor LG, sülearvuti HP, tahvelarvuti ja mängukonsool. Kahjusumma on täpsustamisel.

23. novembril teatati, et Narvas 26. Juuli tänaval asuva spordihoone riietusruumist varastati mobiiltelefon Huawei. Kahju on 250 eurot.

24. novembril teatati, et Jõhvi-Vasknarva teel varastati metsas seisvast harvestrist tööriistad. Kahjusumma on täpsustamisel.

25. novembril teatati, et Narvas Võidu tänaval asuvas meelelahutusasutuses varastati rahakott koos 300 euro sularaha ja dokumentidega. Kahju on 370 eurot.

25. novembril teatati, et Narvas Pähklimäe tänaval asuvas meelelahutusasutuses varastati kott, milles olid dokumendid, 70 eurot sularaha ja kosmeetika. Kahju kokku on 540 eurot.

25. novembril teatati, et Narvas Rahu tänavale pargitus sõidukist varastati tööriistad. Kahju on 607 eurot.

Juhtumid piiril

23. novembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1994. aastal sündinud Kameruni Vabariigi kodanikku, kelle Schengeni viisa oli täielikult võltsitud. Naisele koostati sisenemiskeeld, ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni ja anti üle Venemaa Föderatsiooni piirivalvele.

23. novembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Ukraina kodanikku, 1983. aastal sündinud meest ja 1962. aastal sündinud meest. Nende ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja puudusid asjakohased dokumendid. Meestele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

24. novembril tuvastati, et veidi pärast kella 12.15 toimus Narva jõel ajutise kontrolljoone ületus paadiga, kus oli kaks isikut pardal, suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Paati juhtis 1974. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Mees kutsuti asjaolude väljaselgitamiseks Narva kordonisse ja talle määrati rahatrahv.

24. novembril avastas Narva-Jõesuu teenistuse ametnik Narva jõel paadi, mis oli ajutisele kontrolljoonele lähemal kui 20 meetrit. Paadis viibisid kaks kalastajat. Paati juhtinud 1951. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik kutsuti menetlustoiminguteks Narva-Jõesuu teenistusse. Mehele määrati rahatrahv.

24. novembril kontrollisid Ida prefektuuri Narva-1 piiripunkti ametnikud Eesti Vabariiki sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot, mida juhtis 1974. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Mees esitas piirikontrolli teostavale politseiametnikule täielikult võltsitud mootorsõiduki kindlustuse. Mehele määrati rahaline karistus ning pärast uue mootorsõiduki kindlustuse vormistamist lubati tal Eestisse siseneda.

24. novembril saabus Venemaa Föderatsioonist Narva-1 piiripunkti 1996. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik. Mehel puudusid vajalikud dokumendid ning ta ütlused reisi eesmärgi olid ebaselged. Mehe Schengeni viisa tunnistati kehtetuks, piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

24. novembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud naist Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes reisis koos 2013. aastal sündinud tütrega. Inimestel polnud kehtivat viisat, neile väljastati sisenemiskeelud ja nad suundusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

24. novembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mehel puudusid rahalised vahendid ning reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

25. novembril kontrollis Ida prefektuuri Vasknarva kordoni Punamäe teenistuse patrull Narva jõel paati Eesti Vabariigi registreerimistähisega, mida juhtis 1974. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Mees tegeles kalastamisega ja viibis ajutisele kontrolljoonele lähemal kui 20 m. Isikut hoiatati suuliselt.

25. novembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel nelja Moldova Vabariigi kodanikku: 1995. aastal sündinud meest, 1992. aastal sündinud meest, 1991. aastal sündinud meest ja 1993. aastal sündinud meest. Isikute reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

25. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mehel puudus kehtiv viisa. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

23. novembril sai politsei teate, et Panga külas lõi tekkinud konflikti käigus 21-aastane mees oma 19-aastast venda.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

24. novembril sai politsei teate, et Pärnus Liiva tänaval lõi 34-aastane mees talle tuttavat 34-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kinni ja toimetas esialgu kainenema.

