Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piirivalvurid viisid Peipsil läbi otsingu kadunud kalastaja leidmiseks (2019-02-19 08:28:34)


Jääpragu Piirissaare juures

Piirivalvurid said 17. veebruari pealelõunal teate, et varahommikul mootorsaaniga järvele läinud kalastaja on jäänud kadunuks ning sõbra pingutused meest omal käel leida ei ole vilja kandnud. Järvel kadunud mehe leidmiseks käivitasid piirivalvurid otsingu.

Piirivalvuritele helistanud mehe sõnul olid nad ühes sõbraga varahommikul enne kella 7 väljunud saanidega Meerapalu sadamast järvele, kuid olid siis jääl liikudes hargnenud ning hilisemalt 60-aastane mees oma sõpra järvejääl liikumas enam ei näinud ja teda kätte ei saanud. Mees teatas seepeale juhtunust piirivalvuritele ning palus abi sõbra otsingutel.

"Ajal, mil piirivalve hõljukipatrull meest järvel otsima asus, helistas häirekeskusele ka eksinud ja hätta sattunud 50-aastane lätlane ise, kes andis teada, et tema mootorsaan vajus Piirissaare lähistel läbi järve jää ning uppus. Õnnekombel pääses kalastaja ise tagasi jääle, kuid tema jõud edasiliikumiseks oli raugenud ja niisamuti tühjenemas ka mobiiltelefoni aku. Kiirelt selgitasid piirivalvurid välja, et läbivettinud ja külma käes kannatav mees asub Piirissaare lähistel kõrgepingeliinide juures soisel alal, kust edasi liikumine võib olla ohtlik," kirjeldas Mustvee kordini juht Jalmar Ernits.

Ta lisas, et hätta sattunud kalastajat asusid üheaegselt otsima nii hõljuki-, saani- kui ka jalgsipatrull, kellest viimasel õnnestuski esimesena abivajaja juurde jõuda. Külma kannatanud mees toimetati Laaksaare sadamasse, kus meedikud teda juba ootasid. Kiirabitöötajad vaatasid mehe terviseseisundi üle ning peale esmaabi lubati ta kodusele ravile.

Samal ajal kui üks osa Mustvee kordoni piirivalvureist Piirisaare lähistel kadunud Läti kalastajat otsis, laekus sealsetele piirivalvuritele teinegi teade, kus mootorsaaniga liikunud inimesed Raigla küla kandis lahvandusse sõitsid ja seeläbi hätta sattusid. "Maastikusõiduk vajus küll läbi jää veepõhja, kuid sellel liikunud naisel ja mehel õnnestus omal käel mõnekümne meetri kaugusel asuva kaldani jõuda. Maismaale jõudnuna vaatasid meedikud nendegi tervise üle ning seejärel toimetati nad Beresje külla, kus ootas nende sõiduauto," vahendas Ernits ja lisas, et kohalike abiga sai hättasattunute mootorsaangi kopaga veest välja tõestud ning kaldale toimetatud.

Kordini juht tõdes, et nädalavahetuse tuuled, mõned päevad kestnud sulailm ja veevool on teinud jääkihi Piirisaare lähistel üsna pehmeks ja õhukeseks, mistõttu peame inimeste ohutuse tagamiseks keelama Piirissaarest kagu suunas jäävale alale ning Uhtinina ja Piirissaare vahelisel alale väljumise," nentis Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits. Ta rõhutas, et jääolud võivad muutlikud olla aga mujalgi, mistõttu tuleb igal hetkel järvejääl liikudes tähelepanelikult jälgida kollasel taustal punase kirjaga hoiatussilte, mis aitavad õhukesele jääle või lausa avavee lähistele sattumist vältida. "Sildid paigaldatakse vähemalt sadakond meetrit enne ohukohta ning seda nii põhja kui lõunasuunal," kirjeldas Ernits.

Oluline tarkusetera sellest juhtumist nii naaberriigi kui ka kohalikele kalastajatele on seegi, et enne järvele minekut tehtaks selgeks, kust järvele minnakse ja kus on ohutu liikuda.

Jääolude operatiivinfo on kättesaadav politsei koduleheküljel: https://www2.politsei.ee/et/nouanded/jaaolud/



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.