Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-01-29 06:35:42)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 108 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas: oli üks avaliku korra raske rikkumine, varavastastest kuritegudest teatati kokku 41 korral, sh röövimistest 3, vargustest 27 (eluruumidest 5, sõidukitest 1), sõidukivargustest ja omavolilistest kasutamistest sai politsei ühe teate. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 41, narkojoobes sõidukijuhte kolm, narkootikumide omamisi või tarbimisi tuvastati kolmel korral. Väärtegusid registreeriti 432. Möödunud nädala jooksul registreeriti üks euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piirilt väljastati kolm sisenemiskeeldu, riigist saadeti välja üheksa inimest, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi avastati kolm ning tuvastati kolm riigipiiri ebaseaduslikku ületamisi.

PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn

Röövimine

26. jaanuaril teatati, et Nõmmel Valdeku tänaval lõid tuttavad ühise alkoholi tarvitamise käigus tooliga 39-aastast meest ja võtsid ära tema pangakaardi ning mobiiltelefoni.

Kehalised väärkohtlemised

25. jaanuarit teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuva baari juures löödi 54-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe.

25. jaanuarit teatati, et Estonia puiesteel asuvas kaubanduskeskuses löödi turvatöötajat, 34-aastast naist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 57-aastase naise.

26. jaanuaril teatati, et Paasiku tänava korteris löödi peretüli käigus 28-aastast naist. Korteris viibisid kaks alaealist last. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe.

26. jaanuaril teatati, et Paekaare tänaval lõi joobes mees peretüli käigus 30-aastast naist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 31-aastase mehe.

26. jaanuaril teatati, et Viru väljakul asuvas majutusasutuses toimus konflikt abikaasade vahel ning seejärel ei lubanud mees naist enam hotellituppa. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

26. jaanuaril teatati, et Rukki tänaval korteris rünnati 47-aastast naist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.

27. jaanuaril teatati, et Telliskivi tänaval löödi 26-aastast meest ning võeti ära tema rahakott.

27. jaanuaril teatati, et Vana-Viru tänaval löödi 29-aastast meest ning tekitati kahjustusi tema autole. Politseinikud asusid kirjeldusele vastavaid mehi tuvastama, kuid neid ei õnnestunud piirkonnast tabada.

27. jaanuaril teatati, et Läänemere teel asuvas baaris tekkis konflikt kahe naisterahva vahel, mille käigus löödi 38-aastast naist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 20-aastase naise.

27. jaanuaril teatati, et Ehitajate teel asuvas kaupluses tekkis konflikt, mille käigus tekitati vigastusi turvatöötajale, 61-aastasele mehele. Politseinikud pidasid kahtlustavana kinni 23-aastase mehe.

27. jaanuaril teatati, et Tööstuse tänaval asuvas korteris tungis joobes mees peretüli käigus kallale abikaasale, 22-aastasele naisele ja tekitas talle kehavigastusi. Tüli ajal viibis kodus alaealine laps. Politseinikud pidasid kahtlustavava kinni 33-aastase mehe.

Vargus

26. jaanuaril teatati, et Kristiines Hane tänava maja keldritesse on sisse murtud. Varastatud asjade hulk on selgitamisel.

Harjumaa

Vargus

25. jaanuaril teatati, et Rae vallas Lehmja külas asuvalt territooriumilt varastati kanistrid mootoriõliga. Kahju on enam kui mitu tuhat eurot.

Juhtum piiril

26. jaanuaril kontrollisid liiklusjärelevalvekeskuse patrullpolitseinikud sõidukit BMW, mida juhtis 1978. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes viibis Schengeni alal kaks päeva seadusliku aluseta. Naisele koostati vabatahtliku lahkumise tähtajaga ettekirjutus.

LÕUNA PREFEKTUUR


Tartumaa

Vargus

28. jaanuari hommikul avastati, et Tartus Turu tänaval on sisse murtud automüügisalongi. Esialgsetel andmetel varastati müügisalongist koodlukuga seif. Kahju on 2100 eurot.

Röövikatse

25. jaanuari õhtul kella 21.30 paiku sai häirekeskus teate, et Tartus Jaama tänava kaupluses püüdsid kaks noorukit relvataolise esemega ähvardades kassapidajalt raha röövida. Noorukite tegevuse peatasid kaupluse turvamees ning poes viibinud kaks klienti, kes poisid kinni pidasid ning politseinike saabumiseni neid kinni hoidsid. Paraku sai üks noorukeid takistanud kaupluse külastaja rüseluses viga ning tema viidi esmaabiks traumapunkti. Politsei võttis kauplusest 12- ja 17-aastase nooruki politseijaoskonda kaasa. Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse.