24. novembril sai politsei teate, et Kõima külas tungis 36-aastane naine kallale 19-aastasele naisele.

Avaliku korra raske rikkumine

24. novembril sai politsei teate, et Pärnus Mai tänaval asuva kaupluse ees lõi 38-aastane mees talle tuttavat 45-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Vargus

25. novembril sai politsei teate, et Kohila vallas on talu õuelt varastatud kaks jalgratast. Tekitatud kahju on 500 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

24. novembril sai politsei teate, et Raplas Kauba tänaval asuvas lõbustusasutuses lõi 20-aastane naine teist 20-aastast naist. Politsei pidas 20-aastase naise kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

Liiklusinfo 26.11.2018

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 1 narko- ja 9 alkoholi tarvitamistunnustega mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

26.11.2018 kell 10.05 toimus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Olgina alevikus Saekaatri tn 2 juures, kus sõiduteed ületanud jalakäija, 51-aastane mees sai löögi sõidukilt Mercedes Benz Sprinter, mida juhtis 27-aastane mees. Jalakäija toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse.

26.11.2018 kell 14.14 toimus liiklusõnnetus Harjumaal Kuusalu vallas Tallinn - Narva maantee 63. kilomeetril, kus 35-aastane naine sooritas sõiduautoga Toyota Yaris möödasõitu haagisega veoautost Volvo FM, mida juhtis 49-aastane mees. Toyota juht kaotas sõiduauto üle kontrolli ning sõiduk paiskus vastu veoki haagist. Toyota juht ja sõidukis viibinud 1-kuune poiss toimetati Rakvere Haiglasse.

26.11.2018 kell 15.17 toimus liiklusõnnetus Harjumaal Ääsmäe -Haapsalu - Rohuküla maantee 32. kilomeetril, kus sõiduautot Seat Altea juhtinud 29-aasatne naine kaotas sõiduki üle kontrolli ja sõitis lauges paremkurvis teelt välja. Juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ning sõidukis kaasreisijana viibinud 4-aastane poiss Tallinna Lastehaiglasse.

26.11.2018 kell 16.20 ajal toimus liiklusõnnetus Pärnumaal Tori vallas Pärnu - Rakvere - Sõmeru tee 14. kilomeetril, kus 25-aastane naine sõitis sõiduautoga Volkswagen Golf tagant otsa sõiduautole Opel Vectra Caravan, mida juhtis 45-aastane naine. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Opel omakorda otsa poolhaagisega veoautole Renault Magnum, mida juhtis 58-aastane mees. Opeli juht toimetati Pärnu haiglasse kontrolli.

26.11.2018 kella 17.35 ajal toimus liiklusõnnetus Järvamaal Järva vallas Kaalepi - Lehtmetsa maantee 15. kilomeetril, kus 69-aastane mees pukseeris sõiduautoga Volkswagen Passat Variant sõiduautot Volvo 850, mida juhtis 53-aastane naine. Pukseeritaval sõiduautol Volvo 850 tekkis pidurdamisel külglibisemine, sõiduk kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku sõiduautoga Volvo V70, mida juhtis 22-aastane mees. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Volvo V70 vasakule teelt välja kraavi. Volvo V70 juht ja kaasreisija, 38-aastane mees toimetati Järvamaa Haiglasse kontrolli. Volvo 850 juht ja kaasreisija, 56-aastane mees toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse kontrolli.

26.11.2018 kell 21.01 teatati liiklusõnnetusest Tallinnas Tartu mnt ja Peterburi tee ristmikul, kus keelavat punast foorituld eiranud 36-aastane mees sõitis sõiduautoga Škoda Superb vasakpööret sooritades ette sõiduautole Lexus RX350, mida juhtis 41-aastane mees. Škoda juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Politsei tuletab jalakäijatele meelde, et maanteel tuleb kõndida vasakus teeservas, sest nii näeb vastutulevaid sõidukeid. Aga selleks, et sõidukijuht jalakäijat märkaks, tuleb üleriiete külge kinnitada helkurid või teha end muul moel nähtavaks. Politsei soovitab kasutada mitut helkurit ja lisaks mõnd muud valgusallikat.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.