Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeerium: hea koostöö Hiinaga tagab ekspordi kasvu (2019-06-20 09:01:40)

18.-21. juunil külastab Eestit Hiina Tolliameti aseminister Zhang Jiwen, et tutvuda Eesti põllumajandussektoriga, muu hulgas külastatakse mitmeid põllumajandusettevõtteid ning allkirjastatakse vastastikuse mõistmise memorandum.

19. juunil kohtus Hiina Tolliameti aseminister maaeluminister Mart Järvikuga, kellega allkirjastati vastastikuse mõistmise memorandum toiduohutuse tagamiseks impordil ja ekspordil.

Maaeluminister Mart Järviku sõnul ei ole koostöö Hiinaga kunagi nii hea olnud, mida näitab ka ekspordi kasv. "Eesti ettevõtted on Hiina turust väga huvitatud, mistõttu oleme nelja aasta jooksul allkirjastanud neli toiduohutuse protokolli: kilu/räim, piimatooted, linnuliha ja lõhelised. Lisaks eeltoodule on järgmiseks soov alustada läbirääkimisi veiseliha, tursa ja maheteravilja protokollide sõlmimiseks," lisas minister.

Hiina Tolliameti kõrgetasemelise delegatsiooni külastuse eesmärgiks on tutvuda Eesti järelevalvesüsteemi ja toidusektori ettevõtetega. Järviku sõnul on Hiina inspektorid mitmel korral külastanud Eestit ja veendunud meie järelevalve asutuste heas töös ja ettevõtete võimekuses toota puhast ja kvaliteetset toitu.

Eesti päritolu põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport Hiina on oluline ja viimastel aastatel kasvanud. 2018. aasta eksporditi põllumajandussaaduseid ja toidukaupasid Hiina 9,9 miljoni euro väärtuses ning võrreldes eelmise perioodiga on eksport kasvanud 3,5 miljoni euro võrra ehk 55%.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.