Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk Saaremaale - "Sõrve I" (2019-01-17 08:06:02)


Looduse Omnibuss Tallinn
Pühapäeval, 20. jaanuaril 2019

Sel talvel teeme kaks retke Sõrve poolsaarele. Esmalt Sõrve eesmine ring.

Külastame viikingilaevade leiupaika Salme külas. 8. sajandist pärit muinaslaevad leiti 2008. aastal. Nende rauast osad on tehtud Põhja-Norras. Käime Kaugatuma pangal, kust avaneb võimas vaade Läänemerele.

Edasi kavas pikem peatus Lõu külas asuvas Sörve Villaveskis. Tutvume tööde-tegemistega, vaatame kitsi, lambaid, mägiveiseid ja muid loomi. Uurime, kuidas toimub heidevaiba ja raamkudumine. Soodsalt saab osta maavillast lõnga, taimedega värvitud lõnga, koeravillalõnga ja koeravilla-lambavillalõnga ning muud käsitööd. Meid võõrustavad Merike ja Egon Sepp. Nende üks perepoeg on laulja, teine andekas tšellist.

Käime ka Lõu pangal ning edasi sõidame Liivi lahe äärde Anseküla seltsimajja. Seal ootavad meid Elve Lepik ja tema tütar Tammeougu Mari, kes on Sörulase Aabitsa autor. Tutvume Sõrve rahvapärimusega ja maitseme sörulaste pannileiba. Soovijatel võimalus osta kaasa aabits, kus sees kõik sörulaste laulud ja lood.

Külastatav piirkond kuulub sümbolmaastikuna Eesti Looduskaitse Seltsi poolt valitud Eesti viiekümne rahvusmaastiku hulka. Loe lähemalt raamatust "Eesti rahvusmaastikud sõnas ja pildis" -autorid Juhani Püttsepp ja Ingmar Muusikus.

Sõrve esimest retke juhendab looduskaitsja Leo Filippov.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest 7.45, tagasi Tallinnas 21.45.

Sõidu hind täiskasvanutele, sh tudengitele ja pensionäridele 33 eurot, õpilastele 17 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta. Hinna sees praamipiletid, villavabriku ja seltsimaja külastamine ning maitseelamus ehtsast sörulaste toidust.

Palume registreerida retked@looduseomnibuss.ee. Info telefonil 5647 6297. Vajalik täpne nimeline registreerimine. Kui pärast registreerimist plaanid muutuvad, palume sellest koheselt teada anda kas e-postiga või telefonil.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.