Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse ööpäevasündmused (2019-07-16 08:37:08)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 141 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks raske tervisekahjustus, neli avaliku korra rasket rikkumist, 44 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 33 vargust (eluruumidest viis, sõidukitest kaks). Registreeriti 10 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 12 inimest. Tabati 74 alkoholijoobes ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 805 väärtegu.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja viis inimest. Registreeriti kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist, kaks salakauba vedamise juhtumit ning kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumine

13. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval sihtis 25-aastane mees relvataolise esemega 56-aastase naise, 40-aastase naise ja 39-aastase mehe suunas, samuti tegi mees relvataolise esemega lasud õhku. Politseinikud pidasid mehe kinni ja viisid jaoskonda.

Avaliku korra raske rikkumine

13. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval sihiti 22-aastast naist relvataolise esemega ning löödi teda, tekitades talle füüsilist valu. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

12. juulil teatati, et Kesklinnas Masina tänaval ründas 41-aastane mees oma elukaaslast, 34-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli toimus konflikt, mille käigus rünnati 48-aastast naist, tekitades talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

13. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval löödi terava esemega 20-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Põhja puiesteel löödi 34-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. juulil teatati, et Lasnamäel Muhu tänaval löödi 34-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. juulil teatati, et Lasnamäel Vormsi tänaval tekkis konflikt, mille käigus löödi 50-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Madala tänaval korteris löödi 46-aastast naist, tekitades talle kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. juulil teatati, et Kesklinnas Kaarli puiesteel löödi 23-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. juulil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel löödi 43-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. juulil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel korteris ähvardas 42-aastane mees talle tuttavat 41-aastast naist noaga. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

14. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kaluri tänaval korteris ründas 27-aastane mees talle tuttavat 49-aastast naist, tekitades talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

Vargused

13. juulil teatati, et Kristiines A. H. Tammsaare teel varastati kauplusest erinevat kaupa. Vargusega tekitatud kahju on 1875 eurot.

14. juulil teatati, et Kesklinnas Rataskaevu tänaval varastati seljakotist käekott, milles olid isiklikud esemed ja sularaha. Vargusega tekitatud kahju on 3000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. juulil teatati, et Rae vallas Rae külas lõi 37-aastane mees 31-aastast meest noaga, tekitades talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

13. juulil teatati, et Keilas Jõe tänaval korteris lõi 45-aastane mees oma elukaaslast, 37-aastast naist, tekitades talle kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

13. juulil teatati, et Maardus Keemikute tänaval rünnati 51-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. juulil teatati, et Harku vallas Vahi külas rünnati 21-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Avaliku korra raske rikkumine

14. juulil teatati, et Saue vallas Laagri alevikus tulistas 20-aastane mees pneumaatilise relvaga auto esiklaasi. Politseinikud pidasid mehe kinni ja viisid jaoskonda.

Juhtumid piiril

12. juulil teatati, et piirivalvurid pidasid Tallinna lennujaamas kinni 1978. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku, kes saabus lennuga Moskvast. Mehel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad elatusvahendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta läks lennule.

12. juulil teatati, et piirivalvurid pidasid Tallinna lennujaamas kinni 1988. aastal sündinud Ukraina kodaniku, kes saabus lennuga Kiievist. Mehel puudusid asjakohased dokumendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ning kuni tagasilennuni jäi ta Non-Schengeni alale.

12. juulil teatati, et piirivalvurid pidasid Tallinna lennujaamas kinni kaks Ukraina kodanikku, kes saabusid lennuga Kiievist: 1993. aastal sündinud naise ja 1996. aastal sündinud naise. Naistel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad elatusvahendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Neile koostati sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni jäid nad Non-Schengeni alale.

12. juulil teatati, et piirivalvurid pidasid Tallinna lennujaamas kinni 1992. aastal sündinud India Vabariigi kodaniku, kes saabus lennuga Kiievist. Mehel puudusid asjakohased dokumendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ning kuni tagasilennuni jäi ta Non-Schengeni alale.

13. juulil teatati, et piirivalvurid pidasid Tallinna lennujaamas kinni kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes saabusid lennuga Moskvast: 1990. aastal sündinud mehe ja 1982. aastal sündinud mehe. Meestel puudusid asjakohased dokumendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Neile koostati sisenemiskeelud ning nad läksid lennule.

13. juulil kontrollisid piirivalvurid Tallinna lahel väikelaeva, mida juhtis 1973. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Kuna mees oli tarbinud alkoholi ja ületas lubatud piirmäära, kõrvaldati ta juhtimiselt ning alustati väärteoprotokoll.

13. juulil kontrollisid piirivalvurid Tallinna lahel väikelaeva, mida juhtis 1981. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Laeval viibis lubatud 4 reisija asemel 6 reisijat. Juhile koostati 80-eurone trahv.

