Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kodaniku vihje viis kanepikasvatuse avastamiseni Mustamäel asuvas laoruumis (2019-06-14 07:48:35)


Tähelepanelikud inimesed annavad pea igapäevaselt politseile teada kahtlasest tegevusest ja kodukandis toimuvast narkomüügist. Hiljuti avastasid politseinikud tänu kodaniku vihjele Tallinnas Mustamäel asuvast laoruumist kanepikasvatuse.

Mais laekus narkopolitseile vihje, et ühest Tallinnas Mustamäel asuvast laoruumist on tunda tugevat kanepilõhna. Politseinikud kontrollisid koheselt laekunud informatsiooni ja pidasid kinni 27-aastase mehe, kelle kasutuses olnud laoruumis oli püsti pandud viis telki kokku 159 kanepitaimega. Laoruum oli varustatud kanepi kasvatamiseks vajalike süsteemidega nagu valgustid ja filtrisüsteemid. Mehe kodus toimunud läbiotsimisel leidsid politseinikud sularaha ning kanepikahtlusega ainet.

Ringkonnaprokurör Arika Almann selgitas, et suures koguses narkootikumide käitlemine on tõsine kuritegu ning iga laekunud vihjet kontrollitakse. "27-aastast meest on alust kahtlustada väga suure arvu kanepitaimede kasvatamises ning arvestades mastaape, on tõenäoline, et kanep oli mõeldud müügiks. Kuriteo raskuse tõttu taotles prokuratuur varem karistamata mehe vahi alla võtmist ning kohus rahuldas selle taotluse," lisas prokurör.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Rait Pikaro sõnul annavad inimesed üha sagedamini politseile teada oma kodukandis toimuvast kahtlasest tegevusest. "Teatajaks võib olla juhuslikult keelatud ainete käitlemist märganud inimene, aga ka näiteks hädas lähedane, kes narkoprobleemide küüsi sattunud pereliikme pärast muret tunneb. Politseile on suur abi tähelepanelikest inimestest, kes narkootiliste ainete müüki enda ümber ei tolereeri ja ohtlikust tegevusest teada annavad."

Pikaro toob näite, et mõned päevad tagasi helistas hädaabinumbrile 11-aastane tüdruk, kes arvas nägevat, kuidas ühistranspordis viibivad noormehed avalikult narkootikume käitlevad. "See on positiivne näide sellest, et lapsed on teadlikud narkootikumidega seotud ohtudest ja võtavad vaevaks sellest teada anda," lisas politseinik.

Põhja prefektuuri narko-ja organiseeritud kuritegude talitusele saab vihjeid edastada automaatvastajale telefoninumbril 612 4465 või e-posti aadressil pohja.vihje@politsei.ee. Talituse juht julgustab inimesi, et helistades või kirjutades tuleks anda võimalikult täpne ja detailne informatsioon, et hõlbustada politseinike tööd vihjete kontrollimisel.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.