Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-03-26 06:07:33)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 22.-24. märtsil 144 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 42 teadet varavastastest kuritegudest, sh 36 teadet vargustest. Registreeriti viis liiklusõnnetust, milles sai vigastada seitse inimest. Tabati 79 alkoholijoobes ja viis narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 671.

Piirilt väljastati 10 sisenemiskeeldu.

Põhja prefektuur

Tallinn

Raske tervisekahjustuse tekitamine

23. märtsil kell 7.41 teatati Häirekeskusele, et Mustamäel Mäepealse tänaval asuvas korteris lõi 32-aastane mees veiniklaasiga elukaaslast ning tekitas talle raske tervisekahjustuse. Kiirabi toimetas naise haiglasse, tema elu ei ole ohus. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

22. märtsil teatati, et Kesklinnas Aia tänaval tiris 33-aastane alkoholi tarvitanud naine teismelist tüdrukut juustes ja põhjustas talle vigastusi. Politseinikud pidasid vanema naise kinni.

Kehalised väärkohtlemised

22. märtsil teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval tekkis rüselus, mille tagajärjel said vigastada 26-aastane naine ning 30-aastane mees.

22. märtsil teatati, et Mustamäel Juhan Sütiste teel asuvas korteris põhjustas 35-aastane alkoholi tarvitanud mees vigastusi 40-aastasele naisele ning poisile. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. märtsil teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi tundmatu mees peaga 39-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

22. märtsil teatati, et Kristiines Sõpruse puiesteel asuva pubis ees toimub rüselus. Perekonnaliikmete tüli päädis sellega, et 30-aastane mees sai vigastada.

23. märtsil teatati, et Lasnamäel Meeliku tänaval asuvas korteris lõi 37-aastane mees abikaasat ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane naine 44-aastast meest ning põhjustas talle valu.

23. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Õle tänaval asuva eramu trepikojas lõi 54-aastane naine 31-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid vanema naise kinni.

23. märtsil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris põhjustas 47-aastane naine oma tütrele valu. Politseinikud toimetasid tüdruku korterist ära ja alustasid juhtunu kriminaalmenetlust.

23. märtsil teatati, et Haaberstis Astangu tänaval asuvas korteris lõi 47-aastane mees alaealise lapse ees 46-aastast naist ning tekitas abikaasale vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. märtsil teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi turvatöötaja 32-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.

24. märtsil teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval asuvas hotellis konflikt 18-aastase noormehe ja 17-aastase tütarlapse vahel. Politseinikud toimetasid osapooled jaoskonda.

24. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas baaris lõi tundmatu mees 28-aastast naist ning põhjustas talle valu.

24. märtsil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris lõi alkoholi tarvitanud 26-aastane mees elukaaslast ning põhjustas 25-aastasele naisele valu. Autoga lahkunud joobes mees peeti kinni Ümera tänaval.

24. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris toimus 42-aastase ja 35-aastase mehe vahel konflikt, mille tagajärjel sai viimane vigastada. 42-aastane mees lukustas kannatanu korterisse.

24. märtsil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel asuvas pesulas toimus konflikt 46-aastase mehe ja teise sõidukijuhi vahel. Tüli käigus lasi tundmatu isik teataja suunas pipragaasi ja põhjustas talle valu.

Vargused

22. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Nisu tänaval parkinud sõiduautost varastati tööriistu. Esialgne kahju on 950 eurot.

22. märtsil teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval asuvast kontorist varastati kuldesemeid. Esialgne kahju on 10 000 eurot. Politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana kinni 39-aastase mehe.

Harjumaa

Ähvardamine

22. märtsil teatati, et Viimsi vallas ähvardab 39-aastane naine nooremat naist.

Vargused

22. märtsil teatati, et Muraste külas varastati suvilast esemeid ja sularaha. Esialgne kahju on väljaselgitamisel.

23. märtsil teatati, et Peetri alevikus Kodu teel asuvalt ehitusobjektilt varastati tööriistu. Esialgne kahju on 4000 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

23. märtsil teatati, et Maardus Ringi tänaval asuvas korteris tekkis prillide lõhkumise pärast konflikt 29-aastase mehe ja tuttava mehe vahel. 29-aastasele mehele põhjustati valu ning tüli teine osapool lahkus. Esialgse info põhjal olid tüli sünnitanud prillid terved.

