Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politseinikud ja kaitseliitlased harjutavad koostööd ühisõppusel "Põhjatäht 2018" (2018-11-30 09:14:34)


Täna harjutavad Tallinnas Toompeal ja Lasnamäel politseinikud ning kaitseliitlased ühisõppusel "Põhjatäht 2018" objektikaitset ja korrakaitseliste ülesannete lahendamist avaliku korra kaitsmiseks.

30. novembril kell 18-23 toimuvad õppuse "Põhjatäht 2018" raames tegevused Toompeal ja Lasnamäel, mille käigus harjutavad politseinikud ja kaitseliitlased avaliku korra kaitset ja objektide tugevdatud valvet linnatingimustes. Politseioperatsiooni kaasatakse kaitseliitlased ning ühiselt harjutatakse korrakaitseliste ülesannete lahendamist. Linnas liikuvatele inimestele õppusega olulisi piiranguid ei kaasne, kuid parlamendihoone vahetusse lähedusse reedel toimuva viietunnise õppuse ajal ei pääse.

1. detsembril jätkub Kaitseliidu õppus Lasnamäel, kus harjutatakse lahingutegevust linnatingimustes. Kella 9-17 patrullivad kaitseliitlased Lasnamäel Liikuri tee ja Peterburi maantee vahel, Laagna ja Pae linnaosades.Tänavatel liiguvad jalgsi- ja autopatrullid, kaitseliitlased on vormis ja eraldusmärkidega. Õppusel kasutatakse imitatsioonivahendeid nagu paukpadrunid ja suits, mis ei ole ohtlikud. Õppuse kordaminekuks palub Kaitseliit kohalikelt elanikelt ja piirkonnas viibijatelt mõistvat suhtumist.

"Viime Kaitseliiduga regulaarselt läbi avaliku korra tagamise õppusi, et harjutada koos korrakaitseliste ülesannete täitmist. Kaitseliidu vabatahtlikke saab politsei kaasata näiteks hoone või ala tugevdatud valvamisse või sulgemisse, samuti evakuatsiooni korraldamisse või metsaotsingutesse. Päriselu sündmuste edukaks lahendamiseks peame aga järjepidevalt harjutama," rääkis õppuse juht, Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder.

Kaitseliidu Tallinna maleva pealiku kolonel-leitnant Janno Märki sõnul on ühisõppuste läbiviimisel oluline roll laiapõhjalises riigikaitses, kuna läbi selle arendatakse koostööd erinevate riigi sisejulgeolekut tagavate asutuste vahel. "Õppust "Põhjatäht 2018" korraldatakse juba viiendat korda. Eelnevalt on Tallinna malev PPA-ga koostöös tegutsenud Põhjatähe õppuse raames Kadriorus, Toompeal, Põhja-Tallinnas ja Tallinna lennujaamas. Tänavu osaleb õppusel 250 Kaitseliidu Tallinna maleva vabatahtlikku," lausus Märk.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.