Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn pälvis rahvusvahelisel konverentsil auhinna targa linna GIS-lahenduste eest (2019-07-15 08:38:33)


Fotol Tartu Linnavalitsuse meeskond koos ESRI presidendi Jack Dangermondiga. Fotol vasakult: Taavi Pipar, Teivi Siimon, Urmas Ahven, ESRI president Jack Dangermond, Liina Tamm, Tiina Arras.

10. juulil Ameerika Ühendriikides San Diegos toimunud rahvusvahelisel geoinfosüsteemide (GIS) konverentsil võttis Tartu Linnavalitsus vastu Esri SAG ( Special Achievement in GIS Award) auhinna, millega tunnustatakse linna saavutusi GIS-valdkonnas.

Esri partneri AlphaGIS OÜ juhatuse liikme Aivo Vardi sõnul hindasid kandidaate piirkondlikud ja Euroopa Esri esindused ning lõpliku valiku tegi Esri president Jack Dangermond. Ta lisas, et Tartu on kaasaegseid GIS- tehnoloogiaid võtnud kasutusele kogu linna organisatsioonis ning loonud tipptasemel rakendusi organisatsioonisiseseks infovahetuseks, planeeringute- ja teiste ruumiandmete haldamiseks, kodanike kaasamiseks ja paljudeks muudeks ülesanneteks, mis linna juhtimist ja infojagamist hõlbustab.

Tartu linn on välja arendanud ühise GIS-platvormi, mis aitab jagada informatsiooni ning lihtsustada koostööd linna erinevate asutuste ja partnerite vahel. Samuti on see aidanud linna tegevusi muuta läbipaistvamaks ning arusaadavamaks linna elanikele ja andnud võimaluse inimesi kaasata linna tegevustesse. "Tartu targa linna GIS-platvormi arendusega on seotud nii Tartu linna üldplaneering kui ka Tartu kalmistute kaardirakendus, mis on eeskujuks teistele GIS-süsteemide kasutajatele," selgitas linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven.

Tartu linna geoinfosüsteemide arendamisse olid kaasatud mitmed Tartu Linnavalitsuse spetsialistid, sealjuures linna infotehnoloogia teenistus, linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond ning linnamajanduse osakond.

Ühtekokku pälvis rahvusvahelisel konverentsil tunnustuse 179 organisatsiooni 100 000 asutuse seast. Auhinna andis üle Esri president Jack Dangermond.

Maailma juhtiv geoinfosüsteemide (GIS) tarkvara tootja Esri annab igal aastal välja auhinna SAG ( Special Achievement in GIS Award), millega tunnustatakse organisatsioone, kes on panustanud kogukonna arengusse läbi geoinfosüsteemide lahenduste.

Näidetega Tartu GIS-platvormist tutvu Tartu linna üldplaneeringuga ning Tartu kalmistute kaardirakendustega.

http://tartu.maps.arcgis.com/apps/MapJournal/index.html?appid=45ef64b4b16a4ffb8a469de7d681fe32

https://tartu.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=3e88d04570b4488181e0ead8e616001d

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.