Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 18.12.2018 (2018-12-18 08:08:41)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 149 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 44 varavastast kuritegu, sealhulgas 28 vargust (kolm eluruumidest, üks sõidukist). Registreeriti üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 12 inimest. Tabati 37 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 292 väärtegu.

Piiril väljastati 14 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja neli inimest. Tuvastati viis Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. detsembril teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval lõi 41-aastane mees 43-aastast meest.

14. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Vasara tänaval asuvas majas lõi 39-aastane mees 61-aastast naist.

14. detsembril teatati, et Kesklinnas Paide tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane mees 36-aastast naist.

15. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval asuvas korteris lõi 33-aastane mees oma endist elukaaslast 23-aastast naist.

15. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane naine oma elukaaslast, 42-aastast meest.

15. detsembril teatati, et Kesklinnas Viru väljakul asuvas klubis lõi 42-aastane mees 55-aastast meest. Politseinikud pidasid 42-aastase mehe kinni.

15. detsembril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel lõi tundmatu meesterahvas 22-aastast meest.

15. detsembril teatati, et Kesklinnas Sakala tänaval lõi tundmatu meesterahvas 35-aastast meest.

15. detsembril teatati, et Mustamäel Kadaka teel lõi 43-aastane mees 52-aastast meest. Politseinikud pidasid 43-aastase mehe kinni.

15. detsembril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas korteris lõi 30-aastane mees 22-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

16. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel lõi 56-aastane mees 59-aastast meest.

16. detsembril teatati, et Kesklinnas Juurdeveo tänaval löödi 39-ja 47-aastast meest.

16. detsembril teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval lõi 30-aastane mees 31-aastast meest. Politseinikud pidasid 30-aastase mehe kinni.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril teatati, et Keila linnas Kalda tänaval asuvas korteris lõi 24-aastane mees 22-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril

14. detsembril saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Sudaani Vabariigi kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lahkus järgmisel päeval tagasi Istanbuli.

14. detsembril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeelud ja nad viibivad lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

14. detsembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodaniku, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeelud ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

15. detsembril saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Aserbaidžaani Vabariigikodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta lahkus järgmisel päeval tagasi Istanbuli.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. detsembril puhkes Tartus Rahu tänava korteris tuttava naise ja mehe vahel tüli, milles sai vigastada 41-aastane naine. Politsei pidas joobes 42-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

Valgamaa

Vargus

14. detsembri hommikul teatati, et Valga vallas Hargla külas on lõhutud nelja sõiduauto rehvid. Lisaks oli sisse murtud õppeasutuse kuuri ja puidutöökotta. Kahju ja juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril teatati, et Valgas Roosi tänava eramus puhkes alkoholi tarvitanud elukaaslaste vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Politsei pidas kinni joobes ning agressiivse 32-aastase mehe ning viis ta arestimajja kainenema. Naine meedikute abi ei vajanud.

Juhtumid piiril

14. detsembril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiriametnikud Põlvamaa tootmisettevõtet selgitamaks, kas sealsetel töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja siin töötamiseks. Kontrolliti kolme juriidilist ja nelja füüsilist isikut eri rahvusest. Kontrollkäigul ühtegi rikkumist ei tuvastatud.

15. detsembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Eesti numbrimärgiga Hummerit, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Tsiviilkäibes keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll, misjärel lubati tal oma teekonda jätkata.

15. detsembril viisid Lõuna prefektuuri piiriametnikud koostöös tolliametnikega Võru- ja Põlvamaal läbi kontrollreidi ennetamaks, avastamaks ning tõkestamaks Eesti ja Vene riigipiiri ebaseadusliku ületuse teel salakauba toimetamist riiki. Samuti teostati reidi ajal kontrolli dokumendi kaasas kandmise kohustuse täitmise, võltsitud dokumentide ja teisele isikule kuuluvate dokumentide kasutamise üle ning teostati liiklusjärelvalvet, et tuvastada alkoholijoobes juhte, tagada liiklusohutust ja avalikku korda. Kokku kontrolliti 151 sõidukit ja 181 isikut ning tuvastati viis rikkumist - üks alkoholi tarvitanud juht, kaks tehnoülevaatuseta sõidukit, üks juhtimisõiguseta isik ja algaja juhi tunnusmärgita sõiduk.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril teatati, et Kadrina alevikus lõi 61-aastast naist tema 51-aastane elukaaslane. Politsei pidas kahtlustatava kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. detsembril teatati, et Narvas Kalda tänaval asuvas korteris lõi 29-aastast naist korduvalt ema elukaaslane. Politsei pidas 28-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

14. detsembril tungis Kohtla-Järvel Uuel tänaval asuvas korteris 30-aastasele naisele kallale tema 36-aastane elukaaslane.

15. detsembril teatati, et Sillamäe linnas Viru puiesteel tekitati 33-aastasele mehele torkehaav.

15. detsembril teatati, et Narva-Jõesuu linnas viskas 29-aastane mees kruusiga oma 44-aastast ema. Naine sai viga.

15. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Sakala tänaval asuvas korteris löödi 20-aastast noormeest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 22-aastase mehe.

15. detsembril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ahtme maanteel tungiti kallale 51-aastasele mehele.

