Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu aasta terviseedendaja on Lõuna päästekeskus (2019-04-12 08:20:59)



11. aprillil 2019. a, Tartu linna XVI tervisekonverentsil "Enesega läbisaamise kunst", kuulutati välja Tartu linna aasta terviseedendaja, kelleks on Päästeameti Lõuna päästekeskus.


Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on Lõuna päästekeskus on olnud aastaid Tartu linna hea partner ennetustöös. "Lõuna päästekeskuse ohutusvaldkonna koolitused haridusasutustes on aidanud aastate jooksul arendada õpilaste toimetulekuoskusi kriitilistes situatsioonides. On tänuväärne, et päästjad leiavad lisaks ohuolukordade lahendamisele aega ka ennetustööks ja tartlaste teadlikkuse tõstmiseks," ütles Lees. Ennetustöö valdkonnas tõstab linn esile Taavi Siilbeki ja Riivo Mölteri tegevust.

Lõuna päästekeskuse ja Tartu linna koostöös on muudetud mitmed kodud tuleohutumaks. Linn oli Päästekeskuse koostööpartner tuleohutusprojektis, mille raames paigaldati kodudesse suitsuandureid ja tehti korda mitmete kodude elektri- või küttesüsteemid. "Lisaks õpetasid Päästeameti Lõuna päästekeskuse eksperdid Tartu sotsiaaltöötajatele kaasaskantavate vingugaasiandurite kasutamist ja kui mõne nende poolt külastatava kodu õhus on vingugaasi, edastavad nad info võimaliku ohu kohta kiiresti päästjatele, kes kontrollivad küttekolde ohutust," rääkis Lees. Kodude tuleohutuks muutmisel kuulub Tartu linna eriline tänu Arvi Uustalule ja Jüri Hrabovile.

Tänu Päästeameti järjepidevale ennetus- ja sekkumistegevusele on vähenenud uppumis- ja tulesurmade arv Eestis ning suurenenud inimeste toimetulek ohuolukorras hakkama saamiseks.

Aasta terviseedendaja valiti Tartus esmakordselt 2009. aastal ja selle tiitli on seni pälvinud Ropka-Karlova päevakeskuse võimlemisrühmade juhendaja Aino Paal (2009); Tartu Kroonuaia kooli õpetaja ja tervisemeeskonna juht Anu Pärnpuu (2010); Tartu orienteerumisklubi Ilves liige Tiina Oras (2011); Tartu Vaimse Tervise Hooldekeskuse tegevusjuhendaja Camilla Meister (2012); iluvõimlemise tipptreener ja võimlemisklubi Rütmika president Sirje Eomõis (2013); MTÜ Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk (2014); Tartu Descartes'i Kooli direktor Jaan Reinson (2015); MTÜ Suusahullud suusatreener Vahur Teppan (2016), MTÜ Must Kast (2017) ning Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaskodu juhataja ja terviseedendaja Merle Väliste (2018).

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.