Kehalised väärkohtlemised

25. jaanuaril puhkes Kastre vallas Vana-Kastre küla ettevõttes tüli kahe mehe vahel. Rüseluses sai viga 24-aastane mees. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

25. jaanuari õhtul lõi 47-aastane mees Elva linnas Marja tänava eramu juures 48-aastast meest.

Juhtumid piiril

25. jaanuari pealelõunal saabus Luhamaa piiripunkti Läti numbrimärgiga Toyota Auris, mida juhtis 50-aastane mees. Tolliametnikud leidsid kontrolli käigus sõiduauto kindlalaekast teleskoopnuia, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Tolliametnikud konfiskeerisid külmrelva ning peale menetlustoiminguid lubati mehel teekonda jätkata.

25. jaanuaril kella 13.35 ajal helistas ATV-ga Peipsil liikunud 42-aastane mees Varnja kordonisse ning palus kohalike piirivalvurite abi. Nimelt oli abivajaja maastikusõiduki aku kaldast 7. kilomeetri kaugusel tühjaks saanud ning juhil puudus võimalus omal jõul tagasi pääseda. Piirivalve mootorsaanipatrull liikus abivajajani, sõiduki mootor saadi ühiselt uuesti käima ning ATV juht liikus seejärel oma sõiduvahendiga tagasi kalda poole.

26. jaanuari hommikul kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Läti numbrimärgiga sõiduautot Volkswagen, kust avastasid elektrišokirelva, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Piirivalvur konfiskeeris sõidukist avastatud keelatud eseme, masina juhile koostati väärteoprotokoll ning tal lubati seejärel oma teekonda jätkata.

26. jaanuaril kella 10.20 ajal avastas Mustvee kordoni radarvaatleja Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse mootorsaani poolt suunaga Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariik. Vahejuhtumile reageerinud piirivalve saanipatrull pidas kinni kontrolljoont ületanud 51-aastase mehe kinni, talle määrati rikkumise eest rahatrahv ning seejärel anti mees üle Venemaa Föderatsiooni piirivalvele.

26. jaanuaril kella 10.25 ajal avastasid Saatse kordoni piirivalvurid, et Pihkva järvel ületas 50-aastane mees ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eesti Vabariigist Venemaale ja tagasi. Piirivalve saanipatrull pidas Läti kalamehe kinni ning talle määrati ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse eest 120-eurone rahatrahv. Lisaks määrasid piirivalvurid rahatrahvi teiselegi Läti kalamehele, kes viibis samas piirkonnas ning paiknes piirile lähemal kui 50-meetrit.

26. jaanuaril kell 14.20 ajal avastas Mustvee kordoni piirivalvurid, et Lämmijärvel ületas üks mootorsaan ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Venemaa Föderatsioonist Eestisse ja tagasi. Piirivalve hõljukipatrull vahendas info vahejuhtumist Venemaa Föderatsiooni kolleegidele, kes juhtunuga edasi tegelesid.

27. jaanuaril kella 19 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga sõiduautot Audi, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll, misjärel lubati tal oma teekonda jätkata.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Röövimine

25. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas rööviti Maleva tänaval asuvat pandimaja ning vitriini purustamise teel varastati erinevaid ehteid. Poes viibis sel hetkel üks klienditeenindaja, kes kukkus ja selle tagajärjel lõi pea ära, kuid naise vigastused ei ole tõsised. Röövimisega tekitatud kahju on selgitamisel. Politsei kahtlustab teo toimepanemises 34-aastat meest.

Kehalised väärkohtlemised

21. jaanuaril tungiti Kohtla-Järvel Spordi tänaval kallale 54-aastasele mehele.

25. jaanuaril teatati, et Narvas Fama kaubanduskeskuse juures löödi 15-aastast noormeest.

25. jaanuaril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris tungis 25-aastasele naisele kallale tema elukaaslane, kes lõi ka naise 47-aastast isa. Politsei pidas 32-aastase kahtlustatava kinni.

26. jaanuaril teatati, et Sillamäel Kesk tänaval asuvas korteris tungis 75-aastasele naisele kallale tema poeg. Politsei pidas 53-aastase kahtlustatava kinni.

26. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ahtme maanteel asuvas korteris kasutas 57-aastane mees vägivalda oma 46-aastase elukaaslase ja 16-aastase kasupoja suhtes. Politsei pidas kahtlustatava kinni.

27. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Puru teel asuvas korteris lõi 15-aastast noormeest tema isa. Politsei pidas 36-aastase kahtlustatava kinni.

27. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuvas korteris lõi 46-aastast naist tema 50-aastane elukaaslane.

27. jaanuaril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas tanklas löödi 21-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 20-aastase mehe.

27. jaanuaril teatati, et Narvas Turu tänaval asuvas korteris lõi 29-aastast naist tuttav noormees.