23. märtsil teatati, et Saunja külas ründas 26-aastane mees 27-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni, kiirabi vaatas naise üle.

24. märtsil teatati, et Maardus Stardi tänaval asuvas korteris lõi 31-aastane mees 26-aastast naist ning tekitas talle vigastusi.

Juhtumid piiril

22. märtsil saabus Kiievist Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku. 1989. ja 1983. aastal sündinud meestele väljastati sisenemiskeeld, sest neil polnud dokumente, mis vastaksid reisi eesmärgi ja tingimustele, lisaks puudusid piisavad elatusvahendid.

24. märtsil saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik. 1972. aastal sündinud mehel puudusid reisi eesmärki ja tingimustele vastavad dokumendid ning elatusvahendid. Talle väljastati sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks.

Ida prefektuur

Lääne-Virumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

24. märtsil ähvardas Rakvere politseijaoskonna hoones 25-aastane mees kahte politseiametnikku ja tuli ühele politseinikule kallale. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

Kehalised väärkohtlemised

22. märtsi öösel tungis tundmatu mees Rakveres Laada tänaval kallale 20-aastasele naisele ja 17-aastasele noormehele.

24. märtsil tuli Haljala vallas 54-aastane naine kallale oma endisele abikaasale, 54-aastasele mehele, tekitades talle noaga marrastuse.

Ida-Virumaa

Ähvardused

23. märtsil ähvardas kehavigastuste tekitamisega 30-aastane mees Püssi linnas Viru tn korteris oma endist elukaaslast, 30-aastast naist. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

23. märtsil tegi Narva-Jõesuus Vabaduse tänaval eravaldust turvanud 36-aastane mees stardipüstolist mitu lasku territooriumile sisenenud 44-aastase mehe ja 33-aastase naise suunas. 36-aastane mees on kahtlustavana kinni peetud.

24. märtsil ähvarvas Narvas Kreenholmi tänaval 43-aastane mees 31-aastast meest noaga. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni.

Kehalised väärkohtlemised

22. märtsil tõukas Lüganuse vallas üks naine 24-aastast naist, tekitades kannatanule füüsilist valu.

23. märtsil lõi Narvas Kangelaste prospektil asuvas korteris alkoholijoobes 32-aastane mees oma 29-aastast abikaasat, tekitades talle füüsilist valu.

23. märtsil tuli Kohtla-Järvel Järve tn korteris alkoholijoobes 37-aastane mees kallale oma 74-aastasele kasuemale, tekitades naisele füüsilist valu. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

23. märtsil tuli Narva-Jõesuus Poska tn korteris 35-aastane mees kallale oma 36-aastasele abikaasale, tekitades naisele füüsilist valu ning kehavigastusi. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

23. märtsil lõi Narvas Tallinna mnt korteris 42-aastane mees oma 39-aastast abikaasat, tekitades naisele füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

24. märtsil tuli Sillamäel Kajaka tn korteris 31-aastane mees kallale oma elukaaslasele, 44-aastasele naisele, tekitades talle kehavigastusi. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

Vargused

22. märtsil teavitati politseid, et 11. märtsil varastati Püssis Viru tn korterist mobiiltelefon Motorola. Kahju on 299 eurot.

22. märtsil varastati Alutaguse vallas Võrnu külas Ojamaa kaevanduse juures pargitud sõidukist Scania 200 liitrit kütust. Esialgne kahju on 260 eurot.

Juhtumid piiril

22. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1979. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel polnud kehtivat viisat, talle väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. märtsil selgus Narva-1 piiripunkti saabunud Venemaa kodanikke kontrollides, et koos emaga saabunud 2013. aastal sündinud tüdrukul pole kehtivat viisat. Laps sundus koos emaga tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 2000. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Naisel puudusid rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid ning ta ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Talle väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1978. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Selgus, et naine viibis Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta 17 päeva. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

22. märtsil avastasid Narva jõelt Narva kordoni ametnikud ebaseaduslikult püügile asetatud nakkevõrke. Võrgud eemaldati ja toimetati hoiule Narva kordonisse.

