Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2019. aastal saab taotleda enamikke maaelu arengu toetusi (2019-03-29 08:24:55)


Maaeluminister allkirjastas 2019. aastal antavate maaelu arengu toetuste määruse, mille
kohaselt saab 2019. aastal 16 meetme raames taotleda 33 erinevat maaelu arengu toetust.

"Kuna arengukava rakendamise periood läheneb lõpule, oleme pidanud piirama mitut toetusskeemi. Näiteks ei ole määruse kohaselt keskkonnasõbraliku majandamise toetusskeemiga enam 2019. aastal võimalik liituda, küll aga on olemasoleva kohustusega taotlejatel võimalik veel oma kohustusealust pinda suurendada," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

Uutest toetustest on võimalik 2019. aastal taotleda riskijuhtimise meetme raames põllumajanduskindlustustoetust, mille rakendusmääruse eelnõu on praegu kooskõlastusringil eelnõude infosüsteemis. Samuti saab sellest aastast taotleda põllumajandustoodete ja toiduainete kvaliteedikavades osalemise toetust. "Kvaliteedikavades osalemise toetusega soodustame põllumajandustootjate suuremat koostööd ning kõrgema lisandväärtusega toodete tootmist," tõi maaeluminister Tarmo Tamm välja.

Määruse kohaselt on ka veel 2019. aastal võimalik mahepõllumajanduse toetuse puhul võtta uusi kohustusi ning juba kehtivate kohustuste puhul suurendada kohustusealust pinda. Mahepõllumajanduse toetuse 2019. a taotlusvooru eelarveks on ette nähtud 20 miljonit eurot, et kõiki esitatavaid taotlusi oleks võimalik rahuldada maksimaalses võimalikus mahus. Ettevõtte mahedaks tunnustamise taotlusi saab Põllumajandusametile esitada kuni 10. aprillini.

Kokku on 2019. aastal maaelu arengu toetuste taotlusvoorudeks ette nähtud vahendeid 115,3 miljoni euro ulatuses. 2019. a veebruari lõpu seisuga on "Eesti maaelu arengukava 2014-2020ˮ kogueelarvest (992,5 miljonit eurot) toetusi määratud 704,5 miljoni euro (71%) ning välja makstud 512,9 miljoni euro (51%) ulatuses.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.