Vargus

25. jaanuaril teatati, et Kukrusel Paate tänaval asuvast majast varastati kullast ehteid ja käekell. Kahju on 4500 eurot.

Asja rikkumine ja hävitamine

25. jaanuaril kella 3 paiku teatati, et Narvas Kerese tänaval põleb sõiduauto Audi. Kahju on 17 000 eurot. Tulekahju tekkepõhjus ja sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Juhtumid piiril

25. jaanuaril saabus Narva-2 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1981. aastal sündinud määratlemata kodakondsusega Eesti elanik. Tollikontrolli käigus leiti mehelt 0,2 grammi tundmatut ainet. Maksu- ja Tolliamet alustas väärteomenetlust.

25. jaanuaril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1962. aastal ja 2001. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikud, kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning mehed saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
27. jaanuaril teatati politseile, et Haapsalus Tallinna maantee toitlustusasutuse ees löödi 34- ja 29-aastast meest ja põhjustati sellega füüsilist valu ning kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Avaliku korra rikkumine
26. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Hommiku tänava meelelahutusasutuses lõi 43-aastane mees 36-aastast meest ning põhjustas sellega viimasele füüsilist valu ning kehavigastuse. Juhtunu asjaolud on kontrollimisel.

Omavoliline sissetung
26. jaanuaril teatati politseile, et Tori vallas Nurme külas siseneti aknaklaasi lõhkumise teel elumajja ning varastati ehteid ja koolikott. Varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju kokku on umbes 930 eurot.

Vargus
Ööl vastu 25. jaanuari pidas politseipatrull Pärnus kinni sõiduauto Peugeot, milles viibisid 47- ja 49-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel avastasid politseinikud sellest umbes 475 liitrit diiselkütust ning kütusepumba. Mehed toimetati asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda. Politsei tuvastas, et mehed varastasid kütust Pärnu sadama territooriumil seisnud veokist ning peeti kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised
27. jaanuaril teatati politseile, et Kehtnas läksid
ühes korteris ühise alkoholitarvitamise käigus tülli kaks naist ja kolm meest ning tüli päädis kaklusega, mille käigus põhjustati üksteisele füüsilist valu.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Liiklusinfo 28.01.2019

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 11 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

28.01.2019 kell 07.28 toimus liiklusõnnetus Tartumaal Luunja vallas Veibri külas Kasesalu tee ja H.Mugasto tänava ristmikul, kus 56-aastane mees sõitis sõiduautoga Ssangyong Rodius ette sõiduautole Volkswagen Passat, mida juhtis 35-aastane mees. Volkswagenis kaasreisijana viibinud 39-aastane naine toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

28.01.2019 kell 09.41 toimus liiklusõnnetus Tallinnas Kolde pst ja Sõle tn ristmikul, kus esialgsetel andmetel juhtis 48-aastane naine sõiduautot Audi Q5 ja sõitis otsa reguleeritud ülekäigurajal sõiduteed ületanud 65-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

28.01.2019 kell 19.40 teatati liiklusõnnetusest Tallinnas Pärnu mnt ja Hiiu tn ristmikul, kus esialgsetel andmetel ei andnud seni tuvastamata halli või hõbedast värvi sõiduki juht teed sõiduautole Volvo C70, mida juhtis 32-aastane naine. Peale õnnetust lahkus tuvastamata sõidukit juhtinud vanem meesterahvas sündmuskohalt. Politsei soovitab lahkunud sõidukijuhil pöörduda esimesel võimalusel lähimasse politseijaoskonda. Samuti palub politsei õnnetuse pealtnägijatel helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile pohja.lmt@politsei.ee. Sündmuskohalt toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse Volvos viibinud 8-aastane poiss. Liiklusõnnetuse põhjustanud sõidukil on kahjustatud parempoolne esinurk ja parempoolne külg.

29.01.2019 kell 02.26 sõitis 31-aastane mees Tallinnas E.Vilde teelt sõiduautoga Opel Astra ette Sõpruse puiesteel liikunud sõiduautole Toyota Auris, mida juhtis 35-aastane mees. Sõidukite kokkupõrke tagajärjel paiskus s/a Toyota vastu foori posti. Toyota kaasreisija, 22-aastane mees, toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Sündmuskohalt toimetati SA PERH Mustamäe korpusesse s/a Toyota paremal tagaistmel istunud mees.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Teeolud Eestis on lumised ning politsei palub juhtidel varuda sihtpunkti jõudmiseks aega, vältida võimalusel möödasõite ning kindlasti hoida pikivahet. Pikivahe annab juhile võimaluse ootamatu situatsiooni korral õigeaegselt reageerida.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.