Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas Eesti keskkonnasõbralikema hoone projekteerimine (2019-08-07 08:37:46)


Alanud on Eesti kõige keskkonnasõbralikuma riigihoone -keskkonnamaja - projekteerimine. Selle töö teeb maja arhitektuurikonkursi võitnud arhitektuuribüroo Kavakava.

"Keskkonnaministeerium ja selle allasutused on oma ühisest kodust unistanud aastaid," märkis Keskkonnaministeeriumi asekantsler Margit Martinson. "See kodu peab tulema keskkonnasõbralik. Ning eriti tähtis on, et seal saaks uued ja avarad ruumid ka Eesti Loodusmuuseum. "

Lisaks loodusmuuseumile on kavas keskkonnamajja ühe katuse alla kolida praegu viies linnajaos rendipindadel töötavad Keskkonnaministeerium ning Keskkonnaameti, Keskkonnainspektsiooni, Keskkonnaagentuuri ja ministeeriumi infotehnoloogiakeskuse (KEMIT) Tallinna struktuuriüksused.

Lennusadamasse Meremuuseumi lennuangaaride ja Noblessneri sadamalinnaku vahele plaanitud Keskkonnamajast peab saama omamoodi teeviit tulevikku. Selle ehitusel kasutatakse terase ja betooni asemel võimalikult palju ainsat taastuvat ehitusmaterjali - puitu. Ka on seal kavas kasutada nutikaid lahendus, et rajatud saaks liginullenergiahoone.

Sellise hoone saamiseks Riigi Kinnisvara, Keskkonnaministeeriumi ning Eesti Arhitektide Liidu väljakuulutatud arhitektuurikonkursil võitjaks valiti tänavu märtsis ideekavand Kilomeeter, mille autorid on Siiri Vallner, Indrek Peil, Kristel Niisuke ja Ko Ai arhitektuuribüroost Kavakava.

Läinud nädalal sai keskkonnamaja projekteerimisleping allkirjad. Töö tellijaks on Keskkonnaministeerium, tellija esindaja Riigi Kinnisvara AS (projektijuht Tarmo Mändmets) ning töövõtja Kavakava OÜ. Töövõtja projektijuht on Juhan Kangilaski, suure osa tehnilisest tööst teevad alltöövõtu korras Estkonsult OÜ spetsialistid.
Keskkonnamaja projekteerimisele kulub 16 kuud. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, võiks ehitus alata 2021. aastal. "Majaehituse rahastus on veel lahtine, kuid meie loodame endiselt, et saame end 2023. aastal uutes keskkonnasõbralikes ruumides sisse seada," ütles asekantsler Martinson. Ta märkis, et ruumide küsimus tuleks ministeeriumil ja keskkonnaametil lähiaastail lahendada nagunii, sest 2024. aastal lõpeb nende rendileping praeguses hoones.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi ja Riigi Kinnisvara AS-i pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.