Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taimekaitsevahendite säästva kasutamise tegevuskava ootab kommentaare (2019-02-27 09:02:03)

Maaeluministeerium esitas avalikule konsultatsioonile taimekaitsevahendite säästva kasutamise viieaastase (2019‒2023) tegevuskava.

"Taimekaitsevahendite kasutamise säästvamaks muutmisel on oluline roll partneritel ning eelnõu sündis mitmete osapoolte, sh sektori esindusorganisatsioonide ja teadusasutuste koostööna. Ootame sellele nüüd kõigi tagasisidet," ütles Maaeluministeeriumi taimetervise osakonna juhataja Sigmar Suu.

Tegevuskava koostamise ettevalmistavatel aruteludel koostööpartneritega on otsustatud, et tegevuskava fookuses on taimekaitsevahendite kasutamisega kaasnevate tervise- ja keskkonnariskide vähendamine. Tegevuskava aitab seniseid õiguslikult reguleeritud tegevusi paremini rakendada ning edasi arendada. Hetkeolukorra kirjeldustest nähtuvate kitsaskohtade, uuringute kokkuvõtete ja eelmise perioodi tegevuskava tulemuste analüüsi põhjal jätkatakse vajadusel eelnevate tegevustega ning plaanitakse uusi tegevusi.

Tegevuskava 2019-2023 avalik konsultatsioon on avatud kuni 18. märtsini 2019.

Tegevuskava eelnõude infosüsteemis

Taust

Eesti esimene taimekaitsevahendite säästva kasutamise tegevuskava koondas kokku valdkonnaülesed olulisemad kitsaskohad ning tegevused taimekaitsevahendite säästva kasutamise edendamiseks ja riskide vähendamiseks. Eelmise perioodi tegevuskava aruanne on kättesaadav siin.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.