Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soomaalased kutsuvad kohvikutepäeval külla ja kontserdile! (2019-05-30 08:49:31)


Soomaa rahvuspargis saab sõita nii paadi, kanuu kui ühepuulootsikuga. Pildistas Sandra Urvak

Pühapäeval, 2. juunil avaneb harukordne võimalus piiluda soomaalaste külakohvikutesse, tutvuda Soomaa kultuuripärandiga, sõita ühepuulootsikuga ja nautida Mick Pedaja ning Angeelia kontserti.

Tänavu 26. sünnipäeva tähistav Soomaa rahvuspark ootab külalisi 2. juunil alates kella 11-st, mil avatakse omanäolised kohvikud Riisa meiereis Riisa külas, Käära talus Sandra külas, Soomaa noorte juures Tõramaa külastuskeskuse hoovis ning Tipu looduskoolis. Kõik kohvikud pakuvad lisaks maitsvale söögi- ja joogipoolisele ka kohalikku kultuuripärandit ja elulaadi tutvustavaid tegevusi. Näiteks saab osaleda puust meisterdamise ja vee-elustiku õpitubades, vaadata Soomaa fotonäituseid ning kuulata Tarmo Evestuse põnevaid lugusid aasta linnust öösorrist ja teistest öölindudest.Kõrva paitab Mick Pedaja ja Angeelia kontsert ning veidike närvikõdi toob lootsikusõit.

"Tänavune aasta on meie jaoks eriline, kuna Eesti Haabjaseltsi eestvedamisel koostöös Keskkonnaameti ja teiste partneritega teeme ettevalmistusi Soomaa haabjakultuuri kandmiseks UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja. See on meie jaoks oluline märgis, sest toob esile ühepuupaadi kultuuri kui nähtuse ning aitab sel elus püsida. Nii ongi lootsikud sel aastal eriti suure tähelepanu all. Pühapäeval saab paati uudistada Tõramaa kohvikus ning haabjaga vee peal sõitmist proovida Riisa külas. Lootsikusõit on erakordne elamus, mida vähesed on kogenud, nii et tasub tulla ja lasta end võluda meie unikaalsel haabjakultuuril," lausus Sandra Urvak, Keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist.

Üritust korraldab Keskkonnaamet koos Soomaa kohaliku kogukonnaga, ettevõtmist toetab SA KIK. Lisainfo ja päevakava on leitavad Soomaa rahvuspargi kodulehelt. Samalt lehelt leiab ka kohvikute kaardi.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.