Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soome ja Eesti vahelise raudteetunneli projekti piiriülene keskkonnamõju hindamine (2019-05-03 08:13:00)

Arendaja
Finest Bay Area Development OÜ projekti eesmärgiks on rajada merealune raudteetunnel ligikaudse kogupikkusega
100 km. Tunneli trassialternatiivid läbivad nii Soome kui Eesti majandusvööndit ja territoriaalvett ning hõlmavad maismaad. Sõltuvalt trassialternatiividest on projekti osaks ka tehissaarte rajamine.

Vastavalt piiriülese keskkonnamõju hindamise (Espoo) konventsioonile on Soome teavitanud Eestit arendaja Finest Bay Area Development OÜ projektist rajada Soomet ja Eestit ühendav raudteetunnel. Espoo konventsiooni mõistes on Soome päritoluriik, kes oma jurisdiktsiooni piires otsustab projekti elluviimiseks vajalike tegevuslubade andmise üle Soomes. Eesti on mõjutatud riik, keda kavandatava tegevusega kaasnev piiriülene keskkonnamõju puudutab.

Teatele on lisatud arendaja koostatud Soome poolse projekti keskkonnamõju hindamise (KMH) programm ning selle kokkuvõtlik dokument (nn piiriülese keskkonnamõju hindamise programm). Materjalides käsitletakse Soome jurisdiktsiooni alla kuuluvat projekti osa, st projekti keskkonnamõju Soome poolel kuni Eesti majandusvööndi piirini (samuti piiriülene keskkonnamõju).

Soome materjalid

Arvamused, ettepanekud ja vastuväited Soome poolse projekti KMH programmi materjalide kohta palume esitada kirjalikult 20. maiks 2019 e-posti aadressil keskkonnaministeerium@envir.ee.

Soome KMH programmi materjalide avalik arutelu toimub 6. mail 2019 algusega kell 15.00 Keskkonnaministeeriumi (Tallinn, Narva mnt 7a) 1. korruse saalis.



Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.