Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusamet alustas taimekaitsevahendite turustamise kontrollidega (2019-02-25 08:10:13)

Põllumajandusamet kontrollib 2019. aastal 150 jaemüügikohas ja 18 hulgilaos taimekaitsevahendite hoiustamistingimusi ning kõikide turustamise nõuete täitmist. Enamik kontrolle viiakse läbi veebruarist maini.

Kontrolltoimingute paremaks ja kiiremaks sujumiseks soovitame ettevõtjal eelnevalt valmistuda. Taimekaitseseadusega on taimekaitsevahendite turustuskohtadele seatud järgnevad nõuded:

  • Turustuskoha andmed peavad olema registreeritud (vt siit). Ettevõtja saab vajaliku taotluse vormistada kliendiportaalis (vt siit).

  • Turustuskohas peab olema piisavalt töötajaid, kes on läbinud taimekaitsekoolituse ning omavad taimekaitsetunnistust, et vahendite kasutajatele toodete kohta igakülgset teavet jagada.

  • Ruum, kus hoitakse turustatavat taimekaitsevahendit, peab vastama kemikaali- ja taimekaitseseaduse nõuetele.

  • Taimekaitsevahendit tuleb hoiustada ning turustada eraldi toidust, ravimitest ja söödast.

  • Hoiu- ja turustuskohas ei tohi olla taimekaitsevahendi avatud pakendeid ning keelatud on ka taimekaitsevahendi ümber pakendamine.

  • Turustajal on kohustus pidada arvestust taimekaitsetunnistuse alusel müüdavate taimekaitsevahendite üle.

Kõikide taimekaitsevahendite pakendid ja infolehed peavad vastama registris toodud andmetele. Iga taimekaitsevahend on turule lubatud kindlatel tingimustel ning seetõttu peab pakendil toodud info olema äärmiselt korrektne.

Vead toote märgistusel võivad põhjustada taimekaitsevahendi väära kasutamise, mis omakorda võib tekitada ohu inimeste ja loomade tervisele või keskkonnale.

Taimekaitsevahendite turustamise kontrollides vaadatakse üle kõik eelpool mainitud nõuded ning turustamisega seotud dokumentatsioon. Vajadusel võetakse taimekaitsevahendist proov selle koostise määramiseks. Puuduste avastamisel kõrvaldatakse vigased tooted müügilt ja vormistatakse ettekirjutus puuduste likvideerimiseks.

Allikas: Põllumajandusameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.