Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ajujahi konkursil pälvis lumekoristusrobot Lumebot (2019-05-29 08:04:38)


Tallinna Ettevõtlusamet tunnustas eriauhinnaga Eesti suurima äriideede konkursi Ajujaht raames parimat linnakorraldust ja elukeskkonda mõjutavat nutikat äriideed.

Sel aastal pälvis auhinna automatiseeritud lumekoristusteenust võimaldav lumekoristusrobot Lumebot. Võitja saab 3000 euro suuruse preemia.

Tallinna linna innovatsiooni valdkonda kureeriva abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on ta väga rahul, et Lumebot on füüsiline ja käegakatsutav toode, mille kasutamine võib lahendada reaalse probleemi linnaruumis. „Ettevõttel, kellele oma auhinna anname, peab olema ambitsiooni muuta linnakorraldust ja elukeskkonda nutikamaks ning seeläbi ka teenuseid mugavamaks. Lumebot teeb seda kindlasti,“ kommenteeris Riisalu eripreemia saajat, „Toote ekspordipotentsiaali kinnitab idufirmale omane lähenemine mõelda globaalselt, ent testida ja arendada lokaalselt.“

Idufirma Autonoomne robot OÜ arendab roboteid, mis suudavad iseseisvalt parkimisplatse lumest puhastada, pakkudes seeläbi nutikat alternatiivi kulukate traktorite ja laadurite kasutamisele. Robotid puhastavad platsi vastavalt ilmastikuoludele ja tagavad mugava ligipääsu nii autodele kui jalakäijatele. Kui lumekoristuseks mõeldud traktorid ja laadurid on üldjuhul kulukad ning hooajalise vajaduse katmiseks suure investeeringuga, siis isesõitva roboti hind on 10 korda väiksem ja see ei vaja tööks inimestelt sisendit. Lumebot on mõeldud minimaalselt 50 parkimiskohaga parkimisplatsidele. Kuna teenust osutavad robotid, on hind praeguste teenusepakkujate omast oluliselt soodsam. Täpse hinna määravad parkimisplatsi suurus ja konkreetsed vajadused. Kui Lumeboti senine 80 kg prototüüp oli mõeldud peamiselt tarkvara testimiseks, siis värskelt lansseeritud 250 kg Lumebot version 2 alustab peatselt esimeste klientide teenindamist.



Allikas: Tallinna uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.