Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmajaam kolis Pärnusse tagasi (2019-04-04 08:49:50)

Foto autor: Kati Kuldmaa

Alates 1. aprillist tehakse ilmavaatlusi taas Pärnu linnas. Uus vaatlusväljak asub Pärnu Rannapargi servas.

Märtsi lõpuni tehti ilmavaatlusi Pärnu lennujaama territooriumil. Uues asukohas mõõdetakse õhutemperatuuri, -niiskust, -rõhku, sademete hulka, pilvede kõrgust ja hulka, nähtavuskaugust, ilmanähtuseid, lume paksust, päikesepaiste kestust, UV-kiirgust ja summaarset kiirgust. Tuule kiirust ja suunda mõõdetakse teisel pool jõge 2010. aastal rajatud rannikujaamas.

Muudatusest räägib lähemalt Keskkonnaagentuuri asedirektor riigi ilmateenistuse alal Svetlana Pudova: "Nii meie kui ka Pärnu inimesed on seda hetke pikalt oodanud. Tänu heale koostööle Pärnu linnaga oli meil võimalus siia tagasi tulla ja taas kuurordi elanikele ning külalistele kohalikke ilmaolusid edastama hakata. Oleme tänulikud ka Pärnu Lennujaamale, kes meid vahepealsel ajal majutas".

Ilmavaatlusi hakati Pärnus tegema 1842. aastal. Aja jooksul on ilmajaama asukoht korduvalt linna piires muutunud, kuni 2004. aasta detsembris koliti Pärnu Lennujaama.

Ilmajaam rajati EL Ühtekuuluvusfondi projekti "Meteoroloogiliste ja hüdroloogiliste näitajate seire arendamine kliimamuutuste hindamiseks või prognoosimiseks" vahendite toel.



Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.