Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna selgub Toiduliidu aastakonverentsil Eesti parim toiduaine 2019 (2019-04-24 08:47:52)

Tänasel Toiduainetööstuse aastakonverentsil räägitakse konkurentsis püsimisest ja kuulutatakse välja konkursi Eesti Parim Toiduaine võitja. Võitjale annab autasu üle Eesti Vabariigi president pr Kersti Kaljulaid.

Lisaks konkursi üldvõitjale selguvad aastakonverentsil ka parim lisandväärtusega toiduaine, parim mittealkohoolne jook, parim alkohoolne jook ja parimad tooted piirkondlikelt väikeettevõtetelt. Konkursi juubeli puhul antakse välja Grand Prix' eripreemia, mille pälvib üks konkursi ajaloo vältel auhinna võitnud ning endiselt eestimaalaste toidualaual aukohal olev toode.

"Eesti toidutootmisel on pikk ja väärikas ajalugu. Igal kevadel toimuv konkurss suudab meid oma tootevalikuga ikka ja jälle üllatada. Samas me peame rääkima asjadest nii, nagu need on. Tarbija vaatab paraku aina enam toote hinda, mis importkauba puhul on tänu suuremale mahule sageli madalam. Kuigi Eesti tootjate pakutav toiduvalik ja toodete lisandväärtus on muljetavaldav, on küsimus selles, kuidas teadlikkus sellest tarbijateni viia ning aidata kaasa, et ostukorvi jõuaks enam kodumaiseid kaupu," ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.


"Tootjate jaoks on oluline, et riik mõistaks ja toetaks kohalikku ettevõtlust. See tähendab, et sihid seataks ja lepitaks kokku võimalikult pikaks ajaks. Eelkõige puudutab see riigi maksupoliitikat ja regulatsioone, mis vajavad muutmist, et olla konkurentsis välismaiste tootjatega edukas nii kohapeal, aga ka piiri taga," sõnas Potisepp.

Eesti Parima Toiduaine konkursi võitjate tunnustamisel osaleb ka maaeluminister Tarmo Tamm, kelle sõnul on edukad need tooted, mille arendamisel on võetud arvesse nii tarbijate ootusi kui ka rakendatud uudseid tootmistehnoloogiaid.

"Konkursile esitatud toodete hulk ja mitmekülgsus kinnitab, et meie põllumajandus- ja toiduainesektor käib ajaga kaasas ja suudab pakkuda aina enam tervislike lisandväärtusega tooteid. See on konkurentsis püsimiseks ülioluline," kommenteeris maaeluminister Tarmo Tamm.

Konverentsil, mis sel aastal keskendub väljakutsetele ja muutuvatele oludele, astuvad üles nii poliitika kujundajad, toidutootjad kui ka seotud sektorite esindajad. Tootearenduse ja turunduse kõrval räägitakse ka sellest, kuidas mõjutavad toidutootjaid muutunud maksupoliitika, karmistuvad keskkonnanõuded ja tarbijate kasvavad ootused. Fookuses on nii majanduskeskkond kui ka teised mõjutegurid, sealhulgas karmistuvad keskkonnanõuded ning jäätmetega seonduv. Diskussioonivoorus väitlevad kõrvuti toidutootjatega keskkonnaministeeriumi esindaja ja ringmajanduse eksperdid.

Toidutööstuste aastakonverents toimub XIII korda ning sellel osalevad pea kõikide Eesti suurimate toidutootjate esindajad.

Allikas: Eesti Toiduainetööstuse Liidu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.