Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 22. nädala eelinfo (2019-05-27 07:28:01)

Esmaspäev, 27. mai

· 27.-31. maini arutavad Eesti ja Venemaa veemajanduse eksperdid Venemaal Puškinis ühiste piiriveekogude kasutamise ja kaitse teemadel.

27.-29. mail toimub Puškinis piiriveekogude kaitse ja säästliku kasutamise Eesti-Vene veeressursside kompleksse haldamise töörühma koosolek. Töörühma koosolekul arutatakse Narva jõe vesikonna veemajanduslikku olukorda 2018. aastal, rakendatud veemajandusmeetmeid Eesti ja Vene poolel, vahetatakse teavet keskkonnajärelevalve kohta, antakse ülevaade Narva hüdroelektrijaama ja Narva veehoidla kasutamisest ning toimub poolte hüdroloogiliste andmete vahetamine Narva vesikonna kohta. Samuti pannakse paika töörühma plaan 2019-2020. aastateks ning valmistatakse ette materjalid juuli alguses toimuva piiriveekogude kaitse ja säästliku kasutamise Eesti-Vene ühiskomisjoni kohtumise jaoks.
29.-31. mail toimub Puškinis piiriveekogude kaitse ja säästliku kasutamise Eesti-Vene ühiskomisjoni seire, hinnangute ja teadusuuringute töörühma koosolek koos temaatilise seminariga. Koosolekul antakse ülevaade Narva jõe vesikonna seirest 2018-2019 ning arutatakse järgmise perioodi seire küsimusi. Arutatakse seireandmete vahetamise formaati, antakse hinnang andmete võrreldavusele. Sel aastal keskendutakse ka hüdrobioloogiliste proovide võtmise ja analüüside ühtse metoodika väljatöötamisele ning Peipsi järveosade morfomeetriliste ja hüdroloogiliste tunnuste ettevalmistamisele. Samuti valmistatakse ette materjalid juuli alguses toimuvaks ühiskomisjoni koosolekuks ning pannakse paika uus töörühma tööplaan.


· Kell 10 algab Keskkonnaameti Haapsalu kontoris uue perioodi veemajanduskavade ettevalmistamist tutvustavate dokumentide avalik arutelu. Dokumente tutvustavad eksperdid ASst Maves.




Teisipäev, 28. mai

· Kell 14 on Tartu Erinevate Tubade Klubis Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) ressursisäästlike ideede konkursi Negavatt superfinaal. Konkursile saabunud 77st ideest kümme parimat meeskonda saavad võimaluse žürii, publiku ja toetajate ees näidata, miks just nende idee on väärt 10 000 euro suurust peaauhinda.

· Kell 13-16 koguneb Maaeluministeeriumis Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi rakenduskava kalapüügi töörühm. Osalevad peamiselt kutselised kalurid, teadusasutused ja järelevalve.


· Algusega kell 16 toimub Riigimetsa Majandamise Keskuse kohaliku kogukonna kaasamiskoosolek Kose alevikus Harjumaal. Kogunetakse Ravila maantee Ravila poolses otsas.

· Kell 13 on Kärdlas Leigri väljak 5 Paope looduskaitseala kaitse-eeskirja eelnõu avalik arutelu.

· Keskkonnaameti tellitud Haapsalu lahe rannikuveekogumi ekspertarvamuse avalik tutvustamine Haapsalu Linnavalitsuses.


Kolmapäev, 29. mai

· Kell 14:30 - 17:00 annab keskkonnaministeerium Nordic Hotel Forumis partneritele ülevaate tulevastest plaanidest jäätmete valdkonnas. Eelkõige keskendutakse nendele tegevustele, mis aitavad kaasa jäätmete liigiti kogumise parandamisele, mis omakorda on võtmetähtsusega jäätmete taaskasutusse suunamisel. Keskkonnaministeerium töötab välja tegevuste paketti, et liikuda 2020. aastaks püstitatud eesmärgi poole, saavutamaks 50% olmejäätmete korduskasutamiseks ettevalmistamine ja ringlussevõtt võimalikult suures ulatuses.


· Kell 8.30-11.00 leiab Telliskivi keskuses Palo Alto Clubis aset ringmajanduse teemaline kohvihommik "Accelerate Estonia". Keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma teeb ettekande teemal ringmajanduse probleemidest ja trendidest.



Neljapäev, 30. mai

· Kell 11 toimub Jõhvis ressursitõhususe infoseminar, kus Keskkonnaministeeriumi eestvedamisel tutvustavad KIK, EAS ja RTK erinevaid võimalusi saada riigipoolset toetust tootmise edendamiseks. Seminar on asjakohane nii ettevõtjale, kes soovib oma tootmist kas uuendada, tõhustada, digitaliseerida kui ka ettevõtjale, kes soovib toetust jäätmete ja tootmisjääkide nutikamaks käitlemiseks. Üritus on tasuta.

· Tallinna Vanalinna Päevad jõuavad ka loodusmuuseumisse
Tallinna Vanalinna Päevad toimuvad tänavu 30. maist 2. juunini ja on pühendatud 800 aasta möödumisele Tallinna esmamainimisest. Suurejoonelised pidustused jõuavavad mitmete erinevate tegevuste läbi ka loodusmuuseumisse. Täpsem kava: www.loodusmuuseum.ee

· Kell 15 on Keskkonnaameti Kuressaare kontori saalis Mullutu-Loode looduskaitseala kaitse-eeskirja eelnõu avalik arutelu.



Reede, 31. mai

· Riigimetsa Majandamise Keskuse Kauksi külastuskeskuses on Taimeperepäev.

· 31.05- 02.06 Matsalu rahvuspargi kultuuripärandi koolitus: vana maja päevad Kelu külas Jaagu talus. Reedel, 31. mail kell 18 on näidisnõustamine, laupäeval, 1. juunil kell 9.30-18.30 on palgivahetustööd
Info ja eelregistreerimine telefonil
522 6139 või krista.kallavus@keskkonnaamet.ee



Laupäev, 1. juuni

· Riigimetsa Majandamise Keskuse Elistvere loomapargis ja külastuskeskuses tähistatakse lastekaitsepäeva.

· Narva Linna Päevade raames on avatud Riigimetsa Majandamise Keskuse Metsatelk. Metsatelk on avatud kella 14-18 Narva linnuses.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.