23. märtsil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimisnumbriga sõiduautot Hyundai, mida juhtis 1993. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Peale passikontrolli suunati sõiduk kontrolli Maksu- ja Tolliameti ametnike poole. Kontrolli käigus avastasid Maksu- ja Tolliameti ametnikud sõidukist 17 880 maksumärkideta sigaretti. Sõiduki roolis olnud mehele väljastati sisenemiskeeld, ta viisa tunnistati kehtetuks. Maksu- ja Tolliamet alustas selles juhtumis väärteomenetluse, mille käigus määrati isikule rahatrahv ja sigaretid konfiskeeriti. Isik koos sõidukiga läks tagasi Venemaa Föderatsiooni.

24. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Mehe ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged, tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Välismaalasele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Lõuna prefektuur

Jõgevamaa

Vargus

24. märtsil murti Mustvee vallas Ulvi külas sisse kõrvalhoonesse ning varastati erinevaid tööriistu ja kütust. Kahju on selgitamisel.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. märtsi päeval sai politsei väljakutse Luunja valda, kus 27-aastane mees lõi 23-aastast naist, kes sai viga. Kannatanu viidi tervisekontrolliks traumapunkti ning politsei pidas lööja kuriteos kahtlustavana kinni.

23. märtsi hilisõhtul sai politsei väljakutse Elva valda korterisse, kus 19-aastane noormees lõi 48-aastast meest näo piirkonda. Politsei pidas noormehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esialgu kainenema.

Valgamaa

Kehalised väärkohtlemised

22. märtsi õhtul sai politsei väljakutse Valga linnas Allika tänaval korterisse, kus 35-aastane mees lõi ühise alkoholi tarvitamise käigus oma 63-aastasele isale noaga reide. Kannatanu viidi esmaabi andmiseks traumapunkti. Politsei pidas 35-aastase mehe kuriteos kahtlustavana kinni.

23. märtsi hilisõhtul sai politsei väljakutse Otepää valda puhkemaja juurde, kus esialgsetel andmetel ründasid kaks seni tuvastamata meest sama maja juures olnud kaht teist meest. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

Viljandimaa

Vargus

22. märtsil avastati, et Põhja-Sakala vallas Kuhjavere külas on sisse murtud talumajja ja lauta ning varastatud tööriistu, televiisor, sularaha ja hulk muid esemeid koguväärtusega 6440 eurot. Kuriteo toimepannud kaks meest on politseile teada, neist üks on nüüdseks ka vahistatud. Varastatud esemed saadi tagasi, täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

Võrumaa

Avaliku korra raske rikkumine

24. märtsi varahommikul kella 4.30 paiku sai politsei väljakutse Võru linna Jüri tänavale kohvikusse, kus klient vehkis relvataolise esemega ning põgenes teadmata suunas. Politsei tabas 27-aastase mehe Võrus Koidula tänaval korterist. Selgitati, et relvataoline ese oli õhupüstol. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi esialgu kainenema.

Juhtumid piiril

Möödunud nädalavahetusel avastati Luhamaa ja Koidula piiripunktides sõidukite kontrollimisel 14 antiradarit, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

22. märtsil kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Kuna mehel puudus viisa või elamisluba, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

22. märtsil kontrollisid piiriametnikud Tartus ehitusobjekte selgitamaks, kas töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja töötamiseks. Kontrolliti 11 juriidilist ja 17 füüsilist isikut ning avastati kuus Ukraina kodanikku, kelle lühiajaline töötamine ei olnud nõuetekohaselt PPA-s registreeritud. Neile määrati väärteomenetluses rahatrahvid. Samuti viidi läbi väärteomenetlus selle ehitusobjekti juriidilise isiku suhtes ning rikkumise tõttu määrati neile rahatrahv 3000 eurot.

23. märtsil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Kuna mehe viisa oli kehtetu, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

Lääne prefektuur

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

23. märtsil sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel lõi seni tuvastamata isik 33-aastast meest ja 29-aastast naist, põhjustades neile füüsilist valu.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

24. märtsil sai politsei teate, et Pärnus Mai tänaval asuvas korteris lõi 39-aastane mees oma 39-aastast elukaaslast, tekitades naisele tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

23. märtsil sai politsei teate, et Kehtna alevikus tungisid seni tuvastamata isikud kallale 49-aastasele mehele, kes sai viga.

Vargus

22. märtsil teatati, et Märjamaal Põlli külas tungiti ukseluku lõhkumise teel sisse tallu ja varastati sealt tolmuimeja, muruniiduk, kaks mootorsaagi ja kasvuhoone karkass. Varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju on 1230 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.