14. juulil teatati, et piirivalvurid pidasid Tallinna lennujaamas kinni kaks Ukraina kodanikku, kes saabusid lennuga Kiievist: 1978. aastal sündinud mehe ja 1981. aastal sündinud mehe. Meestel puudusid asjakohased dokumendid ning ühel ka piisavad elatusvahendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Neile koostati sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni jäid nad Non-Schengeni alale.

14. juulil teatati, et piirivalvurid pidasid Tallinna lennujaamas kinni 1978. aastal sündinud Ukraina kodaniku, kes saabus lennuga Kiievist. Mehel puudusid asjakohased dokumendid ning piisavad elatusvahendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ja kuni tagasilennuni jäi ta Non-Schengeni alale.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargused

13. juulil siseneti Mustvee vallas lukustamata uksest kauplusesse ning varastati tööriistakomplekt, kalavõrk, pikendusjuhe ja värviprits. Kahju on selgitamisel.

13. juulil avastati, et Jõgeva vallas Vaimastvere külas on sisse murtud talumajja. Kas midagi varastati ja kui suur on kahju, see on selgitamisel.

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine

13. juuli õhtul sai politsei väljakutse Tartus Lossi tänavale kõrtsi, kus ebaviisakalt käitunud alkoholijoobes mehed ei allunud 39-aastase turvamehe korraldustele kõrtsist lahkuda. Üks meestest muutus turvatöötaja suhtes agressiivseks ning lasi tema suunas gaasi. Paari kliendi kaasabil hoiti agressiivset meest turvafirma patrulli ja politsei saabumiseni kinni. Turvamehe ja teiste kõrvaliste tervisele tõsisemat ohtu ei olnud. Politsei pidas 41-aastase turvatöötajat rünnanud mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esialgu kainenema.

Kehalised väärkohtlemised

13. juuli öösel sai politsei väljakutse Tartus Turu tänavale toitlustuskoha juurde, kus tekkis konflikt ja kaklus seltskonna meeste vahel. Viga saanud 35-aastane mees viidi traumapunkti, üks 18-aastane kakluses osalenud noormees viidi kainenema. Täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

14. juuli õhtul sai politsei väljakutse Peipsiääre valda korterisse, kus 53-aastane alkoholi tarvitanud mees tõukas ja lõi oma 30-aastast tütart. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esialgu kainenema.

14. juuli öösel sai politsei väljakutse Tartus Anne tänavale, kus 17-aastane noormees peksis 16-aastast noormeest. Kannatanu viidi traumapunkti, juhtunu üksikasju selgitab politsei.

Asja rikkumine ja hävitamine

Politseile laekus teade, et 13. juulil Tartus Raekoja platsile kontserdi tarbeks paigaldatud toitesüsteemi peakaabel ühendati seni tuvastamata isiku poolt lahti selliselt, et tekkis ülepinge ning hulk tehnilisi seadmeid põles läbi. Kahju on selgitamisel.

Vargused

Politseile laekus teade, et Tartus Roosi tänaval kortermaja koridorist on varastatud kummipaat. Kahju on selgitamisel.

14. juulil avastati, et Tartus Aasa tänaval korterist on varastatud kuld- ja hõbeehted ning ravimid. Kahju on selgitamisel.

15. juulil murti Tartus Vabaduse puiesteel sisse parklas seisnud mopeedautosse ning varastati basskõlar ja bluetooth seade. Kahju on umbes 200 eurot.

Viljandimaa

Vargus

Ööl vastu 12. juulit varastati Mulgi vallas Karksi külas lukustamata kõrvalhoonest trimmer, keevitusaparaat ja käru. Kahju on umbes 400 eurot.

Juhtumid piiril

13. juuli päeval avastasid piirivalvurid kahe inimese liikumise piirirežiimialas. Piirivalve pidas nad asjaolude selgitamiseks kinni, tegu oli Eesti kodanikega, 1975. aastal ja 2003. aastal sündinud meestega. Üks meestest oli raskes joobes ning esialgsetel andmetel ei andnud nad enda jalutuskäigul aru, et on piirirežiimialas, kus kõrvalistel liikumine on keelatud.

14. juuli hommikul avastasid Mehikoorma piirivalvurid Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse mootorpaadi poolt, mille pardal oli kaks inimest. Paadil olnud Venemaa Föderatsiooni kodanik, 1963. aastal sündinud mees ja Eesti Vabariigi kodanik, 1963. aastal sündinud mees peeti asjaolude selgitamiseks kinni. Kummalegi mehele määrati 100-eurone rahatrahv ning Venemaa Föderatsiooni kodanik anti Vene piirivalvele üle.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. juulil teatati, et Rakvere vallas Taaravainu külas tekkinud konflikti käigus lõi 48-aastane mees 52-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

12. juulil teatati, et Tapa vallas Moe külas lõi 43-aastane mees oma 33-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

13. juulil teatati, et Rakveres Tallinna tänaval tungis 45-aastane mees kallale 24-aastasele turvatöötajale. Kannatanu toimetati haiglasse. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. juulil teatati, et Kohtla-Järvel Sakala tänaval lõi 32-aastane mees oma 37-aastast elukaaslast.

