Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium suurendab metsanduse arengukava juhtkogus osalejate ringi veelgi (2019-06-05 07:59:12)

Et metsanduse uue, 2021.-2030. aasta arengukava koostamisel saaks kaasa rääkida veelgi rohkem asjatundjaid ja huvirühmi, kaasab Keskkonnaministeerium arengukava koostamist juhtivasse juhtkogusse viis uut liiget.

"Metsanduse uus arengukava on üks kõige suuremaid kaasamisüritusi Eesti ühiskonna ajaloos," ütles keskkonnaminister Rene Kokk. "Keskkonnaministeerium loodab, et suurem juhtkogu aitab kuuldavale tuua veelgi rohkemate huvirühmade häält. Seepärast otsustasime juhtkogu laiendada"

Huvirühmade, riigi- ja uurimisasutuste esindajatest koosnevasse juhtkogusse tuleb uue liikmena Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Erki Savisaar. Eesti Maastikuarhitektide Liidu esindaja kutsutakse juhtkogusse, sest mitmed teemad on seotud rohevõrgustike ja planeeringutega. Et parandada ühiskonna teadlikkust metsandusest ja töötajate metsatööde oskustest, on Luua Metsakoolile tehtud ettepanek saata juhtkogusse ka oma esindaja. Lisaks kutsus keskkonnaminister juhtkogusse ka MTÜ Eesti Metsa Abiks ning Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja.

Juhtkogus hakkab pärast laienemist 34 liiget, kes esindavad nii metsanduse ökoloogilisi, sotsiaalseid, majanduslikke kui ka kultuurilisi väärtusi.

Juhtkogu peamine eesmärk on saavutada konsensus metsa arengustsenaariumi valikul ning esitada keskkonnaministrile metsanduse arengukava terviktekst. Juhtkogu kogunes esimest korda tänavu 9.märtsil ja peaks plaanide kohaselt lõpetama töö järgmise aasta algul. Mais 2020 esitab ministeerium metsanduse arengukava Riigikogule vastu võtmiseks.

Metsanduse uue arengukava kokkupanek sai alguse eelmise aasta märtsis, siis selgitas töörühm välja metsanduse lahendamist vajavad probleemid ning sõnastas arengukava koostamise eesmärgid. Seejärel said kõik soovijad kandideerida metsakogusse, kuhu valiti loosi teel 50 inimest. Nüüd on pärast huvirühmade esindajate kohtumist ja probleemidele lahenduste otsimist järg jälle juhtkogu käes.

Info metsanduse uue arengukava koostamise käigu kohta on leitav keskkonnaministeeriumi kodulehelt siit: www.envir.ee/et/metsanduse-arengukava-aastateks-2021-2030 .



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.