16. detsembril teatati, et Narva-Jõesuu linnas viskas 48-aastast naist kepiga tema elukaaslane. Politsei pidas 42-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

16. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Aia tänaval asuvas meelelahutusasutuses löödi 27-aastast meest.

Ähvardamine

16. detsembril teatati, et Narvas Rakvere tänaval asuvas kaupluses ähvardati 65-aastast meest. Politsei pidas alkoholijoobes 31-aastase mehe kinni.

Vargused

14. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvast korterist varastati mobiiltelefon Samsung Galaxy. Kahju on 308 eurot.

15. detsembril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas kaupluses varastati käekott, milles oli rahakott, dokumendid ja muud esemed. Kahju on 219 eurot.

Asja rikkumine ja hävitamine

16. detsembril kella 02.40 paiku öösel teatati, et Narvas Tallinna maanteel põleb sõiduauto Honda. Kahju on 11 990 eurot.

Võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamine

15. detsembril esitas sõiduautot Hyundai juhtinud 46-aastane mees Narvas Kadastiku tänaval patrullpolitseinikule kontrollimiseks võltsitud juhiloa.

Juhtumid piiril

14. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga piiripunkti saabunud 2005. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Poisil puudus kehtiv viisa. Piiril väljastati poisile sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

14. detsembril saabus PPA Jõhvi teenindusse 1986. aastal sündinud Ukraina kodanik. Selgus, et mees viibis Eestis 37 päeva lubatust kauem ja töötas Eestis viibides ilma seadusliku aluseta alates 5. novembrist. Ida prefektuuri piiri- migratsioonijärelevalvetalitus määras mehele rahatrahvi ja koostas ettekirjutuse Eestist lahkumiseks mitte hiljem kui 21. detsembril. Samuti kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

15. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi saabunud Moldova Vabariigi kodanikest 1963. aastal sündinud naist ja 1988. aastal sündinud naist, kellega koos reisis 2012. aastal sündinud poiss. Naiste ütlused reisi eesmärgi kohta oli ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid. Välismaalastele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi saabunud 1959. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Naise ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid. Talle väljastati sisenemiskeeld ja isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi saabunud 1947. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Selgus, et naine oli selleks ajaks ära juba kasutanud Schengeni riikides viibimiseks viisaga lubatud 90 päeva. Talle väljastati sisenemiskeeld ja isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga saabunud 1988. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mehel puudusid rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid ning ta ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

16. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni sõiduautot Škoda, mida juhtis 1967. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Mees esitas Venemaa Föderatsiooni rahvusvahelise liikluskindlustuse, mis oli osaliselt võltsitud. Juhile määrati rahaline karistus. Pärast uue kindlustuse vormistamist lubati isik ning sõiduk Eesti Vabariiki.

16. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1982. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mehel puudusid rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Välismaalasele väljastati sisenemiskeeld ning isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

16. detsembril lõi Lääne-Nigula vallas 30-aastane mees oma 48-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril lõi Pärnus Niidu tänaval asuva kortermaja juures 26-aastane mees 44-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Liiklusinfo 18.12.2018

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 7 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

17.12.2018 kella 11.31 ajal toimus liiklusõnnetus Saare maakonnas Muhu vallas Kuivastu külas, kus turvavööga kinnitamata 46-aastane mees sõitis sõiduautoga BMW 323I lauges kurvis teelt välja vastu kivimaja. Juht hukkus sündmuskohal.

17.12.2018 kella 13.35 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Tartu maantee 4. kilomeetril, kus 53-aastane mees juhtis sõiduautot Mercedes-Benz E 320 ja kaldus üle eraldussaare vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu liikunud kaubikuga Ford Transit, mida juhtis 22-aastane mees. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Ford otsa sõiduautole Honda Civic, mida juhtis 26-aastane naine. Mercedese juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ja Honda juht toimetati Pelgulinna Haiglasse kontrolli.

17.12.2018 kella 14.21 ajal toimus liiklusõnnetus TallinnasPeterburi tee 2 juures, kus foori punast keelavat tuld eiranud 61-aastane mees sõitis sõiduautoga Toyota Corolla otsa reguleeritud jalakäijate ülekäigurajal sõiduteed lubava rohelise tulega ületanud 19-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

17.12.2018 kella 14.25 ajal toimus liiklusõnnetus Põlvamaal Pragi külas Ivani - Partsi teel, kus sõidukit Citroen Jumper juhtinud 33-aastane mees kaotas libeduse tõttu sõiduki üle kontrolli ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga VolkswagenBora, mida juhtis 19-aastane mees. Volkswageni juht toimetati Põlva haiglasse kontrolli.

17.12.2018 kella 16.05 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Kambja vallas Tatra - Otepää tee 4. kilomeetril, kus sõiduautot Toyota Avensis juhtinud 40-aastane naine kaotas libedal teel sõiduki üle kontrolli ja sõitis paremale teelt välja tiiki. Toyota juht ja kaassõitjad, 7-aastane tüdruk ning 9-aastane tüdruk toimetati tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Politsei tuletab meelde, et alkohol ja sõiduki juhtimine ei käi kokku. Pühade eel on lähedastel, tuttavatel või kaasliiklejatel võimalus õigel ajal sekkuda ja hullem ära hoida. Enne peole sõitmist tuleks kokku leppida, kes seltskonna turvaliselt koju toimetab. Rahulikke pühi.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.