12. juulil teatati, et Narvas A. Bastrakovi tänaval lõi 37-aastane mees oma 38-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

13. juulil teatati, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval tungis 48-aastane mees kallale oma 49-aastasele abikaasale. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

13. juulil teatati, et Sillamäel V. Tškalovi tänaval tungiti kallale 66-aastasele mehele.

13. juulil teatati, et Sillamäel Kajaka tänaval tungis 33-aastane mees kallale oma 36-aastasele elukaaslasele. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

13. juulil teatati, et Narvas A-A. Tiimanni tänaval tungis 19-aastane noormees kallale oma 18-aastasele elukaaslasele. Politseinikud pidasid mehe kinni.

14. juulil teatati, et Toila alevikus lõi võõras mees 27-aastast naist.

Vargus

Ajavahemikul 8. juuli kuni 13. juuli varastati eramajast Toila vallas Konju külas erinevaid tööriistu, sealhulgas käsiketassaag, lihvimismasin, tikksaag ja lihvimispink. Kahju on 1978 eurot.

Röövimine

14. juulil teatati, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas tungiti sisse korterisse Toome puisteel ning tungiti kallale 31-aastasele mehele ja rööviti televiisor, Sony PlayStation, mobiiltelefon ja muid esemeid. Kahju on 800 eurot.

Omastamine

14. juulil teatati, et Narva-Jõesuu linnas Pargi tänaval asuvas meelelahutusasutuses omastati mobiiltelefon iPhone. Kahju on 500 eurot.

Omavoliline sissetung

13. juulil teatati, et Sinimäe alevikus tungiti eraterritooriumile ning lõhuti välisukse klaas.

Juhtumid piiril

12. juulil väljastas Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnik riigist lahkumise ettekirjutuse 1995. aastal sündinud Montenegro kodanikule, kes peeti kinni seoses vargusega. Mees lahkus Narva-1 piiripunkti kaudu Venemaale.

12. juulil avastas Vasknarva kordoni kaatripatrull Peipsi järves püügile asetatud tähistamata nakkevõrgu. Võrk eemaldati püügilt.

13. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1987. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanik, kes juhtis Kasahstanis registreeritud sõidukit BMW. Piirivalvurid tuvastasid, et sõiduki identifitseerimistunnuseid oli manipuleeritud ning tehasetähis võltsitud ning VIN-kood vale. Tuvastati, et auto oli kuni 17. juunini arvel Rootsis. Mees oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse ning kriminaalmenetlust ei alustatud. Auto võeti hoiule. Mees ja kaasreisija lahkusid jalgsi Venemaale.

13. juulil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1980. aastal, 1995. aastal ja 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning mehed saadeti tagasi Venemaale.

13. juulil kontrollisid Narva kordoni piirivalvurid Narva veehoidlal 1972. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikku, kes püügis nakkevõrguga kala, kuid kellel puudus kalapüügiõigus. Võrk eemaldati püügilt ning kalad lasti vette tagasi. Mees kutsuti kordonisse menetlustoimingute läbiviimiseks.

13. juulil kontrollisid Narva kordoni piirivalvurid Narva veehoidlal paati, milles viibis 1947. aastal sündinud mees. Mehel olid välised alkoholi tarvitamise tunnused ning tal mõõdeti joove, mis ületas lubatud piirmäära.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. juulil sai politsei teate, et Kärdlas lõi seni tuvastamata mees 33-aastast meest.

Vargus

14. juulil sai politsei teate, et Kidaste külas tungiti akna kaudu eluhoonesse ja varastati alkoholi. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

14. juulil sai politsei teate, et Haapsalus lõi seni tuvastamata mees 22-aastast meest, kes sai viga.

13. juulil sai politsei teate, et Haapsalus lõi seni tuvastamata mees 44-aastast meest, kes sai viga.

13. juulil sai politsei teate, et Haapsalus lõi 57-aastane mees oma 50-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

12. juulil sai politsei teate, et Haapsalus lõi 60-aastane naine 80-aastast naist, kes sai viga.

Vargus

12. juulil sai politsei teate, et Haapsalus varastati pargipingile unustatud kott fotoaparaat Canoni ja selle juurde kuuluva tehnikaga. Vargusega tekitati kahju ligi 2600 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.