Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsa uuendamise eest soovitakse pea kaks korda rohkem toetust kui eelarves raha (2019-07-04 09:01:10)


Metsa uuendamise eest küsis Erametsakeskusest toetust 1143 metsaomanikku. Kõigi taotluste rahastamiseks jääb eelarvest puudu.

Erametsakeskusele laekus metsa uuendamise toetuse I voorus 44 taotlust, toetust küsis kokku 1143 metsaomanikku kokku 1,53 mln eurot. Lõviosa toetuse summast ehk 1,52 mln eurot küsisid metsaühistud oma liikmete eest.

Toetust küsiti ligi 4,6 miljoni taime istutamise eest 2839 hektarile, maapinna ettevalmistamise eest 3424 hektaril ja noorte metsakultuuride hooldamise eest 870 hektaril. Enim istutasid toetust küsinud metsaomanikud oma metsadesse kuusetaimi, aga ka mändi, kaske, sangleppa ja teisi puuliike.

Metsataimede istutamise eest küsiti enim toetust Lääne-Viru- ja Raplamaal. Maapinna ettevalmistamise ja noorte metsakultuuride hooldamise eest Võrumaal.

Kokku küsiti metsataimede istutamise, hooldamise ja maapinna ettevalmistamise eest toetust 1,53 miljonit eurot, toetuseelarves on aga raha pea poole vähem - 800 tuhat eurot. Kuna eelarvest ei jätku kõikide taotluste rahuldamiseks, arvutatakse välja rahastamise määr, millest rohkem kellelegi toetust ei maksta. See annab eelise väikemetsaomanikele, kelle taotletud summad on väiksemad.

Järgmine võimalus metsa uuendamise eest toetust küsida tuleb 2019. aasta lõpus. Toetuse taotlemise soovist peaks oma metsaühistule teada andma hiljemalt novembri keskpaigas.

Lisainfot metsandustoetuste kohta leiab erametsaportaalist www.eramets.ee/toetused või kohalikest metsaühistutest www.eramets.ee/metsauhistud.

 

Allikas: SA Erametsakeskuse teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.